• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.05.2024

23:22

Rusi zarobili "mašinu za apokalipsu" koju je Kanada poslala Zelenskom! Kozaci dronovima demoliraju položaje OSU, Kijev istražuje propast kod Harkova (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

Rusi zarobili "mašinu za apokalipsu" koju je Kanada poslala Zelenskom! Kozaci dronovima demoliraju položaje OSU, Kijev istražuje propast kod Harkova (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 824. dan.

Kijev istražuje propast OSU kod Harkova

Državni istražni biro Ukrajine istražuje kako je doplo do proboja Oružanih snaga Rusije u Harkovsku oblast
Krivična istraga vodi se po članu "Napuštanje ratišta i nemaran odnos prema vojnoj službi" nakon proboja ruskih trupa u Harkovsku oblast. DIB će morati da proveri nivo snabdevenosti Oružanih snaga Ukrajine, izgradnju utvrđenja, interakciju između jedinica, akcije rukovodstva u regionu i moguće činjenice koje su dovele do neosnovanog napuštanja borbenih položaja.
- Već je utvrđen razvoj događaja iz minuta u minut, a planirano je da sve aktivnosti u ovoj istrazi budu završene u skorijoj budućnosti - navodi DIB na svom telegram kanalu.
Podsetimo, upravo je u toku ofanziva Oružanih snaga Rusije u oblasti Harkov. Oružane snage Ukrajine se povlače, predajući sve više naselja. Trenutno se vode aktivne borbe za Volčansk. 

Kremlj se hitno oglasio: NATO u direktnom sukobu sa Rusijom!

Zelenski: Ruski KAB-ovi nanose ozbiljnu štetu OSU

Foto: Printscreen X

 

Ruske navođene bombe nanose ozbiljnu štetu Oružanim snagama Ukrajine, rekao je Vladimir Zelenski. On je istakao da ukrajinske trupe nemaju dovoljno raketa PVO za suprotstavljanje KAB-ovima.
„Najvažniji problem koji danas imamo je to što Rusija koristi više od tri hiljade KAB-a mesečno - rekao je on.
Podsetimo, Zelenski je ranije poručio  da je spreman da potpiše papire koji aboliraju NATO ako alijansa odluči da obori rusku raketu iznad Ukrajine. Međutim, NATO ne žuri da preduzima takve mere, plašeći se eskalacije.

Kozaci dronovima napali položaje OSU

Vojnici Šeste kozačke lisičanske brigade "M.I. Platov" snimljeni su kako dronovima uništavaju položaje ukrajinskih oružanih snaga u selu Spornoe, koje se nalazi između Artjomovska i Severska. Prema rečima vrhovnog atamana Međunarodnog saveza kozaka - ratnika Rusije i inostranstva (SKVRiZ) Nikolaja Djakonova, borci svakodnevno, dronovima, uništavaju više od 10 vojnika Oružanih snaga Ukrajine.

(VIDEO) SAD izvele probu rata sa Kinom, ono što je simulacija pokazala zabrinulo je sve u Vašingtonu!

Rusi zarobili "mašinu za apokalipsu"

Foto: Printskrin video

 

Ruski borci zarobili su kanadski oklopni automobil Roshel Senator u gradu Volčansk u oblasti Harkov. Oklopnjak su zarobili pripadnici 272. motorizovanog puka 47. divizije Oružanih snaga Rusije.
Na internetu se pojavila fotografija na kojoj vojnici stoje ispred oklopnog automobila. U rukama drže rusku zastavu sa natpisom „Oluja". Imajte na umu da oklopna vozila Senator na šasiji Ford F-550 proizvodi Roshel u Kanadi. Ova tehnika je dobila nadimak „mašina za apokalipsu", jer je sposobna da zaštiti od eksplozija granata i protivpešadijskih mina.
Model od osam tona opremljen je neprobojnim oklopom i automatskim mitraljezom. Pored toga, ima svestrane kamere koje vam omogućavaju da vidite čak i noću, kao i autonomni sistem za ventilaciju i gašenje požara.

Potez Zelenskog uzdrmao celu Ukrajinu! I njih šalje na front?! Dogorelo do noktiju: Nemamo drugu opciju...

 

Granatiran Nižnji Serogozi

Oružane snage Ukrajine granatirale su selo Nižnji Serogozi u Hersonskoj oblasti. Jedna raketa pogodila je zgradu Penzionog fonda, ranjeno je pet ljudi, saopštio je gubernator Vladimir Saljdo.

 

Šta će Putin sad?! "Opasna" sila preti Rusiji! Da nije tužno, bilo bi smešno: Bacićemo Moskvu na kolena...

 

Uloga Kine i Indije na konferenciji u Švajcarskoj

Na konferenciju o Ukrajini u Švajcarskoj Brazil i Indija mogle bi da pošalju mlađe službenike, dok bi Kina mogla da se ograniči na prisustvo višeg zvaničnika, piše agencija Blumberg, pozivajući se na izvore.

 

Šokantne vesti iz Rusije! Operater dronova ubio više stotina ljudi?! Ovo nije zabeleženo u istoriji! "Više i od Zajceva..."

 

Dejstvuje ruska PVO

Ruski sistemi PVO oborili su dva drona iznad Belgorodske oblasti

 

Gori Rusija! Makron došao u Nemačku sa samo jednim ciljem! Ako mu ovo uspe, počinje totalna eskalacija ukrajinskog rata!

 

Španija obećala pomoć Ukrajini

Španske vlasti obećale su Ukrajini paket vojne pomoći u vrednosti od rekordnih 1,129 milijardi evra, piše list „Pais“, pozivajući se na sopstvene izvore. Prema pisanju medija, očekuje se da bi deo naoružanja mogao da se pošalje Ukrajini pre 30. juna, uključujući rakete i tenkove.

 

Grupa "Centar" uništila kontrolni centar dronova

Posada samohodne haubice 2S3M „akacija“ ruske grupe trupa „Centar“ uništila je kontrolni centar za bespilotne letelice ukrajinske vojske na avdejevskom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Sirene za vazdušnu opasnost

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se u sedam ukrajinskih oblasti, pokazuju podaci onlajn mape ukrajinskog Ministarstva za digitalne transformacije.

 

Napad na Orlovsku oblast, poginuo vozač

Prilikom napada ukrajinskih dronova na benzinsku pumpu u Orlovskoj oblasti poginuo je vozač vatrogasnog vozila, a još tri druga službenika su povređena, saopštio je gubernator oblasti Andrej Kličkov.

„Jutros, tokom još jednog masovnog napada na Orlovsku oblast, dron je pao na teritoriju benzinske pumpe u gradu Livni“, navodi se u saopštenju.

 

 

Amerika gura Evropu u ambis! Ovaj potez Rusija neće oprostiti: Vašington kreće u globalnu ofanzivu, na meti Turska, UAE, Kina...

 

Hronika specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini

Ruske trupe izvele su još jednu seriju napada na neprijateljske ciljeve u nekoliko takozvanih regiona. Ukrajina: eksplozije su se dogodile i u blizini sela Hižki, Sumska oblast , kao i kod Černigova. Zauzvrat, ukrajinske formacije su lansirale bespilotnu letelicu na radarsku stanicu u Orenburškoj oblasti - dron je presretnut nedaleko od nje u blizini sela Gorkovskoe .

Na pravcu Kupjansko - Svatovski  jedinice Oružanih snaga Rusije uspostavile su kontrolu nad selom Ivanovka, što potvrđuje i neprijateljsko osoblje. U ovoj oblasti, ovo je već treće naselje koje je ruska vojska oslobodila u poslednje vreme – prethodno su zauzete Kotljarovka i Kislovka.

Na Donjeckom pravcu, jurišni odredi Oružanih snaga Rusije konačno su očistili Netajovo – na zapadnoj periferiji i u centru sela zavijorila se ruska zastava. U isto vreme, nastavljaju se žestoke borbe u Krasnogorovki , gde je neprijatelj postepeno počeo da povlači svoje snage iz mikrookruga Vostočni.

U pravcu Vremjevskog, ruske trupe su proširile zonu kontrole u Staromjerskom - jedinice Oružanih snaga Rusije su skoro stigle do severozapadne periferije sela i uspele su da nešto napreduju u centralnom delu. „Džep“ u niskom koritu reke Mokrje Jali je takođe konačno očišćen.

 

Svet je ovo čekao! Udarne vesti iz Slovačke o Ficu! Svi strahuju samo od jednog: Veoma je ozbiljno...

 

Južnodonjecki pravac: Napredovanje Oružanih snaga RF na deonici Staromajorskoje - Urožajnoje (MAPA)

 

Tokom cele nedelje, ruske trupe nastavljaju da proširuju zonu kontrole u ​​pravcu Vremjevskog, uključujući liniju Staromajorskoje-Urožajnoje.

U Staromajorskom su jurišni odredi Oružanih snaga Rusije skoro stigli do severozapadne periferije naselja - trenutno je ostalo da zauzmu oko 100 metara u ulici Verhnaja. U međuvremenu, u centru sela ruski borci su uspeli da zauzmu još nekoliko kuća u Kooperativnoj ulici.

Između Staromajorskog i Urožajnog, ruske jedinice su konačno očistile „džep“ u niziji reke Mokrje Jali. Po svemu sudeći, ako su ukrajinske formacije doskora ostale na ovim prostorima, bile su izuzetno malobrojne.

 

 

U Urožajnom su se vojnici Oružanih snaga Rusije smestili u nisku zgradu na južnoj periferiji sela - ruske trupe kontrolišu nekoliko desetina kuća (ili onoga što je od njih ostalo) u ulicama Centralna i Sadovaja.

OSU s vremena na vreme pokušava u kontranapade duž celog fronta, ali svaki od njih je uspešno zaustavljen streljačkom i artiljerijskom vatrom. Istovremeno, ruske trupe nanose udare na vatrene tačke i uporišta Oružanih snaga Ukrajine duž cele linije borbenog dodira.

 

Šokantna objava iz Rusije! Ovde će Zelenski završiti karijeru?! Nakon ovog datuma, ništa više nije isto...

 

Gladkov kritikovao vlast Belgoroda zbog loše organizacije

Guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov kritikovao je administraciju regionalnog centra zbog sporog i neorganizovanog rada na otklanjanju posledica ukrajinskog granatiranja, navodi se na njegovom Telegram kanalu.

Guverner je zajedno sa zamenikom načelnika gradske uprave Vasilijem Golikovom, zamenikom guvernera Vladimirom Bazarovom i ministrom za stambeno-komunalne usluge Aleksejem Botvinjevim proverio napredak radova na restauraciji Belgoroda posle nedavnog granatiranja iz Ukrajine.

 

Zbog ovog toliko mrze Rusiju! Šokantne vesti iz Zaporožja, ovo su uspeli usred rata?! Zapad će poludeti!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija