• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

27.04.2024

21:35

Jovića i družinu su unapred otpisali, ali sada su na domaćem terenu!

AP/Photo

NBA

Jovića i družinu su unapred otpisali, ali sada su na domaćem terenu!

Podeli vest

Malo ko je davao ikakve šanse Majami Hitu u prvoj rundi plej-ofa NBA lige protiv silnih Boston Seltiksa, a tako je i sada. Ipak, Nikola Jović (20) i družina uspeli su da "otkinu" pobedu u Masačusetsu zbog čega imaju čemu da se nadaju večeras (00h) na svom parketu.

Iako je tim sa Floride prošle godine bio učesnik velikog finala ove sezone niko nije imao visoka očekivanja od njih. Zli jezici imali su čime da se slade i kada je Majami preko plej-ina morao da izbori mesto u doigravanju, a tokom tog napornog puta ostao je bez glavnog igrača Džimija Batlera.

Sav taj znoj proliven je kako bi se zakazao duel u prvoj rundi sa najboljim timom Istočne konferencije i, prema mnogima, najboljim timom čitave lige - Boston Seltiksima.

Foto: AP/Photo

Jović u borbi sa Tejtumom

Samo su nicali naslovi i izjave "stručnjaka" da će slavna franšiza iz Masačusetsa počistiti Hit sa 4:0 i da ekipa Erika Spolstre nema nikakve šanse u duelu sa Džejsonom Tejtumom i ostalima.

Prvi meč serije je to i potvrdio. Boston je izrešetao goste u svom "Ti-Di gardenu" nestvarnim šutem za tri poena.

Onako, tipično za Majami, ispod radara, stigla je druga utakmica i pravi šok! Pobeda nad ogromnim favoritom i to pred publikom koja decenijama unazad ima reputaciju jedne od najgorih za goste.

"Vrelinu" su predvodili Tajler Hiro, Bem Adebajo, a fantastičnu ulogu imao je i srpski reprezentativac Nikola Jović.

Foto: AP/Photo

Džejlen Braun šutira preko Jovića

Krilo rođeno u Lesteru je i pred ovaj susret pod reflektorom, zato što se od njega očekuje da zadrži sjajnog Džejsona Tejtuma u odbrani, kao i da pomogne Adebaju i ostalima u borbi sa Kristapsom Porzingisom.

Već je pokazao da to može i zbog toga je pritisak samo veći.

Na svojoj strani, ovoga puta, imaće verovatno ispunjen "Kaseja centar" i momentum velikog poduhvata od pre tri dana.

Uprkos tome, svetske kladionice i dalje su potpuno naklonjene gostima sa kvotom od 1,35 na pobedu Bostona.

Koeficijent na trijumf Majamija i prednost od 2:1 u seriji je visokih 5.

Naravno, da je reč o bilo kojoj drugoj ekipi retko ko bi verovao u čuda. Ali, s obzirom da je u pitanju sastav koji je u prethodnim godinama skidao skalp velikim timovima i dva puta dolazio do finala uvek postoji nada.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija