• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

20.05.2024

15:07

Fenomen Rammstein: 3 činjenice o najpoznatijem live bendu na planeti

Jens Koch

Kultura

Fenomen Rammstein: 3 činjenice o najpoznatijem live bendu na planeti

Podeli vest

Rammstein je bend poznat po tome da pirotehniku podiže na drugi nivo.

Rammstein, nemačka sila industrial metala, nije samo bend već i kulturni fenomen koji nastavlja da svojim nastupima, numerama i spotovima fascinira publiku širom sveta. I dok se desetine hiljada fanova iz čitave Evrope, pa i šire, pripremaju da vide i čuju svoje idole na dugoočekivanim koncertima u Beogradu 24. i 25. maja na Ušću, vreme je da se podsetimo nekih od impresivnih činjenica koje se vezuju za popularne Nemce. I naravno, da pozovemo sve one koji to još uvek nisu učinili, da kupe svoju ulaznicu za predstojeći spektakl putem eFinity tiketing servisa već danas.

Majstori pirotehnike: Poznati po svojim eksplozivnim nastupima, Rammstein podiže pirotehniku na drugi nivo. U prilog tome govori podatak da svaki nastup na aktuelnoj Evropskoj stadion turneji 2024 uključuje gotovo 600 pirotehničkih efekata - od visokih plamenova koji dosežu visinu i do 20 metara i sa gomilom rekvizita iz kojih se ispaljuju vatre i varnice, njihova scena zaista je spektakularna fuzija vatre i metala.

Foto: Bryan Adams

 

Logističko čudo: Iza scene, turneja Rammstein-a je logističko čudo. Potrebna je posvećena ekipa od
preko 265 profesionalaca da bi se njihova vizija oživela, od tehničara za osvetljenje do ton majstora i
ekipe koja je zadužena za binu i pirotehniku. Sa stejdžom koji se prostire na 60 metara u širinu, 30
metara u dubinu i ide 36 metara u vis, montaža i transport njihove opreme širom kontinenta nije mala
stvar. Još ako imate u vidu da će kompletna oprema stiću u 77 šlepera, te da na koncertima u Beogradu biti angažovano oko 1500 lokalnih profesionalaca, stičete pravu sliku o grandioznim razmerama njihovog nastupa.

Kulturna fuzija: Muzika Rammstein-a je fuzija udarnog industrial metal-a, upečatljive vizuelne estetike i hrabre, provokativne simbolike sa jedne i provokativnih tekstova sa druge strane, a zanimljivo je da bend inspiraciju crpi iz širokog spektra kulturnih uticaja. Od nemačkog folklora do književnih klasika i istorijskih događaja, njihove pesme su složene, sa značenjem i simbolikom koja poziva na tumačenje i istraživanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija