• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.02.2024

11:13

Vučić otkrio teme razgovora sa Micotakisom: Od energetike, infrastrukture, transporta do turizma!

Tanjug/Vladimir Šporčić

Politika

Vučić otkrio teme razgovora sa Micotakisom: Od energetike, infrastrukture, transporta do turizma!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon sastanka sa predsednikom Vlade Grčke Kirjakosom Micotakisom koji boravi u radnoj poseti.

Tom prilikom predsednik je istakao značaj odnosa Srbije i Grčke, i otkrio jednu od tema razgovora sa Micotakisom. 

- Micotakis zna da je Srbija mala ekonomija, ali velika za Zapadni Balkan. Mi smo 62 odsto u ukupnom inostranom kapitalu Zapadnog Balkana, 54 odsto u izvozu. Razgovarali smo i o turizmu, da zovemo Grke u Srbiju, jer Srbe ne moraju da zovu u Grčku. Nadamo se da će 2024. biti velika u rastu i saradnji Beograda i Atine - rekao je predsednik.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

 

Kako je naveo, pored turizma, razgovarao je sa  predsednikom Vlade Grčke i o mnogim drugim ključnim temama. 

- Od energetike, naftovoda, gasa, kupovine gasa, obnovljive energije, balansiranje energije. Pričali smo o transportu i infrastrukturi. Imaćemo brzu prugu. To nije bitno samo za naše turiste, kojima će Solun biti blizu, nama je važno da imamo blizu luku. Potrebno nam je da imamo brži izvoz u svet, da se povezujemo železnički, lučki - rekao je predsednik. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija