• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

27.04.2024

22:20

Legenda se ne zaboravlja! Sampdorija odala poštu slavnom Srbinu (FOTO)

profimedia

Fudbal

Legenda se ne zaboravlja! Sampdorija odala poštu slavnom Srbinu (FOTO)

Podeli vest

Fudbalski klub Sampdorija i navijači tog tima odali su poštu Vujadinu Boškovu, čuvenom srpskom treneru, koji je preminuo pre tačno deset godina.

Legendarni stručnjak, koji je u svoje vreme bio jedan od najboljih stratega u Evropi, preminuo je 27. aprila 2014. godine. Od tada, svake godine navijači Sampdorije, kluba u kojem se proslavio, na sličan način odaju poštu čuvenom Novosađaninu, koji je doneo najveće uspehe ovom klubu.

Sampdorija je na svom terenu remizirala sa Komom (1:1) u meču 35. kola Serije B, a najvatrenije pristalice su razvile veličanstven transparent sa imenom i prezimenom legende srpskog fudbala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by U.C. Sampdoria (@sampdoria)

Boškov je ovom klubu doneo najveće uspehe u istoriji, pošto su sa njim na klupi osvojili prvenstvo i Kup Italije, kao i Kup pobednika kupova.

Vujadin je bio i ostao jedan od najuspešnijih trenera ikad u srpskom fudbalu. Selektor Jugoslavije bio je dvaput, a predvodio je Ado Den Hag, Fejenord, Saragosu, pa i slavni Real Madrid. Kasnije je bio trener Sportinga iz Hihona, Askolija, Sampdorije, Rome, Napolija, Serveta i Peruđe. Pod njegovim vođstvom za Romu je debitovao jedan od najvećih italijanskih fudbalera svih vremena Frančesko Toti, a bio je trener i pokojnom Siniši Mihajloviću, koji ga je izuzetno cenio.

Foto: Starsportphoto©

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija