• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2023

13:14

Psi mogu da osete eksploziv, a uz pomoć pčela možete da izlečite rak! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Psi mogu da osete eksploziv, a uz pomoć pčela možete da izlečite rak! (VIDEO)

Podeli vest

Kako životinje mogu da pomognu kod zdravstvenih oboljenja kod ljudi, na ovo pitanje odgovaraju u Info danu pčelar Spasoje Rajević i dreser pasa Slaven Stevelić.

Dreser pasa Slaven Stevelić kaže da se psi se danas treniraju da osete narkotike, eksploziv, ali i da imaju mogućnost da osete razne bolesti i oboljenja.

- Psi su postali čovekov najbolji prijatelj upravo iz razloga što su imali dobar njuh, pa su pomagali u lovu. Psi se danas treniraju da osete narkotike, eksploziv, ali imaju mogućnost da osete razne bolesti i oboljenja, jer svako od nas drugačije miriše i može da se desi da posedujemo neku bolest, a da ni ne znamo - rekao je Stevelić.

Pčelar Spasoje Rajević navodi da pčele imaju veliku moć, a to je sakupljanje meda i da su njihovi proizvodi lekoviti.

- Pčele imaju veliku moć i jedine su životinje koje mogu da urade ono što ljudi ne mogu, a to je sakupljanje meda. Pčele prelaze veliki put i skupljaju velike količine polena, da bi napravile i jedan gram meda. Iste ćelije iz meda se nalaze i u ljudskom organizmu i svi pčeljini proizvodi su hrana i lek - kazao je Rajević.

Foto: Masha Bandjur

Spasoje Rajević i Slaven Stevelić.

 

Prema rečima Rajevića matični mleč može da bude lek za rak, ali i da čoveku mogu da pomognu razne terapije mednim proizvodima.

- Pčele žive u velikoj zajednici, može ih biti i stotine hiljada u jednom leglu, a često se dešava i da ih uhvati neka bolest kao što je američka kuga i razne larve. Isto tako matični mleč može da bude lek za rak, ali i razne terapije mednim proizvodima mogu da pomognu čoveku - objasnio je Rajević.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija