• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

15.04.2024

16:16

Postavljena nova sudija u slučaju protiv Belivukovog klana: Stupa na funkciju krajem meseca

Masha Bandjur, Miloš Rafailović

Vesti

Postavljena nova sudija u slučaju protiv Belivukovog klana: Stupa na funkciju krajem meseca

Podeli vest

U postupku protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljković kao predsednik sudskog veća postavljena je Zorica Avramović, umesto prethodne koja krajem aprila ide u penziju.

Avramović je postavljena godišnjim rasporedom na mesto odlazeće sudije Vinke Beraha Nikićević koja ide u starosnu penziju, rekla je za Tanjug portparol Višeg suda u Beogradu Milica Veličković.

Termini koji su bili zakazani sa ovu nedelju su otkazani, a suđenje će iznova krenuti 17. juna.

Visoki savet sudstva u martu je doneo odluku da Beraha Nikićević, koja je bila predsednica veća u ovom predmetu prestaje sudijska funkcija 29. aprila zbog navršenja radnog veka.

Sudija Avramović će na funkciju stupiti 30. aprila po odlasku sudije Beraha Nikićević.

Pripadnici ove grupe optuženi su za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija