• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mozzartsport

27.05.2024

09:50

Zvezda na stolu ima 42 miliona evra, za igrača daje 8, a ovom je zabranjen odlazak... Terzić najavio burno leto

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Zvezda na stolu ima 42 miliona evra, za igrača daje 8, a ovom je zabranjen odlazak... Terzić najavio burno leto

Podeli vest

Crvena zvezda je osvojila četvrtu duplu krunu u nizu, 35. šampionsku titulu i 28. pehar namenjen osvajaču Kupa Srbije. Ali, generalni direktor Zvezdan Terzić želi da stvori još moćniju Zvezdu, pa pred letnji prelazni rok najavljuje dolazak igrača od osam miliona evra.

Generalni direktor crveno-belih bacio je navijače u trans najavom da će Zvezda ovog leta uložiti u tim više nego ikad. U intervjuu za Mozzartsport otvoreno je govorio o pojačanjima, statusu Milana Borjana, Omrija Glazera, da li Hvan ostaje ili odlazi, o potencijalnom povratku Nemanje Radonjića...

Prihod 100 miliona evra

- To je postalo normalno, ali očekujemo da u ovom prelaznom roku plaćamo igrače i po 8.000.000 evra. I to doživljavam kao jednu veliku investiciju. Mi smo prošle godine samo Hvana i Endiajea platili skoro 10.000.000 evra. Sad imamo dvostruko veću cenu za njih. I u ovom trenutku imamo 42.000.000 evra na stolu, ponude za naše igrače, njih šest ili sedam. Sad da pritisnem zeleno dugme, sutra nam legne 42.000.000 evra na račun, a već smo u januaru prihodovali 20.000.000 od Stefana Mitrovića, Koste Nedeljkovića i Jovana Mijatovića. Na to kad se doda da čekamo 15.000.000 evra već sigurnih od Lige Evrope, 30.000.000 ako prođemo plej-of Ligi Šampiona, plus 7.000.000 od ulaznica, Zvezda ove godine može da prihoduje blizu 100.000.000 evra samo iz sportskog sektora. Tako da pravimo jedan novi petogodišnji plan gde ćemo sigurno učiniti još hrabrije poteze, još hrabrije odluke i dovesti još kvalitetnije igrače - kazao je za Mozzartsport Zvezdan Terzić.

Navijači čekaju pojačanje na levom beku, ali...

- Levog beka je najteže naći u Evropi. I Milan Rodić je bio stvarno opterećen velikim brojem utakmica, a javnost nije imala razumevanja kad napravi neku grešku što je sve produkt pada koncentracije zbog velikog zamora. Prosto nije lako naći levog beka. Reprezentacija Srbije nema levog beka. Mi bismo sad doveli sve što možemo, ali nema levih bekova. U Evropi nema levih bekova. I to nam je prioritet sada, kad me već pitate gde može da bude pomaka, prioritet nam je dolazak levog beka. I na putu smo da rešimo to pitanje.

Dogovor sa Hvangom

Foto: Starsportphoto

 

 

Seol Jong Vu iz Ulsana navodno je na meti šampiona Srbije. 

- Ne volimo da pominjemo konkretna imena igrača koji još nisu dovedeni, jer dovodimo sebe u nezgodnu pregovaračku situaciju. Ali sigurno ćemo da rešimo pitanje levog beka.

Ognjen Mimović je sigurno opcija za desnog beka, kaže Terzić.

- I Mimović će tek pokazati, jer njegovi su parametri vanserijski, i količina trčanja, i brzina, on ima predispozicije da bude desni bek velikog formata, za veliki klub. On sigurno nije ni promil jedan slabiji igrač od Koste Nedeljkovića, ako ne i bolji. A to će vreme pokazati.

 

Radonjić hoće da se vrati, ali

Pominjao se Nemanja Radonjić kao potencijalni povratnik.

- Nemanja Radonjić je naše dete i uvek ima otvorena vrata Zvezde. Razgovarao sam sa njim, on ima želju da dođe u Crvenu Zvezdu, ali ne pitamo se mi. On je igrač Torina, Majorka ima opciju otkupa, ako je aktivira, ne pita se više niko, Nemanja je već svojim potpisom na pozajmicu to prihvatio. U nekom drugom ishodu, tamo u Majorci, mislim da smo na dobrom putu da se dogovorimo sa Radonjićem. S njim bismo dobili i brzinu i kreativnost. Radonjić danas nije onaj nestašni Neca iz 2018. godine. Iza sebe ima šest godina ozbiljnog trening procesa i takmičenja u ozbiljnim ligama kakve su Francuska, Italija i Španija... Videćemo, ne zavisi sad to više ni od nas ni od Radonjića, ali ako to i ne bude on, na poziciju Bukarija dovodimo boljeg igrača nego što je bio Osman, jer mi uvek moramo da dovedemo boljeg od ovoga što odlazi.         

Navijači mogu da odahnu, Zvezda će sve uraditi da In Bom Hvang ostane na "Marakani", ali klub ne može ništa ako stigne ponuda kluba iz liga petice.

- On je otišao iz Olimpijakosa, jer su mu nešto obećali što nisu ispunili i jednostavno nije želeo da se pojavi na treninzima. Kada smo ga nagovarali da dođe, mi smo mu obećali da ćemo biti drugačiji i on je tada rekao: "Potpisujem dugoročan ugovor, ali očekujem da mi ispunite želju, jer moja želja je da igram u nekoj od liga petice". I ako dobijemo ponudu od nekog kluba iz neke lige koji zadovoljava njegove i sportske i finansijske zahteve, mi ne možemo to da mu uskratimo, jer nama nezadovoljan igrač ne treba. Imamo neki džentlmenski dogovor sa njim da ako se pojavi ta ponuda koja je njegov san, zbog kojeg je on došao u Evropu iz Južne Koreje, da mu nećemo stajati na putu. On je naš najplaćeniji igrač, spremni smu i da mu povećamo ugovor, ali prosto on ima neki sportski motiv.

Glazer ne mrda s Marakane

Trener Vladan Milojević ne želi da klub proda Omrija Glazera, uprkos ponudama iz najjačih liga.

- Kada smo pre tri dana Vladanu Milojeviću stavili na sto ovih sedam igrača za koje imamo ponude, ili šest, sa konkretnim ciframa, podacima, rekao je ovako: "Imam li pravo na jednog džokera?" Imaš, on kaže: "Da se Glazer ne prodaje". Tako smo Glazera odmah precrtali, a imali smo konkretnu ponudu, 7.000.000 evra… Onih 42.00.000 evra, to je bez Glazera… Milojević kaže da mu on daje stabilnost, mirnoću, sigurnost, mnogo mu je bitan. Miloje hoće da gradi otpozadi, golman, štoper, pa ka napred, kaže, sve ćemo rasturiti odlaskom Glazera. Ne možemo da dovedemo takvog golmana, to nije stvar novca. Tako da Glazer sigurno ostaje po Milovićevoj želji i ne može da ide nigde”.

Foto: Starsportphoto©

Omri Glazer istaje u Zvezdi

 

Kanga, Katai i Ivanić ostaju

Zvezda i dalje računa na Gelora Kangu, Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića, ali...

- U finalu Kupa od njih je samo Ivanić bio starter. Kanga i Katai su počeli sa klupe. Sigurno će oni i dalje imati značajnu ulogu Crvenoj zvezdi, ali dolaze mlađi, brži. Crvena zvezda mora da ima veliki roster igrača. Mi ćemo samo ove jeseni imati 32 utakmice. Tako da će za Kataija i za Kangu biti dovoljno minuta. O Ivaniću da ne pričam. Ivanić je igrač koji mnogo toga vrati.
 

Ako Glazer ostaje, pitanje je đta to znači za Milana Borjana, nekadašnjeg kapitena koji je sezonu proveo na pozajmici u Slovanu iz Bratislave.

- To će na kraju biti odluka Vladana Milojevića. Borjan ima ugovor još dve godine. Glazer je sigurno prvi golman. Milojević treba da odluči da li se Borjan vraća ili ne. Ili će da ode ponovno negde na pozajmicu.

Šerif Ndijaje je Milojevićev džoker broj dva.

- Kaže, ako budemo imali još jednog džokera, to je Šerif Ndijaje. On je njemu jako važan šraf za tu igru koju hoće sa visokim presingom. Kaže: ‘Taj karakter, mentalitet, ta količina trčanja, koliko on razume šta ja hoću, šta ja želim, teško ću naći takvog špica. Drugo, on se već adaptirao i na mnogo je višem nivou ovog proleće nego prošle jeseni. Sad ga pustiti, prodati ga, a imamo između 6.000.000 i 8.000.000 evra za njega? Mi stalno zanemarujemo proces adaptacije. Sad već adaptiranog igrača da pustimo, dovodimo novog, možda i kvalitetnijeg i boljeg, ali i on mora da prođe period adaptacije, a mi imamo krajem avgusta kvalifikacije za Ligu šampiona. Imamo osam utakmica u grupnoj fazi, Lige šampiona ili Lige Evrope. Dok se on adaptira… Samo kod nas se odmah traži.

 

Nema sad srpskih igrača

Zvezda bi rado u svom timu srpske igrače, ali ih nema ističe Zvezdan Terzić. 

- Mi pre svega tražimo srpske igrače, sa srpskim pasošom. Međutim, nema ih. Hajde ovako, uzmemo prvih 11 igrača u našoj reprezentaciji, ko bi nama doneo kvalitet za Ligu šampiona? Hoću reći da nije to tako lako. Nema sad srpskih igrača čak i da kažemo: "Ajde, investiraćemo, dovešćemo, platićemo obeštećenje, daćemo im maksimalne plate, kao što imaju i tamo u inostranstvu. Nije lako, gde god da se zagrebe, da li je to pozicija štopera, beka, špica, pogotovo tih igrača koji imaju neku boju i ukus Zvezdinog bivšeg igrača”.

Terza hteo sve da rasproda

Otkrio je Terzić da je tokom proleća razmišljalo i o jednom radikalnom rezu. Da napravi restart, sve rasproda i okrene se mladim fudbalerima.

- Imali smo mnogo sastanaka i razmišljanja u poslednja dva meseca. U jednom trenutku smo razmišljali, možda je vreme za jedan restart? Možda je vreme sad da prodamo igrače za 40.000.000 do 50.000.000 evra, da potpuno stabilizujemo finansije, stavimo sa strane novac i da gurnemo klince. I da kažemo hrabro i navijačima, i javnosti, i medijima: Pravimo restart! Stavili smo pare sa strane, hoćemo da guramo klince. Da podmladimo ekipu. I da kažemo ovo je sad možda potez – dva koraka unazad da bismo napravili pet koraka unapred.

Najavljuje čelnik crveno-belig da Zvezda u školi ima prave bisere. 

- Imamo fantastične mlade igrače, možda je vreme da se gurnu ovi klinci sada. Tu pre svega mislim na Ognjena Mimovića, koji će sigurno biti desni bek Crvene zvezde, koji to apsolutno zaslužuje po svim svojim predispozicijama Ili Jovan Šljivić, ili Nikola Knežević ili Uroš Sremčević. Čak i ovi mali klinci, Veljko Milosavljević, Adem Avdić, Andrija Mesi Maksimović, pa Vasilije Kostov. To su stvarno biseri, biseri, biseri! I onda smo pričali: Hajde da napravimo neke hrabre odluke. Kad je mogla Barselona da gurne štopera i desno krilo 2007. godište u odlučujućim utakmicama, zašto se mi plašimo, a uvek se plašimo reakcije javnosti u slučaju slabih rezultata.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Na Kritu pronađen misteriozni lavirint star 4.000 godina - da li je ovde bio legendarni Minotaur?!
Veliko otkriće

(VIDEO) Na Kritu pronađen misteriozni lavirint star 4.000 godina - da li je ovde bio legendarni Minotaur?!

Na grčkom ostrvu Krit, otkriven je izuzetan kameni spomenik u obliku prstena star 4.000 godina, koji se nalazi na vrhu brda Papura, severozapadno od grada Kasteli. Ova monumentalna građevina iz bronzanog doba prostire se na površini od 1.800 kvadratnih metara i predstavlja značajan arheološki nalaz koji ukazuje na bogatu istoriju i kulturu minojskog perioda na ostrvu.

17.06.2024

21:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija