• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.04.2024

14:17

Samo da vidimo koliko su "protiv nasilja"! Ana Brnabić o zahtevima opozicije: Direktno iznose pretnje u pismu predsedavajućem OEBS-a!

printscreen

Vesti

Samo da vidimo koliko su "protiv nasilja"! Ana Brnabić o zahtevima opozicije: Direktno iznose pretnje u pismu predsedavajućem OEBS-a!

Podeli vest

Predsednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić obraća se građanima Srbije. Brnabićeva je između ostalog otkrila da su predstavnici opozicije pozvali OEBS da posreduje u "postizbornoj krizi".

- Političke stranke i pokreti oko Đilasove liste obavestili su me danas da su pre 4 dana obratili OEBS-u sa zahtevom da on posreduje u "postpredizbornoj krizi u Srbiji", kako je oni nazivaju. Imate ljude koji su bacali drvlje i kamenje na mene što sam na sastanak u svojstvu posmatrača pozvala ambasadore, a nisu imali pravo glasa - rekla je predsednica Skupštine.

Brnabićeva je pojasnila da samo nekoliko dana kasnije oni zovu OEBS da moderira dijalogom u okviru Skupštine Srbije.

- Mi ne možemo da pričamo, pa OEBS treba da posreduje. Dan pre toga su rekli da ponižavam Skupštinu jer sam pozvala nekog kao gosta. Svi su se lepo potpisali na to pismo i ljubazno mole predsedavajućeg da kaže ko je njegov posredni predstavnik i ako ima bolji način da predloži kako da se moderira razgovor u Skupštini Srbije. Oni misle da valjda OEBS treba da posreduje između izabranih predstavnika od strane građana Srbije - dodala je.

Brnabić je pojasnila da od liste Srbija protiv nasilja dobija dva do tri različita zahteva nedeljno, kao i da svaki sledeći nema veze sa onim koji je bio pre samo nekoliko dana. 

- Samo da vidimo koliko su "protiv nasilja". U pismu Borgu oni kažu sledeće - "Srbiji je potrebna hitna, urgentna pomoć OEBS-a pre nego što trenutra post/preizborna kriza eskalira u dalji konflikt. Dakle oni direkno iznose pretnju da ukoliko ODIR odmahe ne pošalje svoje medijatore da će kriza eskalirati u dalji konflikt - rekla je Brnabićeva. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu!
Live TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu!

Šta će biti sa Republikom Srpskom? Da li spremaju novu Oluju na Kosovu i Metohiji? Aleksandar Vučić napadnut je sa svih strana. Kampanja mržnje još je jača od kad je pomereno glasanje o sramnoj rezoluciji o Srebrenici. Sa kakvim se pritiscima suočava Srbija u "Info danu" govorili su Boško Vasiljević, sturčnjak za srpsko-ruske odnose i analitičar Veljko Jovanović.

29.04.2024

16:10

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija