• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.P.

18.03.2024

22:31

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

printscreen

Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Podeli vest

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

Nezadovoljni njegovim nastupima u poslednje vreme, ugledni mediji širom Evrope rešili su da žestoko opletu po fudbalskom asu kako bi ga u najboljem mogućem slučaju podstakli da se dozove pameti. Kako kažu, Eling bi trebao da se resetuje i promeni čip, a sada mu se za to ukazala idealna prilika jer sledi reprezentativna pauza.

Norvežanin će dane sa nacionalnim timom iskoristiti da odmori glavu i zaboravi poslednje mečeve sa Sitijem, u kojima nije bio ni malo uspešan. 

Pogotovu na duel protiv Njukasla u FA kupu, koji je bio je kap koja je prelila čašu. Izgubio je nekoliko lopti, a čak je pokazao i pasivan stav koji se nije dopao saigračima. Takođe, pri izlasku sa terena pred sam kraj meča pokazao je vidno nezadovoljsvo jer ga je trener Pep Gvardiola zamenio.

Foto: Tanjug/AP

 

Tim je odlično igrao i savladao rivala golovima Bernarda Silve (2:0), ali od Halanda ni traga ni glasa.

Iskusni stručnjak se poslednji period ozbiljno pozabavio sa njim, jer zna da je gotovo glavni igrač u ekipi. Želi da pokuša da ga motiviše da se uključi u igru, nezavisno od toga da li protivnik bio lider Premijer lige ili na samom dnu. 

Holand je duboko urezao svoje ime u okviru FA kupa, pogotovu na prethodnom meču protiv Lutona, kada je pet puta zatresao mrežu rivala. Od tada, tamošnji mediji nisu pisali hvalospeve o njemu, na šta navijači nisu navikli. Mnoge je zabrinuo njegov pad koncentracije, a sumnja se da je to zbog transfera o kom se već duže vreme spekuliše. 

Foto: Tanjug/AP

 

Mnogi su upoznati sa činjenicom da Real Madrid nudi ugovor 23-godišnjem fudbaleru kako bi prešao u njihov napadački red, ali od te transfer bombe očigledno nema ništa. No međutim, kako se Siti sastaje sa Špancima u predstojećem četvrtfinalu Lige šampiona, oni kuju plan kako bi ubedili Holanda da potpiše za njih. Veruju Katalonci da će ubedljivom pobedom na tom susretu primamiti mladog napadača u svoje redove. 

Sa druge strane, Norveška sada igra dve prijateljske utakmice protiv Češke i Slovačke u kojima Holand mora da povrati izgubljeno samopouzdanje. Ništa drugo nije u pitanju, pošto Norvežani nisu kvalifikovani ni za Evrokup. Očekuje se da će fudbalska zvezda na predstojećim susretima koji se igraju na domaćem terenu startovati pred svojim navijačima, te da će ga to motivisati za dalju borbu.

Reklo bi se da je Gvardioli prekopotrebno da se mladi napadač što pre vrati na staro, pošto je pred trećeplasiranom ekipom četvrtfinale Lige šampiona protiv Madrida, zatim polufinale FA kupa protiv Čelsija i uzbudljivo finale Premijer lige u borbi za titulu sa Liverpulom i Arsenalom.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Petrovaradinska tvrđava ugostila 160 biciklista iz 18 zemalja sveta! Porodični vikend posetilo više hiljada posetilaca
Društvo

Petrovaradinska tvrđava ugostila 160 biciklista iz 18 zemalja sveta! Porodični vikend posetilo više hiljada posetilaca

Ljubitelji planinskog biciklizma, dobre muzike i porodičnog provoda imali su priliku da uživaju na 7. Pošta Srbije Petrovaradin Fortress bike festivalu proteklog vikenda. Više hiljada ljudi tokom dva dana posetilo je jednu od najatraktivnijih lokacija za planinski biciklizam u Evropi, dok se više od 160 učesnika iz 18 zemalja sveta takmičilo za bodove koji će ih kvalifikovati za Olimpijske igre u Parizu. Pored prestižnih trka, upriličen je i pravi provod uz muzički program predvođen jednim od najpopularnijih srpskih pop pevača, Željkom Vasićem i Nemanjom Radoševićem, dok su najmlađi imali priliku da se takmiče u popularnoj trci guralica, ali i da uživaju u pozorišnoj predstavi "Mala škola saobraćaja".

29.04.2024

18:02

TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu!
Live TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu!

Šta će biti sa Republikom Srpskom? Da li spremaju novu Oluju na Kosovu i Metohiji? Aleksandar Vučić napadnut je sa svih strana. Kampanja mržnje još je jača od kad je pomereno glasanje o sramnoj rezoluciji o Srebrenici. Sa kakvim se pritiscima suočava Srbija u "Info danu" govorili su Boško Vasiljević, sturčnjak za srpsko-ruske odnose i analitičar Veljko Jovanović.

29.04.2024

16:10

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija