• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.04.2024

12:26

Doneli umrlicu, krst i sanduk ispred bolnice, a onda su saznali da je baka živa: Bizarni slučaj potresao Srbiju!

RINA

Društvo

Doneli umrlicu, krst i sanduk ispred bolnice, a onda su saznali da je baka živa: Bizarni slučaj potresao Srbiju!

Podeli vest

Krajnje nesvakidašnji slučaj se desio u Zdravstvenom centru Studenica u Kraljevu. Porodici Petrović iz Vrnjačke Banje greškom je javljeno da im je preminula majka i baka. Da je žena živa saznali su kada su došli po telo sa pogrebnim vozilom.

- Baka je otišla u bolnicu zbog loma butne kosti jer je pala, slomila butnu kost, bila na ortopediji. Stanje se potom naglo pogoršava i prebacuju je na intenzivnu negu. U momentu, čujemo se sa našim lekarom, on je vodi tamo, kažu da je za nijansu stabilniji - ispričala je unuka Sandra.

Međutim, potom stiže vest da je žena umrla.Da je pre minula na Odeljenju intenzivne nege, saopšteno je preko telefona njenoj ćerki u petak uveče oko 22 časa.

- Mama zove u 20 sati, i rečeno je da se vrši reanimacija jednog pacijenta, i da pozovemo u 22 sata. Ona je inače učiteljica, bila je na Divčibarama sa decom, na rekreativnoj. I ona je zvala u 22 časa, po dogovoru. Pitala je za mamu, i ponovila ime Branka Maričić. Doktor koji je bio dežuran je rekao da su uradili sve što je u njihovoj moći, ali nisu uspeli da je spasu... I izjavio je saučešće - dodala je unuka.

Foto: Shutterstock

 

Pogrebno vozilo, sanduk, krst, umrlica, sve je bilo spremno da ova porodica preuzme telo svoje bake Branke iz bolnice u Kraljevu.

Ali, onda se ispostavilo da Branka nije preminula, već da je to bila druga žena.

Iz kraljevačke bolnice saopštili su da je u noćnoj smeni 12. aprila vršena je reanimacija pacijentkinje, koja je nažalost preminula, a koja je bila u istoj sobi sa Brankom.

- Do zabune je došlo jer je u isto vreme pozvala kćerka pacijentkinje B. M, i ne predstavivši se, zatražila informaciju o stanju svoje majke. Medicinska sestra se u toj vanrednoj situaciji javila na telefon i saopštila da je došlo do smrtnog ishoda, misleći da razgovara sa kćerkom preminule - kažu iz Zdravstvenog centra Studenica.

Zbog nepostupanja po protokolu i davanja pogrešne informacije pokrenut je disciplinski postupak protiv ove medicinske sestre.

- Rodbini pacijentkinje se izvinjavamo zbog neprijatnosti kojoj su bili izloženi - rekli su iz bolnice u Kraljevu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu! (VIDEO)
Live TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu! (VIDEO)

Šta će biti sa Republikom Srpskom? Da li spremaju novu Oluju na Kosovu i Metohiji? Aleksandar Vučić napadnut je sa svih strana. Kampanja mržnje još je jača od kad je pomereno glasanje o sramnoj rezoluciji o Srebrenici. Sa kakvim se pritiscima suočava Srbija u "Info danu" govorili su Boško Vasiljević, sturčnjak za srpsko-ruske odnose i analitičar Veljko Jovanović.

29.04.2024

16:10

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija