• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

05.07.2023

17:29

Krvavi porodični zločin: Kamenom smrskao ženi lobanju  u Centru za socijalni rad!

informer.rs

Vesti

Krvavi porodični zločin: Kamenom smrskao ženi lobanju u Centru za socijalni rad!

Podeli vest

Milan Lovrić (47) je 5. jula pre šest godina kamenom zverski usmrtio suprugu Olgu (39) u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu u Ulici Tošin Bunar, a sledećeg dana se ubio tako što je skočio pod voz!

Monstrum, koji se malo pre zločina rastavio od žene zbog nasilja u porodici, trebalo je tada da se vidi sa njihovo troje dece u Centru, pod nadzorom. Milanov sastanak sa decom završio se u 15 sati i on je prvi izašao iz zgrade.

Deset-petnaest minuta kasnije, iz zgrade je izašla i Olga sa sinovima i na parkingu ugledala Milana...

- Prestravila se, jer je on odmah krenuo prema njoj. Brzo je stavila decu u svoja kola i potrčala iz straha nazad u zgradu. Na samom ulazu, u hodniku, Milan ju je stigao i kamenom joj smrskao lobanju. Kada je ona pala, oblivena krvlju, okrenuo se i mirno pešice udaljio. Dok je trajao uviđaj, deca su bila sklonjena u jednoj kancelariji sa socijalnim radnicima. Na sreću, nisu svedočili samom krvavom piru - izjavio je tada Informerov sagovornik iz istrage.

Legao na prugu i namestio glavu na šine

Lovrić se neko vreme krio u blizini železničke stanice "Tošin bunar", a onda je oko dva sata iza ponoći legao na prugu i glavu namestio na šine...

Najbolja drugarica nesrećne žene, Radica Rašić, kasnije je ispričala da je Olgu "izneverio sistem koji nije mogao da je zaštiti". 

 

 

- Od kad je Milan izašao iz zatvora, gde je bio dve godine jer je maltretirao najstarijeg sina, Olga se nije osećala sigurno. Dok je on bio u zatvoru, podnela je zahtev za razvod, ali joj on nije davao mira. Samo od aprila sedam puta ga je prijavila policiji zbog pretnji, ali niko nije reagovao. Milan ju je zvao telefonom i urlao: 'Ubiću te! Gotova si! Ima da te nema! Ja se u zatvor ne vraćam!' Više puta se to ponovilo, a Olga je snimila te pretnje i odnela u policiju. Oni su joj rekli da ne mogu ništa da urade po tom pitanju - navela je Radica.

I mesec dana ranije, kako je kazala, Olga je vozila sina na tenis kada joj je Milan preprečio put svojim autom.

- Uplašila se i zaključala vrata, a on je nasred ulice počeo da viče: 'Gotova si!' i pokazao rukom da će je zaklati! U policiji su joj i tada rekli da su nemoćni, iako je čak i njen sin potvrdio šta je otac uradio. Milan je bio inače izuzetno agresivan tip, ali sračunat i vodio je računa kad će napasti Olgu. Nikada joj nije pretio pred nekim. Uvek se smeškao i u javnosti se predstavljao kao dobar, a u kući i nasamo je bio zlo. Užasno ga se plašila. Zbog toga je čak i kupila psa i stalno nosila suzavac.

Iako je Olga iz straha pokušavala na sve načine da zaštiti sebe i decu, verovala je da je sigurna u prostorijama Centra, gde je Milan svake srede dolazio da vidi decu na sat vremena. Tako je bilo i kobnog dana.

- Mislila je da je sigurna u državnoj instituciji, a otišla je kao pile na klanje... Čula sam se sa njom sat vremena pre ubistva. Kratko smo pričale u 14.06 i ona mi je rekla da se oseća nelagodno i da se plaši - dodala je Radica.

Patio od posttraumatskog sindroma

Lovrić je 2010. bio osuđen na uslovnu kaznu, nakon što je pretukao Olgu, da bi 2015. bio osuđen na dve godine zatvora zbog toga što je prebio osmogodišnjeg sina. Pobesneo je, jer je mališan dobio četvorku iz engleskog jezika, iako mu je plaćao privatne časove.

Pomahnitali otac je dete čak izbacio iz stana. Dečak je otišao do bake Ljiljane u blok 70, ali je nasilnik brzo odjurio tamo i pred zapanjenom taštom počeo da bije sina. Milan je tada priveden i ubrzo osuđen. Na slobodu je izašao u aprilu. 

Kasnije se saznalo da je Lovrić patio od posttraumatskog stresa, pošto je devedesetih godina bio učesnik rata u Hrvatskoj. Rodom je iz Vučkovca u Hrvatskoj i nakon "Oluje" 1995. sa majkom i sestrom je prebegao prvo u Šid, da bi se kasnije preselio u Beograd. Brigu o njegovoj i Olginoj deci je preuzela baka Ljilja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija