• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.05.2024

17:00

Reštite se dosadnih muva - Zauvek! Zaboravite na skupe hemikalije, jedna biljka ih tera kao ništa do sad!

freepik

Dom i porodica

Reštite se dosadnih muva - Zauvek! Zaboravite na skupe hemikalije, jedna biljka ih tera kao ništa do sad!

Podeli vest

Rešenje za dosadne muve je nadohvat ruke u prirodi.

Uskoro nam stiže najezda muva, a čini se da ih već možemo videti u našim domovima. Svi znamo koliko je teško da ih se otarasimo ako ne koristimo teške hemikalije, ali ipak postoji rešenje. 

Oni koji žive na selu već su navikli da ih muve redovno posećuju, pa na razne načine pokušavaju da se izbore sa njima. 

Foto: Shutterstock

 

Iako je u gradu nešto bolja situacija, ni oni koji žive u urbanim sredinama nisu pošteđeni ovi štetočina koje najčešće borave u kuhinji. 

Menta tera muve

Sve što je potrebno da muve pobegnu istog časa jeste menta. Ona je visoko na listi mirisa koje muve ne podnose. Ukoliko tu biljku stavite na prozorsku dasku ona će muve držati podalje od kuće.

Osim toga, ukoliko vam eterična ulja nisu pri ruci, dobro dođe i sirće. Njega možete pomešati s vodom i poprskati po određenim površinama, što će oterati muve. Sirće je, između ostalog, i najjeftinija varijanta, jedino što za razliku od eteričnih ulja nema prijatan miris. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija