• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.02.2024

08:56

Srbi odolevaju svim paklenim užasima Aljbina Kurtija! Adamović: Pioni Zapada, Albanci, polako gube šahovsku partiju! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Srbi odolevaju svim paklenim užasima Aljbina Kurtija! Adamović: Pioni Zapada, Albanci, polako gube šahovsku partiju! (VIDEO)

Podeli vest

U novom Info jutru govorili smo o velikom skupu Srba na KiM koji su se okupili protiv režima Kurtija, a gost koji je to komentarisao bio je istoričar prof. Saša Adamović.

Istoričar Saša Adamović ističe da su Srbi na skupu na KiM poslali poruke da se nalaze u teškoj situaciji.

- Srbi na Kosovu i Metohiji su u jednoj veoma teškoj situaciji, ali su pokazali porukom ovog skupa da će da ostanu i da se bore za svoja vekovna ognjišta. Srbi su transparentima poslali jasne poruke da su u lošoj situaciji, ali Evropa se oglušila na te vapaje - rekao je Adamović.

 

Foto: Zoran Sinko

Saša Adamović

 

Naš sagovornik dodaje i Zapad i Albanci u terminologiji šaha gube polako gube partiju protiv Srbije.

- Očekivao sam ovakve reakcije sa Zapada to nije začuđujuće, ali smatram da ćemo ponovo biti na Kosovu i Metohiji i do 2030. godine KiM će biti ponovo u sastavu Srbije. Sponzori tzv. kosovske nezavisnosti više nisu toliko jaki i sada kosovsku partiju šaha igramo mnogo jače nego pre. Sada je situacija na tabli veoma jednaka, a ako gubite snagu u partiji to vodi ka porazu. Albanci su samo pioni kojima upravlja Zapad, ali sada prave velike greške i to će ih koštati - zaključio je Adamović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija