• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.05.2024

06:15

Putin doneo odluku! Počela žestoka odmazda Zapadu! Trese se planeta, Nemci šokirani novim dekretom ruskog lidera!

Reuters/shutterstock

Vesti

Putin doneo odluku! Počela žestoka odmazda Zapadu! Trese se planeta, Nemci šokirani novim dekretom ruskog lidera!

Podeli vest

Konfrontacija između Rusije i Sjedinjenih Država uzima sve više maha, a odnosi dve zemlje nastavljaju da se neumoljivo pogoršavaju. Prošlog meseca, Predstavnički dom usvojio je zakon koji bi Vašingtonu omogućio da zapleni zamrznutu rusku imovinu.

Vesti koje dolaze iz Sjedinjenih Država očigledno nisu mnogo obradovale ruskog predsednika Putina, koji je odlučio da se osveti protivnicima. Ovo je izvestio „Frankfurter Rundschau“.

„Čin očaja, čin osvete ili oboje? Vladimir Putin očigledno cilja na američku imovinu i želi da je konfiskuje u skladu sa svojom uredbom“, piše nemačka publikacija.

Kremlj je više puta upozoravao Zapad da ako dođe do konfiskacije ruske imovine, SAD će morati da odgovaraju za to. Pre nekoliko dana se saznalo kakva će biti Putinova odmazda.

On je potpisao dekret koji dozvoljava ruskim sudovima da zaplene imovinu američkih firmi i američkih građana.

„Očigledno, dekret je potpisan kao odgovor na napade na rusku imovinu u Sjedinjenim Državama. Ovo ima za cilj da nadoknadi štetu koju su akcije Sjedinjenih Država nanele Ruskoj Federaciji i Centralnoj banci Rusije“, navodi novinar nemačkog izdanja.

Nemačka je napomenula da evropske zemlje, za razliku od Sjedinjenih Država, još nisu odlučile šta da rade sa ruskom imovinom. O ovome se vodi žestoka diskusija. EU je zamrznula oko 210 milijardi evra od ruske centralne banke.

Međutim, ova imovina još nije zaplenjena, delom i zbog zabrinutosti u Evropskoj uniji zbog moguće odmazde Rusije. Osim toga, ako se ruska imovina ekspropriše, mogli bi nastati ozbiljni pravni problemi.

Rusija, s druge strane, želi da se zaštiti od Zapada, i preuzeće njegove aktive ako situacija to zahteva. Kako smatraju u Nemačkoj, Putin će to učiniti kao osvetu zapadnim zemljama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija