• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

27.04.2024

22:43

Ovo su najtraženiji begunci: Srpska policija traga za četvoricom ubica

Informer

Vesti

Ovo su najtraženiji begunci: Srpska policija traga za četvoricom ubica

Podeli vest

Vasilije Gačević, Marko Daničić, Jetmir Gočaj i Dejan Popović su četvorica trenutno najtraženijih ubica za kojima traga srpska policija. Svi su osumnjičeni za teško ubistvo.

Poslednji na listi begunaca je Čačanin Dejan Popović (43), koji je prekjuče ujutru izrešetao sugrađanina Maria Simovića (43), nakon čega je netragom nestao.

On je juče uveče, kako je Informer objavo, kontaktirao jednog lokalnog advokata sa kojim je pregovarao oko predaje i otkrio mu da je u velikom strahu od krvne osvete, s obzirom da je porodica ubijenog poreklom iz Crne Gore. 

Odbegli Popović je, ispostavilo se, odranije bio u sukobu sa Simovićem pa ga je pozvao da porazgovaraju u njegovoj kancelariji. Međutim, u jednom trenutku je potegao pištolj i izrešetao ga.

Prve informacije iz istrage ukazuju da je motiv zločina osveta i da je Dejan bio ubeđen da mu je Mario, zbog nekih neraščišćenih računa, prethodno podmetnuo požar u njegovoj firmi za tehnički pregled vozila. Prema drugoj verziji, posvađali su se zbog vlasništva nad neka dva ara placa. 

Domogli se Kosova?

Ubice Vasilije Gačević i Marko Daničić mučki su oduzeli život vršnjaku, MMA borcu Stefanu Saviću (23), u noći između 24. i 25. februara na Dorćolu. Te večeri Savić je bio u provodu sa društvom u jednom klubu u Dobračinoj ulici, gde su ga bivši fudbaleri sačekali i besomučno izboli nožem pa pobegli.

Policija je pronašla stan, u kojem su se osumnjičeni Daničić i Gačević presvukli posle zločina, a zatim se izgubili. Spekulisalo se da su se domogli Kosova i Metohije, ali to do danas nije zvanično potvrđeno.

Studentkinja Ivana Krivokapić (26) iz Lovćenca mučki je zadavljena 23. decembra 2002. u iznajmljenom stanu u beogradskom naselju Zvezdara, a ova tragedija još uvek nije dobila epilog.

Foto: printscreen/ društvene mreže

Odbegli Jetmir Gočaj i ubijena studentkinja Ivana Krivokapić

Potera za Crnogorcem Jetmirom Gočajem (25), osumnjičenim za ovaj zločin, nije dala rezultat ni posle podizanja međunarodne poternice. Sumnja se da ga kriju članovi albanskih kriminalnih grupa.

Pobegao u Albaniju?

Gočaj se sa nepoznate lokacije čak i oglašavao na društvenim mrežama, demantujući umešanost u ubistvo. Osnovane su pretpostavke da je krajem decembra 2002. boravio u rodnom Gusinju, na Prokletijama.

Poznavaocima tog terena nije bilo teško da posumnjaju da se odatle prebacio u obližnju Albaniju. Sumnja se da je Jetmir ubio Ivanu, sa kojom je bio u emotivnoj vezi, iz ljubomore nakon što je odlučila da raskinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija