• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

15.04.2024

16:22

Spektakularan jubilej: Milojeviću derbi 200. utakmica u Zvezdi

Inofrmer/Pedja Milosavljević

Crvena zvezda

Spektakularan jubilej: Milojeviću derbi 200. utakmica u Zvezdi

Podeli vest

Treneru Fudbalera Crvene zvezde Vladanu Milojeviću, večiti derbi, planiran za subotu u 18.00 časova, biće 200. utakmica na klupi ekipe sa "Marakane". Idealan način za proslavu tako velikog jubileja.

Leta 2017. godine, kada je došao u klub, očekivanja su bila prilično skromna. Zvezda je bila na konopcima, titula izgubljena, novca nije bilo ni blizu kao danas, a nije bilo ni aduta da se nagovore jaki igrači da potpišu za Zvezdu. Došao je Milojević, u tom trenutku trener skromnog renomea, ali ispostaviće se vredan, predan i energičan. 

Foto: Starsportphoto

 

Polako je sklapao tim, izvlačio najviše što je mogao iz prosečnih igrača i korak po korak, a tada to nije bila floskula, već je stvarno išao korak po korak, ne znajući kad će da nagazi na minu, krčio put ka grupnoj fazi Lige Evrope. U tome je i uspeo, a momenat kada je u plej-ofu eliminisao Krasnodar, proslavljen je kao da se Zvezda popela na krov Evrope. Eto, toliko je to veliki uspeh bio u datom trenutku i sa datim resursima.Ostalo je istorija.

Dogurao je Milojević do nokaut faze Lige Evrope, a u prvenstvu je osvojio titulu. Sledeće godine napravio je korak više i odveo klub u Ligu šampiona. I tada je osvojena titula. Treće godine, ponovio je uspeh, plasirao se u Ligu šampiona, a u prvenstvu je gazio i na polusezoni, kada je rešio da ode, ostavio je svom nasledniku Dejanu Stankoviću deset bodova prednosti i maltene osvojenu titulu.

Foto: Starsportphoto

 

Put ga je vratio u Zvezdu ove zime, opet u trenutku kad je ekipa posrtala. Izgubljena jesenja titula u prvenstvu, eliminacija iz Evrope i demotivisan tim sačekali su, ovaj put iskusnog, stručnjaka. Došao je da raščisti haos i uradi ono što najbolje ume - osvoji titulu i spremi tim za plasman u evropska takmičenja naredne sezone. 

U subotu, vodiće ekipu 200. jubilarni put. Računajući i prijateljske mečeve. Nije lepši način mogao da zamisli nego na večitom derbiju. Pretpostavka je da će biti krcate tribine, pa će desetine hiljada ljudi moći da pozdrave Milojevića. Statistika mu ide na ruku. Ostvario je 146 pobede, 32 remija i 21 poraz. Predvodio je tim u 44 evropska duela, a pod njegovim vođstvom Zvezda je jedini klub u istoriji evropskih tamičenja koji je tri sezone zaredom uspešno prošao po četiri kola kvalifikacija.

Pred Milojevićem je još mnogo posla. Deluje da će i ovu titulu osvojiti, a najteži posao čekaće ga na leto, kada mu se smeše kvalifikacije za Ligu šampiona. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju!
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju!

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija