• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

27.04.2024

23:20

Tadić majstorskom asistencijom ostavio Fenerbahče u trci za titulu (VIDEO)

profimedia

Fudbal

Tadić majstorskom asistencijom ostavio Fenerbahče u trci za titulu (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Fenerbahčea savladali su velikog gradskog rivala Bešiktaš sa 2:1 (1:0) u derbiju 34. kola prvenstva Turske, a na tom meču briljirao je kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić (35), koji je duel obeležio sjajnom asistencijom za vođstvo domaćeg tima.

Fenerbahče je do prednosti stigao u 30. minutu pogotkom iskusnog belgijskog napadača Mišija Batšuaija, a gol mu je namestio upravo Tadić. Sjajno se ubacio srpski as u kazeni prostor gostiju i jednu dubinsku loptu ramenom spustio do nekadašnjeg fudbalera Čelsija. Batšuaiju je ostao lakši deo posla, a Tadić je time zabeležio 14. asistenciju ove sezone u dresu Fenerbahčea.

Istanbulski velikan kasnije je duplirao vođstvo preko Irfana Kahvečija, a poraz crno-belih ublažio je Čenk Tosun. Tadić, osim pomenutih 14 asistencija u sezoni, ima i 15 golova na svom kontu i to na 52 odigrane utakmice u dresu Fenera. Impozantan učinak, pogotovo ako se zna da će ove godine napuniti 36 godina. Očigledno kapiten Srbije još ne razmišlja o povlačenju niti je taj trenutak blizu, s obzirom na neverovatnu energiju i fizičku pripremu koju pokazuje iz nedelje u nedelju.

Foto: profimedia

Dušan Tadić

 

Klub iz Istanbula nedavno je bio deo skandala u Turskoj, pošto je u finalu Kupa izašao sa omladincima, nezadovoljan tretmanom koji ima u tamošnjem fudbalu. Oni su na meč sa Galatasarajem na terenu bili dva minuta, a onda se povukli i trofej prepustili ljutom rivalu.

Uprkos tome, Fenerbahče je i dalje u trci za titulu u Turskoj. Trenutno su na četiri boda zaostatka za pomenutim Galatasarajem, a do kraja sezone ostalo je da se odigra još četiri kola.

Tadić je, podsetimo, nedavno bio u žiži javnosti i u Srbiji, pošto je ambiciozni predsednik Vojvodine Dragoljub Zbiljić na Skupštini kluba izjavio da želi da ga vrati u novosadsku ekipu. Dušan se, ipak, zahvalio na ponudi i poručio da u ovom trenutku nije realno da o tome razmišlja.

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija