• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.06.2023

08:30

KURTI IGRA PO PRAVILU "ŠTO GORE TO BOLJE"! Gosti "Info jutra": Ovo su zadnji pokušaji da se razbije sever koji je za Zapad mesto ozbiljnijeg otpora!

Zoran Sinko

Live TV

KURTI IGRA PO PRAVILU "ŠTO GORE TO BOLJE"! Gosti "Info jutra": Ovo su zadnji pokušaji da se razbije sever koji je za Zapad mesto ozbiljnijeg otpora!

Podeli vest

Mesec dana je od početka protesta, ali je situacija na Kosovu i Metohiji i dalje napeta. Da li Kurti želi da postane ratni lider i da li će ga neko zaustaviti, da li će se situacija u južnoj pokrajini smiriti, os cemu ovome govorili su Veljko Odalović, predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica, i Marijan Rističević, narodni poslanik, koji su bili gosti "Info jutra" na Informer TV.

- Nema dela, nema mera, ali je očigledno da međunarodna zajednica daje saglasnost za sve što radi Kurti. Kurti je čovek po pravilu "što gore to bolje", samo ne bi da se vrati dijalogu. Mi imamo ZSO kao obaveza koja stoji 11 godina, vrlo jasno rečena i prvi red prioriteta. Ako je do Kurtija, to se neće implementirati. Kurti će danas u Britaniji dobiti vrlo jasne poruke, da će biti preduzimane mere. Deeskalacija koja se spominje je posledica eskalacije, a mi nismo odgovorni za eskalaciju - ističe Odalović. 

Foto: Zoran Sinko

Rističević je dodao da Kurti sprovodi ono što Zapad želi. 

- Ja mislim da je lažna država NATO baza, više to nego što je lažna država. Kurti sprovodi ono što bi ono hteli. U međunarodnom pravu Srbija ima pravu na nepravdu. Ukoliko su međunarodne snage dozvolile pogrom 2004. godine, ako su dozvoli da u njihovom mandatu budu oteti Srbi, ja mislim da Kurti ne vuče poteze sam, Zapad igra svoju igru sa ciljem da pokuša da nas natera da mi priznamo Kosovo, što vlast svakako neće učiniti. Evropa koja nas tera na to ima 5 država koje ne priznaju to. Očuvanje mira je nešto što Srbija treba sada da radi - kaže Rističević i dodaje:

- Kurti ne igra sam, možda ima neke pojedinosti koje sam izvodi, ali on je puki izvršilac njihovih naloga, u suštini. Ne maše on svojim mišićima, već mišićima međunarodne zajednice. Ukoliko su u Minsku prevarili Ruse, gotovo je neminovno da su prevarili i Srbe. Oni bi debelo naoružali Albanci i to bi bio jedan veći problem na Balkanu. Ukoliko žele mir, imaju sredstva da kažu Kurtiju dosta je bilo - napominje Rističević. 

Foto: Zoran Sinko

Odalović je podsetio i na narod koji živi južno od Ibra, kome je lažna država, praktično, uspela da nametne svoj režim. 

- Ući ćemo u četvrtu deceniju kako Zapad naoružava lažnu državu. Ono što je najtužnije, u Prizrenu su bile svetinje, ali nije bilo Srba. Popalili su svetinje. Ostao je još narod. Ovo su zadnji pokušaji da se razbije taj sever koji je za Zapad nešto što je mesto ozbiljnijeg otpora. Niko više ne govori o ljudima koji žive južno od Ibra. Oni dole žive u sasvim drugačijim uslovima, Priština je uspela u velikoj meri da nametne represiju. - zaključuje Odalović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
roki

pre 10 meseci

Nikako ne mogu da razumem odakle ljudima kao tombolaš Odalović uopšte obraz da govore o Kosovu. On je prvi pobegao sa Kosova u leto 1999, ostavio svoje sunarodnike na cedilu, obogatio se preprodajom zemlje na koju uopšte nije imao pravo i samo zato što je Dačiću pomogao da vrati dugove SPS-a postao njegova politička perjanica sa Kosova. Sramota...i nije jedini...kompletno rukovodstvo SPS-a sa Kosova je debelo profitiralo devedesetih godina. Sada se baškare po Beogradu i glumataju dušebrižnike za narod koji su baš oni ostavili na milost i nemilost. Najbolji dokaz je upravo Zvonko Stević koji je, zamislite, u vreme skupštine rasprave o Kosovu gledao pornić. Pa gde to ima...? Ni drugi im kadrovi nisu bolji...Kecman, onaj novinarčić Damjanović, Minja Milovanović, Rada Trajković desetina drugih ..sve je to ista ekipa koja je debelo profitirala na Kosvu pa sada glumataju nardone heroje...

Vejo

pre 10 meseci

Sever jeste bio mesto ozbiljnog otpora dok ga Vučić nije slomio i zabranio ljudima da pružaju otpor.Zato ih sada love

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija