• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

25.12.2023

08:55

Novi masakr! Palestinski zvaničnici: 70 mrtvih u izraelskom napadu na kamp u Gazi! (FOTO, VIDEO)

Reuters

Vesti

Novi masakr! Palestinski zvaničnici: 70 mrtvih u izraelskom napadu na kamp u Gazi! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Najmanje 70 ljudi poginulo je u izraelskom napadu na izbeglički kamp Magazi istočno od Deir al Balaha u centralnom Pojasu Gaze, saopštili su palestinski zdravstveni zvaničnici.


Portparol Ministarstva zdravlja u Gazi Ašraf al-Kidra rekao je da će broj poginulih verovatno porasti, preneo je AP.

Američka agencija dodaje i da je broj izraelskih vojnika koji su tokom vikenda poginuli u borbama u Pojasu Gaze povećan na 15.

Izraelske odbrambene snage (IDF) pretodno su saopštile da su uništile veliku mrežu tunela Hamasa u kampu Džabalija na severu Pojase Gaze, gde su tela pet izraelskih talaca pronađena ranije ovoga meseca.

Trupe su predvodile operaciju izvlačenja tela tri izraelska vojnika i dva civila, objavio je Tajms of Izrael. IDF je naveo da je imao obaveštajne podatke o dva tela talaca koja se nalaze u području kampa Džabalija i da je locirala ulaze u tunele tokom traženja tela talaca.

Izraelske snage ističu i da su otkrile veliku mrežu tunela veličine oko jednog kvadratnog kilometra na dva nivoa i liftom, koji se spušta na desetine metara do velike hale i komandnog centra, a da deo tih tunela prolazio ispod obližnje škole i bolnice.

Jedan od ulaza vodio je do kuće bivšeg komandanta brigade Hamasa na severu Gaze Ahmeda Gandura koji je ubijen u izraelskom vazdušnom napadu.

Oružje i oprema za proizvodnju oružja takođe su pronađeni u tunelu, navodi IDF. Prva dva tela talaca pronađena su 13. decembra, a tri dana kasnije ostala tri.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija