• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.07.2023

10:23

U Potočarima je Vučić umalo platio glavom! Stevandić na Informer TV: Ne može jedan zločin da zaseni drugi!

Informer TV

Live TV

U Potočarima je Vučić umalo platio glavom! Stevandić na Informer TV: Ne može jedan zločin da zaseni drugi!

Podeli vest

Nenad Stevandić, predsednik Skupštine Republike Srpske, uključio se u specijalnu emisiju na Informer TV o zločinu u Srebrenici.

Stevandić je komentarisao izjavu visokog predstavnika EU u BiH Kristijan Šmit da će početi da radi na pravnim rešenjima kako bi svi koji negiraju genocid u Srebrenici bili krivično gonjeni.

- Visoki predstavnik ne može da pronalazi pravna rešenja, čak ni da je legalno izabran. Pogotovo, predstavnik koji nema potvrdu SB, jer to piše i u odlikama Ustavnog suda i konferencije koja je napravljena odmah po Dejtonu. Dakle, on bez imenovanja u SB ne može ništa i sve odluke nekoga ko je nelegalan su nelegalane - rekao je u našoj emisiji Nenad Stevandić.

Mi žemo poštovati samo ono što je samo ono što uključuje saglasnost tri naroda i dva entiteta, na čemu je Dejton zasnovan, istakao je.

- Ja sam protiv toga da bol koje imaju majke ubijenih Srebreničara pretvara u neku vrstu mržnje i politike koja se zasniva na mržnji. Što se tiče Republike srpske, svi njeni predsednici, od Dodika, pa unazad, pokazali pijetet i boravili u Potočarima, položili venac ili ružu, kao i predsednici Srbije - rekao je i dodao:

- Predsednik Vučić umalo glavom nije platio pokušaj ubistva koji je bio rekacija na njegov pijetet i njegovo poštovanje - naveo je predsednik Skupštine Republike Srpske.

Ne može jedan zločin da zaseni drugi

Stevandić je istakao da treba poštovati sve žrtve, ali da se treba pozabaviti i srpskim žrtvama u ratovima na prostoru Jugoslavije.

- Svi smo pokazali poštovanje, ali ne može ni jedan zločin da zaseni druge i ne može taj zločin da zaseni zločine prema srpskom narodu, sve ono što je činjeno nama u 163 logora. Ne može to da zaseni ni Sijekovac, ni Kazane, ni Tarčin, ni mnogo logora gde su Srbi ubijani - istakao je on. 

Sve suze moraju da budu jednake, zaključio je naš sagovornik. 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija