• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. Ivančević

28.03.2024

15:12

Belivukovi vojnici na slobodi: Stošiću ukinut pritvor, Lakićević dobio nanogicu!

printscreen

Vesti

Belivukovi vojnici na slobodi: Stošiću ukinut pritvor, Lakićević dobio nanogicu!

Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem dokaza sa Skaj aplikacije koji se odnose na otmicu i ubistvo Nikole Mitića nastavljeno je suđenje je kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Foto: Tanjug

 

16. 53. - Sudija Vinka Beraha saopštila je odluku veća o ukidanju pritvora Aleksi Stošiću, Nemanji Lakićeviću (kome je određen kućni pritvor), dok su predlozi u odnosu na ostale okrivljene odbijeni.

- Što se tiče Stošića, sud je usvojio predlog branilaca da mu se ukine pritvor zbog narušenog zdravstvenog stanja, dok je mišljenje veća u odnosu na Lakićevića da je prestala potreba za daljim zadržavanjem - obrazložila  je sudija Beraha.

U odnosu na ostale optužene, čiji su danas advokati takođe tražili ukidanje pritvoru, predlog je odbijen.

Nemanja Lakićević, zvani Čipi, optužnicom se tereti da je nagovorio žrtvu Zdravka Radojevića iz Koteža da 10. novembra 2020. dođe na parking "Laste" na auto-putu Beograd-Niš. Kada je Radojević došao, iz svog auta je prešao u Lakićevićev, koji ga je odvezao do vikendice u Ritopeku, gde je ubijen.

Lakićević je ranije osuđivan zbog nasilničkog ponašanja na kaznu zatvora od osam meseci, uslovno na dve godine. Takođe, presudom Drugog osnovnog suda u Beogradu osuđivan je zbog neovlašćenog posedovanja droge na novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara.

Aleksa Stošić se u ovom postupku tereti da je bio član kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Protiv njega se uporedo vodi još jedan krivični postupak pred Osnovnim sudom u Pančevu zbog nanošenja teških povreda.

Posle ovog burnog dela ročišta, sudija Beraha je donela odluku da je za danas završeno preslušavanje glasovnih poruka i da je vreme za procesne predloge. 

Branilac Milovana Tadića zatražio je ukidanje pritvora za svoj branjenika, dok je branilac Aleksandra Vučeljića zatražio da se pritvor zameni blažom merom zabrane napuštanja stana. Ukidanje pritvora zatraženo je i za Aleksu Stošića, Nemanju Lakićevića, Aleksu Šejića, Vladimira Greka, Senada Rešovića i Dragana Mitrovića. Tužilaštvo se tome usprotivilo.

Naredno ročište zakazano je za 15. april.

Belivuk: Tužilac nas nije uplašio svojom pretnjom!

Drugi zamenik tužioca Zoran Babić obratio se sudskom veću sa zahtevom da primeni zakon i onemogući optužene da njega i kolegu Ivanića konstantno vređaju:

- Ovaj postupak traje već dve godine i za to vreme mi nikad nismo nikoga uvredili. U slučaju da se ova praksa nastavi, upozoravam sve da mi imamo mezhanizme da to sprečimo.

Foto: Printscreen

 

Još jedna poruka, koju šalje Belivuk u grupi u kojoj su on, Miljković i nepoznata osoba, izazvala je žustre komentare.

- Brate, morali smo na stadion, oteli smo ga nasred ulice, pred ljudima. Svedoci, svi su nas videli, al' to je nebitno. Kako se zove, čekamo da dođu ostali da ga voze, mi ćemo da čekamo uviđaj. Reći ćemo da nemamo pojma ništa, a voziće ga Bari i još jedan momak.

Na dodatno pitanje Belivuka saradniku Laliću da precizira ko je tačno na stadionu  "Partizana" tukao Mitića, usledio je odgovor:

- Ja sam o tome, Veljko, već sve rekao. Prošle godine je Miljković priznao njegovo ubistvo, zatim Miloš Budimir pa sad i ti. Ti si ga tukao zasigurno, ja sam ga udarao, ali ne tu, Hrvatin ga je udario. Možda sam posle četiri godine sad već nekog izostavio. 

Belivuk se potom obratio i tužiocu Babiću.

- Nismo plašljivi, ne možemo da se zastrašimo od ove izjave tužioca Zorana Babića. To je otvorena pretnja, ali mogu samo da mu kažem da se nismo uplašili - uz cinični osmeh je dobacio Belivuk.

 

Miljković: Mitića je mučio tužilac Ivanić!

Drama na suđenju, optuženi sve nervozniji.

Advokat Dejan Lazarević je u svom maniru je okarakterisao ovaj dokaz kao fingiran:
 

- Ko o čemu, ja o falsifikatima i fotošopu. Evo da objasnim. Saradnik Hrvatin je ranije rekao da su Mitiću bile ruke iza leđa, vezane lisicama, a na ovoj fotografiji to nije tako. Ako saradnik ne govori istinu, nema šta tu da sedi, već da pređe na klupu za okrivljene.

Potom su usledile dramatične glasovne poruke početka mučenja Mitića.

 

Foto: Marko Đoković

Kuća u Livadicama, u Ritopeku, u kojoj je ubijen Mitić

- Reci ko te poslao, pričaj odmah, ubiću te! Reci, odmah, mamu li ti je...m kurvinu, izgovori nam, ubiću te!

- Lazar, brate!

- Koji Lazar, pričaj!

- Vukićević.

- Evo sad otključava telefon, Laza ga poslao da nas ubije, je..m li mu mamu!

- Kako neće da prijave, evo poslali su 300 poruka, odmah je priznao da je Laza. Jesmo ga ubili malo, ali je priznao da je Laza, rekao je njegovo ime i prezime i da nas jure da nas ubiju.

Prema rečima Lalića i Hrvatina, pitanja postavlja Belivuk, a odgovara mu Mitić.

Miljković je potom izneo skandaloznu tvrdnju za govornicom da je u pitanju glas postupajućeg zamenika tužioca Saše Ivanića! Na to ga je sudija Vinka Beraha po ko zna koji put upozorila na ponašanje i vređanje suda, uz pretnju da će biti kažnjen ukoliko tako nešto ponovi.

- Sudija, molim vas da zabeležite vreme i dostavite nam transkript kako bi videli da li ima elemenata krivičnog dela ometanje pravde od strane Miljkovića - reagovao je tužilac Ivanić.
 

Belivuk: Uzeli smo ga, s nama je!

Za govornicu je ponovo izašao Belivuk sa novom konstatacijom.

- Meni sada ništa nije jasno. Uvidom u falsifikovani Skaj smo videli da ne postoji to što on priča. On nikada u ovom montiranom i fotošopiranom Skaju to nikada nije poslao - dodao je vođa klana.

Foto: printscreen

 

I Miljković se opet nadovezao: 

- Sada je upravo Lalić rekao da je on poslao poruku pre nego što smo krenuli pa smo mi unapred znali, a govorio je drugačije, tako da je jasno da je sve njegov i tužiočev imaginarijum.

U sudnici je potom puštena glasovna poruka u kojoj se čuje kako neko ostalim pripadnicima grupe, koji učestvuju u osmatranju putanje kojom prolaze Belivuk i Miljković u blindiranim automobilima, šalje poruku:

- Uzeli smo ga, s nama je!

Svedoci saradnici Hrvatin i Lalić, po preslušavanju ove poruke, izjavili su da je to glas Marka Miljkovića.

Za govornicu su potom izašli i Miljković i Belivuk, a potom i ostali, tvrdeći da to "zasigurno nije Miljkovićev glas".

 
Belivuk: Saradnici su pomešali naučene tekstove

 

Veljko Belivuk, vođa zloglasne kriminalne grupe, kojoj se sudi za sedam svirepih ubistava i druga teška krivična dela, istupio je na početku današnjeg ročišta u Specijalnom sudu sa primedbom koja se i ovaj put ticala diskreditacije okrivljenih saradnika.

- Izneo bih samo jedno zapažanje u vezi sa falsifikovanom Skaj dokumentacijom. Na jednoj od prethodnih glasovnih poruka neko diktira tablice "honde sivik". Tužilaštvo tvrdi da je u pitanju okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin. Međutim, kada sam ga pitao direktno da li je to tačno, Hrvatin mi je odgovorio da se ne seća. Još zanimljiviji mi je saradnik Srđan Lalić koji je u svom izlaganju rekao da je uočio "hondu sivik" i njene tablice koje je prosledio preko Skaja. Tu imamo trilemu, ko je diktirao te tablice od njih dvojice, odnosno, da li tužilac to zna. Moj zaključak je da su očigledno pobrkali naučeni tekst - naveo je Belivuk.

Foto:  

 

Foto: MUP Srbije

Mašina u kojoj su mleli ljude

 

U nastavku suđenja puštane su glasovne poruke sa Skaja u vezi ubistva Nikole Mitića, koji je upravo vozio pomenutu "hondu" 10. avgusta 2020. kada je nestao. Mitića su, prema optužnici, presreli kod Američke ambasade Belivuk, Marko Miljković, Senad Rešević i Vladimir Grek, izveli ga iz njegovog automobila, vezali, ubacili u "škodu" i odvezli u "bazu" na stadion FK "Partizan". 

Tamo su ga Belivuk, Miljković, Lalić, Miloš Budimir i Hrvatin ispitivali da im kaže ko ga je poslao da ih prati, potom ga maltretirali, uzeli mu Skaj i prinudili da im da šifru. Tako su utvrdili da ima kontakt da Lazarom Vukićevićem, kojeg su takođe ubili. Zatim su obrisali snimke sa kamera na stadionu i bacili njegov Skaj u Dunav. U Ritopeku su ga zverski mučili pa likvidirali.

- Kako da uzmemo motorole sa stadiona i gde da se nađemo?

- Čekamo Barija i Aresa kod Titovog groba, trenutno.

- Mi idemo do Miloševog konaka.

- Krećemo blindama, rasporedićemo ljude svuda duž trase kuda idemo da vidimo koja kola nas prate, da ih izvučemo. Znači, brate, od 16.15 ako bude dešavanja.


- U koloni "audi" i "BMW" blinde i "škoda" crna zatamljena pratnja.

- Krećemo.


Miljković: Sad čusmo od Lalića da su u grupi Belivuk, Radoje Živković i Radoje Zvicer. Tu je napisano da ide audi, BMW i škoda superb. Znači ako Belivuk vozi audi, ide prvi, pa drugi. Kako može da Belivuk vidi pete tablice koje idu za njima i da izdiktira broj. Eto to je dokaz da to što pričaju nema veze s mozgom.

Lalić: Ja sam ispričao da sam taj auto i tablice i auto uočio dok još konvoj nije krenuo, pa sam ih obavestio da je krenula za njima, kakda su napustili kapiju bunkera.

- Krenuli.

Potom je prikazana poruka u kojoj je registarski broj BG 592. Tužilac je pitao Lalića da li mu znači nešto taj broj.

- Da, to je komunikacija između Miljkovića, Belivuka i Radoja Zvicera, jer su oni paralelno pratili telefon Zeme (Radoje Živković, op.aut). Ovo je prvi deo registracije automobila Nikole Mitića - odgovorio je Lalić.

 

 

 
 
 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dusko

pre 4 nedelje

.SRAM DA VAS BUDE SUDIJE KOJI SU VODILI PREDMET PROTIV TIH ZLOCINCA UBICA MANIJAKA, PUSTILI STE IH NA SLOBODU, SAD SE NARODE CUVAJ TE OD TIH KOLJACA UBICA, BOG NEKA VAS CUVA.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija