• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

20.05.2024

13:00

Rapsodija čokolade od samo 2 sastojka! Za domaćice početnice - kolač koji se sprema očas posla i ne peče (VIDEO)

Shuterstock

Recepti

Rapsodija čokolade od samo 2 sastojka! Za domaćice početnice - kolač koji se sprema očas posla i ne peče (VIDEO)

Podeli vest

Čokoladni kolač sada mogu svi da naprave, a potrebna su vam samo 2 sastojka.

Čokoladni kolač možete da služite na rođendanima, kada vam dođu gosti, ali i samo kada želite nešto slatko. Čokoladne poslastice retko ko odbija, a ako niste iskusna domaćica, donosimo vam najbolji  i najjednostavniji recept. 

 

 

Napravite čokoladni kolač i to samo od dva sastojka, a to su jabuke i čokolada. Super je i što se ovaj kolač ne peče, pa će vam za pripremu biti potrebno manje od pola sata, a najteže je da sačekate da se kolač stegne. 

Sastojci:

1 kg jabuka

300 g crne čokolade bez šećera

Foto: freepik

 

Recept za čokoladni kolač od 2 sastojka: 

Oljuštite jabuke i iseckajte, pa poređajte u šerpu. Prelijte vodom i kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim poklopite i kuvajte još 5-7 minuta. Procedite jabuke, pa ih dobro izblendirajte ili sjedinite ručnim mikserom. Treba da napravite pire, a ako želite u jabuke možete da dodate i malo cimeta. Čokoladu istopite na pari, pa pomešajte sa pireom od jabuka. Sipajte u nauljenu tepsiju ili gumeni kalup, pa poravnajte. Pokrijte providnom folijom i ohladite u frižideru nekih 3-4 sata. Služite!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija