• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

14.03.2024

16:20

Uživajte u poljima lavande i predivnim vinogradima! Ovo su 3 najlepše destinacije za romantičan vikend u Srbiji za dvoje

Shutterstock

Putovanja

Uživajte u poljima lavande i predivnim vinogradima! Ovo su 3 najlepše destinacije za romantičan vikend u Srbiji za dvoje

Podeli vest

Okolina Beograda i Novog Sada bogata je destinacijama koje prosto morate da posetite.

Izletili vikend putovanje možete veoma brzo da isplanirate. Lepi dani su tek stigli, ali nemojte da čekate leto da biste posetili neka od najromantičnijih mesta u Srbiji. Svako od njih je posebno baš u proleće, kada se priroda budi i kada je bogata bojama. Iznenadite partnera sjajnim idejama za vikend i upustite se u nezaboravne avanture.

1. Vinska tura

Na samo sat vremena vožnje od Beograda i nešto manje od Novog Sada nalazi se Fruška gora, gde možete da uživate u vinskim turama. Upoznaćete se sa različitim sortama vina i osetiti najlepše ukuse ovog prostora. Imaćete pogled na prelepe brežuljke Fruške gore i opustićete se daleko od gradskog užurbanog života.

Upoznaćete nove ljude koji se bave proizvodnjom vina i otkrivaju stare tajne svojih podruma. Karlovačko vino je postalo jedno od najboljih vina Evrope, a Sremski Karlovci su proglašeni za srpsku prestonicu vina. Zahvaljujući Dunavu i blizini Fruške gore, doživećete pravu avan­turu za duh i telo! Ovom romantičnom mestu poželećete opet da se vratite po nove uspomene! 

Foto: Shutterstock

 

2. Polja lavande

Lavanda je biljka predivne boje i opuštajućeg mirisa, i njena polja su postala hit lokacija za fotografisanje, ali i odmaranje i uživanje u pogledu. Postoji nekoliko mesta u Srbiji, u blizini Sremskih Karlovaca i Novog Sada gde se ova biljka gaji, a negde možete čak da ostanete nekoliko dana jer su u poslednje vreme popularne vikendice i bungalovi sa pogledom na polja lavande. Priozor je zaista nestvaran, a trenutke ćete sigurno poželeti da zabeležite fotografijama i snimcima.

Foto: Shutterstock

 

3. Banja Vrdnik

Banja Vrdnik je prelepo, ušuškano mesto, smešteno na Fruškoj Gori, gde ćete uživati u šetnjama u prirodi, čistom vazduhu i prelepom pogledu na okolinu. U blizini su brojna izletišta, gde možete da organizujete piknik i opustite se, daleko od svakodnevice i obaveza. Neka od njih su Letenka, okružena netaknutom prirodom, Brankovac, sa uređenim prostorom za odmor i Zmajevac, sa kog se pruža jedan od najlepših pogleda na Srem.

Obavezno posetite Vrdničku kulu, do koje ćete doći brdovitom, šumskom stazom. Banja Vrdnik je mesto za ljubitelje etno stila, starih unikatnih građevina, ali i prirodnih lepota kakvih je u našoj zemlji mnogo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...
Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...

Mesecima je trajalo preganjanje i pregovaranje oko termina i vrste izbora, a kada je pao kakav-takav dogovor vlasti i opozicije, usledila je nikad kraća i nikad nevidljivija kampanja, pa retko ko ima utisak da će veliki deo Srbije za šest dana ponovo izaći na birališta, a da već u četvrtak u ponoć počinje čuvena predizborna tišina.

27.05.2024

10:05

Vesti

Pravo u metu! Dodik patosirao Grlića Radmana: Bolje mu je da ćuti jer je NDH počinio najveće zločine ovde - genocid nad srpskim narodom!
Politika

Pravo u metu! Dodik patosirao Grlića Radmana: Bolje mu je da ćuti jer je NDH počinio najveće zločine ovde - genocid nad srpskim narodom!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik oštro je odgovorio šefu hrvatske diplomatije Gordanu Grlić Radmanu na izjavu, da je "neprihvatljivo i neutemeljeno Hrvatsku stavljati u istu poziciju sa Srbijom kao agresore u BiH što se sugeriše knjigom koju je predstavilo udruženje koje okuplja porodice žrtava "genocida" iz Srebrenice", i poručio mu da je upravo Hrvatska bila agresor na BiH. Dodao je da bi "Hrvatska bi sada trebalo barem da ćuti jer je upravo NDH počinio najveće zločine na ovom prostoru".

27.05.2024

10:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija