• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.04.2024

15:16

Sastanak u Ministarstvu odbrane: Vučević razgovarao sa poslanicom nemačkog parlamenta Lips (FOTO)

Ministarstvo odbrane

Društvo

Sastanak u Ministarstvu odbrane: Vučević razgovarao sa poslanicom nemačkog parlamenta Lips (FOTO)

Podeli vest

Ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas u Beogradu sa poslanicom Bundestaga Savezne Republike NemačkePatricijom Lips.

Na početku sastanka, ministar odbrane poželeo je dobrodošlicu nemačkoj delegaciji i istakao značaj ovakvih i sličnih susreta. Tom prilikom, ministar Vučević je naglasio da punopravno članstvo u Evropskoj uniji ostaje kurs spoljne politike i strateško opredeljenje Republike Srbije.

U otvorenom i sadržajnom razgovoru istaknuto je da su aktuelni bezbednosni izazovi zajednički za sve evropske zemlje i treba odgovorno pristupiti njihovom rešavanju s ciljem očuvanja mira i daljeg ekonomskog napretka.

Foto: Ministarstvo odbrane

 

Ministar Vučević izrazio je razočaranje u dugogodišnji izostanak primene odredbi Briselskog sporazuma i istakao opredeljenost Srbije da doprinese daljem razvoju regionalnih odnosa i inicijativa poput Otvorenog Balkana i Berlinskog procesa.

Prema njegovim rečima, situacija na Kosovu i Metohiji je složena i osetljiva i upozorio da sve više predstavlja humanitarno pitanje. Poslanica Lips izrazila je zadovoljstvo povodom današnjeg susreta i saglasila se sa ministrom Vučevićem po pitanju razvijenih odnosa dve zemlje.

Ona je istakla veliki značaj evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana, što, kako je naglasila, ne podrazumeva automatsko rešenje svih problema, ali predstavlja snažan doprinos očuvanju regionalne bezbednosti i razvoja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije
Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević izjavila je danas da posle izmena Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, koji je nedavno usvojen u Skupštini Srbije na inicijativu opozicionih poslanika, oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već na staroj adresi, a da će oko 10.000 njih biti uskraćeno da izrazi svoju izbornu volju na izborima 2. juna.

16.05.2024

10:17

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija