• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.04.2024

17:42

Bliski istok ključa, Jevreji počeli da naseljavaju Gazu?! Izrael napao Iran da bi ispao žrtva, ali svet je počeo da shvata istinu! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Bliski istok ključa, Jevreji počeli da naseljavaju Gazu?! Izrael napao Iran da bi ispao žrtva, ali svet je počeo da shvata istinu! (VIDEO)

Podeli vest

O uazvrelom sukobu na Bliskom istoku govorio je Aleksandar Gajić iz Centra za društvenu stabilnost Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i ratni izveštač Igor Damnjanović.

Aleksandar Gajić iz Centra za društvenu stabilnost navodi da Izraelci imaju veliko poverenje u svoju odbranu.

- Zapadne kompanije su počele da otkazuju letove kada je Izrael napao Iran. Vladala je velika zabrinutost od velikog sukoba, ali Izraelci imaju veliko poverenje u svoju odbranu tj. gvozdenu kupolu - rekao je Gajić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Aleksdandar Gajić

 

Ratni izveštač Igor Damnjanović kaže da Afrika prati dešavanja na Bliskom istoku, ali ima i svoje probleme.

- U Africi prate dešavanja na Bliskom istoku, ali su mnogo više okrenutiji sebi. Burkina Faso osuđuje napad Izraela na Gazu. Ovih dana se govori da bi mogao da bude masovan miting podržavanja vojne hunte koja je iskorenila korupciju i stabilizovala situaciju u ovoj zemlji, na čelu sa kapetanom Traoreom - istakao je Damnjanović.

Politički konsultant, Vladimir Dobrosavljević ističe da po svim zakonima i pravima, ovo je etničko čišćenje.

- Izrael više nije samo demilitarizovao pojas Gaze, već ima za cilj da totalno uništi Palestince i celu infrastrukturu i da učini život nemoguć Palestincima, što je i uradio. Skoro ceo svet je prepoznao da se u Gazi događa etničko čišćenje. Po svim zakonima i pravima, ovo je etničko čišćenje, da ne kažem politizovanu reč, genocid. Žene i deca sigurno nisu pripanici Hamasa, a i njih Izrael brutalno uklanja - rekao je Dobrosavljević.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Vladimir Dobrosavljević

 

Naš sagovornik dodaje i da je svet shvatio da se u Gazi dešava brutalno etničko čišćenje.

- Amerikanci su proizraelski, ali su i oni shvatili da se u Gazi dešava brutalno etničko čišćenje. Zapravo je jasan cilj Netanjahuove vlade je potpuno čišćenje Gaze od Palestinaca, a da se posle tu nasele Jevreji. Nehumani čin je da su sveli milion ljudi u malu oblast Rafu na jugu Gaze. Među elitom Izraela postoji priča da je na neki način postignut cilj jer su Palestinci otišli za Jordan velikom većinom. Kredibilitet Izraela je došao u opasnost, pa su namerno napali Iran da bi opet ispali žrtve, a onda da se umeša SAD - kazao je Dobrosavljević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija