• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.03.2024

16:16

Vojska Srbije obeležila Dan sećanja na stradale u NATO agresiji (FOTO)

TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ MARIJANA JANKOVIĆ/ bs

Politika

Vojska Srbije obeležila Dan sećanja na stradale u NATO agresiji (FOTO)

Podeli vest

Dan sećanja na stradale u NATO agresiji na Saveznu Republiku Jugoslaviju i 25 godina od početka brutalnog bombardovanja suverene zemlje obeležen je komemorativnim skupovima u komandama, jedinicama i ustanovama Vojske Srbije i u brojnim gradovima i opštinama polaganjem venaca kraj spomen-obeležja stradalima u odbrani otadžbine, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović vence je položio kraj Spomenika žrtvama ratova 1990–2000. u Kuršumliji i kraj spomen-obeležja u čast poginulih pripadnika Vojske Jugoslavije u kasarni „Toplički ustanak“ u tom gradu.

General Mojsilović je, odajući poštu žrtvama NATO agresije, istakao da pripadnici Vojske Srbije s ponosom čuvaju uspomenu na vojnike i starešine koji su poginuli braneći otadžbinu, ali i na sve pripadnike snaga bezbednosti koji su stradali u agresiji na našu zemlju.

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović venac je položio kraj spomen-obeležja desetaru Bobanu Nedeljkoviću u kasarni „Ratko Pavlović Ćićko“ u Prokuplju.

Pripadnici Vojske Srbije su uzeli učešće i u komemorativnim aktivnostima u svim garnizonima i garnizonskim mestima koje su, povodom Dana sećanja, organizovali gradovi i opštine, boračke i druge organizacije koje neguju vojničke tradicije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesić: Današnji dan obeležavamo tugom i sećanjem na žrtve NATO agresije
Politika

Vesić: Današnji dan obeležavamo tugom i sećanjem na žrtve NATO agresije

Srbija sa tugom i dostojanstvom obeležava početak NATO agresije na našu zemlju i to je prilika da se podsetimo svih koji su stradali samo zato što su pripadali srpskom narodu i što je neko odlučio da silom pokuša da nam oduzme deo teritorije, što se u kontinuitetu i danas dešava, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

24.03.2024

14:03

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija