• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.10.2023

08:29

"Mirotić je dobio pozive iz politike i crkve“! Obradović progovorio i sve otkrio!

Starsportphoto

Košarka

"Mirotić je dobio pozive iz politike i crkve“! Obradović progovorio i sve otkrio!

Podeli vest

Nikola Mirotić bio je nadomak Partizana, sve je bilo dogovoreno, ali je onda došlo do preokreta. Zašto je odustao od dolaska u Beograd objasnio je trener Partizana Željko Obradović, koji kaže da je košarkaš dobio pozive "iz politke" i "iz crkve". .

Iskusni košarkaš je objasnio da su ga pretnjama i uvredama oterali od Partizana, da ne želi da bude osoba koja će deliti ljude po bilo kom osnovu, pa ni po bojama kluba. Zbog toga je odlučio da ne budem deo takve atmosfere, koju ne želi sebi, ni svojoj porodici.

 Pozivi "iz politke" i "iz crkve"

U intervjuu za "Nedeljnik" Željko Obradović se prvi put oglasio i progovorio šta se dešavalo tokom leta na relaciji Mirotić - Partizan.

- Ispričaću vam sve što ja znam o tome. Posle nekoliko razgovora sa Nikolom koje smo imali i ja i uprava kluba, pozvao me je i rekao da sigurno dolazi u Partizan. Ostalo je da se razreše papirološke stvari između njega i Barselone i ta čitava zavrzlama. Međutim, mi smo za sve to vreme nastavili da komuniciramo. On je izuzetno vaspitan momak i svi ti razgovori bili su prijatni, sve je teklo kako treba, razgovarali smo o procesu sastavljanja tima, o igračima koje dovodimo, planovima, zanimao se za svaki detalj - kazao je u intervjuu za pomenuti portal Željko Obradović.

Svi su čekali potpis, a onda je usledio totalni preokret.

- Posle dve nedelje takvih razgovora pozvao me je i rekao da ne može da dođe. Kad sam ga pitao zašto, rekao mi je da su u pitanju pritisci. Objasnio sam mu da smo svi mi pod pritiskom, da je to deo posla i vređanje i očekivanja i pretnje, ali da niko nije trpeo neke posledice od tog pritiska i da on sa tim može da se nosi. Tada mi je rekao da je dobio nekoliko poziva i da je prinuđen da odustane. Reći ću vam tačno kako je Mirotić meni rekao. Nije izgovorio nijedno ime, ali mi je rekao da je dobio pozive "iz politke" i "iz crkve".

Foto: Starsportphoto

 

 

Na pitanje o tome ko ga je zvao srpski stručnjak nije pričao o imenima.

- Nije otkrio nijedno ime, ali mi je rekao da su u pitanju ljudi iz politike i crkve, može to i da potvrdi. Naravno da nas je poremetilo to što nije došao, jer smo dve nedelje mislili da imamo gotov posao i razmišljali smo da uklapamo i sledeća pojačanja. Kada je propalo, morali smo da se preorijentišemo. Ipak, želim da istaknem da ne želim da okrivim NIkolu za bilo šta. Imao sam potrebu da kažem navijačima Partizana sve što se dogodilo i da im uputim molbu da sve igrače dočekaju aplauzima i da im pokažu da ih poštuju i da tako dokažu svoju veličinu, to je moja iskrena molba - zaključio je Obradović.

Umesto u Partizanu Nikola Mirotić karijheru je nastavio u Olimpiji iz Milana.  Mirotić je potpisao dvogodišnji ugovor "težak" ukupno pet miliona evra.

Madara neko savetovao

Pomenuo je trener Partizana i slučaja Jama Madara, a kaže da nije je sve bilo iskreno. 

- Stvar je išla ovako – on je doleteo specijalno iz Tel Aviva da bi razgovarao sa mnom. Sedeli smo u kafiću blizu moje kuće oko dva sata i pričali o daljim planovima. Nijednog trenutka on nije govorio o bilo čemu osim o minutaži, prilici da igra, planovima, zahvalnosti i svemu što je vezano za napredak koji je ostvario. Tako smo se rastali i ja sam otišao na trenersku kliniku. Nije prošlo mnogo, eto ga Madar, zove me i spominje novac. Kaže, nezadovoljan je ugovorom. Ja ga pitam što mi nije spominjao novac kad smo pričali, on kaže da je shvatio da nije dovoljno plaćen. Neću apsolutno ga ulazim u to ko ga je savetovao, ali je jasno da ga je neko posavetovao. Rekao sam mu da bez obzira na njegov kvalitet i napredak koji je ostvario ne želim da ga odvajam od drugih igrača njegovog uzrasta, podsetio da smo ga mi izvukli iz jedne anonimnosti i da smo napravili plan o budućem radu u kom je njegovo mesto bilo vrlo važno. Kada sam shvatio da više nemam šta da mu kažem uputio sam ga na Zorana Savića i stvar se završila kako se završila - rekao je Obradović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 7 meseci

NAJLAKŠE JE TAKO REĆI I SKINEŠ ODGOVORNOST SA SEBE. KAKVA POLITIKA I CRKVA. DOBIJAO JE RUŽNE PORUKE OD NAVIJAČA KAO ŠTO IH SVI DOBIJAJU I NIJE HTEO DS TAKO BUDR I NAJLAKŠE JE REĆI IZ POLITIKE I IZ CRKVE BRE. EJ CRKVE. VEĆU GLUPOST NISAM ČUO.

Mirotić: Olimpija je idealan klub!
Košarka

Mirotić: Olimpija je idealan klub!

Novi član Olimpije iz Milana Nikola Mirotić danas je rekao da je to klub u koji igrači žele da dođu i da je po organizaciji najbliži klubovima iz NBA lige.

05.09.2023

23:30

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija