• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

19.04.2024

10:59

Duljaj pred derbi: Isti sudija? Narod sve vidi! Jovanović neizvestan, Saldanja u protokolu (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Duljaj pred derbi: Isti sudija? Narod sve vidi! Jovanović neizvestan, Saldanja u protokolu (VIDEO)

Podeli vest

Trener fudbalera Partizana izneo je očekivanja pred sutrašnje gostovanju na "Marakani" u prvom kolu plej-ofa Superlige (18.00, Arena premijum 1).

Poznato je da zbog suspenzije usled četiri žuta kartona, Igor Duljaj (44), neće moći da sedi na klupi i voti svoj tim protiv Crvene zvezde. Umesto njega, to će učiniti pomoćnik u stručnom štabu Albert Nađ, koji je ipak pristao na takvu ulogu posle žestoke rasprave minule nedelje.

Ono što je posebno privuklo pažnju javnosti jeste odluka Sudijske komisije FSS da za ovaj duel ponovo delegira arbitra Pavla Ilića, čija je arbitraža na martovskom derbiju podigla veliku prašinu.

Utvrđeno je tada da je Kragujevčanin oštetio crno-bele kada je pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton Ksanderu Severini. Pritom, uhvaćen je u prenosu kako se neprimereno obraća Gajasu Zahidu, vezisti "parnog valjka".

- Publika sve vidi. Voleo bih da sudija ovog puta ne bude u centru pažnje, već igrači, treneri, navijači, ambijent... Možda je ovo veliki korak za tog arbitra, ali je mali za fudbal. Kada sam pričao o nepoštovanju, nekad i ja pravim greške, možda nije dostojno trenera Partizana i stidim se toga. Ali nemojte da zaboravimo da ovaj sudija nije pokazao poštovanje prema našem igraču Zahidu i niko to nije sankcionisao. Ovo je derbi, ovde igrači treba da budu u prvom planu, to žele i navijači, da oni obeleže spektakl. Ovaj meč se gleda svuda u Evropi, biće i mediji iz drugih zemalja, biće veliki broj skauta, treba da se potrudimo da ga ispoštujemo, da ga uveličamo - rekao je Duljaj.

Foto: Starsportphoto

Igor Duljaj

Situacija će za mladog stručnjaka biti specifična, prvi put otkako je šef struke neće moći da vodi ekipu, zbog čega posebno žali.

- Nije prijatna situacija, nije fudbalska. Ne znam da li se nekada desilo da glavni trener ne vodi utakmicu kada je u pitanju derbi. Ima tu i moje krivice, kada sam zasluženo dobijao kartone, ali ima i one druge strane. Već sam bio u ovakvoj situaciji, kada je Sale Stanojević bio suspendovan u Evropi, a ja vodio tim po njegovim instrukcijama. Ekipa se sprema već nekoliko dana, momci će raditi ono što smo se dogovorili, imaću telefonsku vezu sa pomoćnicima, pa ćemo videti kako će to ići. Molim sve koji imaju broj, da me ne zovu tokom meča - objasnio je Duljaj, a zatim dodao:

- Ne znam na kom delu stadiona ću biti, to tek treba da saznam. Nema tu neke velike filozofije, ni mudrosti, kolege i igrači znaju šta treba da rade, spremali smo se za to. Mnogo mi je žao što neću biti pored njih, jer je teže gledati sa strane, nego voditi utakmicu kraj aut-linije. Nekad se možda sa tribina vidi nešto što ne može pored terena, drugačija je perspektiva i žao mi je što u datom trenutku neću moći to da prenesem akterima.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Jovanović

Kada je reč o kadrovskom stanju, ni tu nije sve idealno. Golman Aleksandar Jovanović dobio je jak udarac protiv Čukaričkog, zamenjen je krajem prvog poluvremena i ipak nije sigurno da će sutra moći da stane među stative.

- Mislio sam posle meča na Banovom brdu da situacija sa Jovanovićem nije toliko ozbiljna. Međutim, ispostavilo se da on ima malu rupturu mišića, koja mu ne daje potpunu slobodu za neke pokrete. Oseća bol, juče je trenirao, ne punim intenzitetom, išao je i na terapije, pa ćemo videti danas kakvo je stanje. Mateus Saldanja će biti u protokolu posle dužeg vremena, to je jedina promena - naglasio je Duljaj.

Foto: Starsportphoto

Mateus Saldanja

Ove sezone Partizan je jednom uspeo da dobije Zvezdu, u decembru na svom stadionu (2:1), dok je pre mesec i po dana bilo 2:2 na "Marakani". S obzirom da je novi okršaj zakazan sutra, a naredni već u sredu u okviru polufinala Kupa Srbije, nije nemoguće i da treneri kalkulišu sa postavama i postavkom igre.

- Svaki derbi je poseban, ova utakmica kao i sve druge, može mnogo toga da reši, ali i da odloži neke stvari. Utakmica u sredu biće drugačija, jer donosi i direktnu borbu za trofej. Mi sada razmišljamo samo o onome što nas čeka sutra. Nema mesta za kalkulacije. Kolega Milojević, moj Šumadinac, dobro poznaje Partizan. Teško da može da bude iznenađenja, a mi ćemo učiniti sve što je do nas, da prikažemo kvalitetnu igru. Na prethodnom derbiju smo dugo bili sa igračem manje, nemojte to da zaboravimo. Nadam se da će se ponoviti kvalitetna igra s obe strane, da će biti golova, šansi... Mi svi akteri, zajedno sa navijačima, moramo da se potrudimo da ne obrukamo ovu svetinju, jer ovo je najveća utakmica srpskog fudbala. Bitna je prava sportska priča   podvukao je Duljaj.

Foto: ATA Images

Igor Duljaj i Vladan Milojević

On se osvrnuo i na to što je "parni valjak" proleće počeo kao lider, a sada zaistaje za najvećim rivalom čak sedam bodova.

- Igrače u Partizanu sam ja selektirao, a klub je učinio sve da ih dovede. Kada dođe do loših partija i rezultata, to ide na moja leđa, uvek preuzimam odgovornost. Teško je mnogo toga promeniti za manje od godinu dana. Da se vratimo u blisku prošlost, mnogi nisu verovali u ovaj tim, niti da uopšte može da bude do marta na prvom mestu. Mi nikada nismo obećavali, samo da ćemo uvek davati maksimum. U sportu, kao i u životu, ima uspona i padova. Ovo su uglavnom mladi momci, nekima treba malo više vremena da se naviknu, adaptiraju na novo okruženje. Ono što je sigurno, uvek ću stajati uz njih, i kada je dobro i kada je loše. Ključno pitanje je da li ova ekipa ima perspektivu, a ja sam ubeđen da ima. Za neke stvari je vreme bitno, ono daje konačni sud i ocenu - jasan je Duljaj.

Foto: Starsportphoto

Svetozar Marković i Igor Duljaj

Na kraju je nekada sjajni vezista poslao poruku i navijačima, da sve prođe u najboljem redu i bez incidenata na tribinama i oko stadiona. 

- Apelujem na navijače, sve aktere, da s proe potrudimo da sve bude u duhu sporta i fer-pleja. Bio sam nedavno na odbojkaškom derbiju, uživao u lepoj atmosferi, želim da se to ponovi i sutra. Biće na tribinama mnogo dece, mladih ljudi, bez obzira ko za koga navija. Siguran sam da će podrška biti na vrhunskom nivou, kao i prošli put, iako primećujem da je možda malo slabije interesovanje nego za onaj martovski duel. Možda na to utiče činjenica da ćemo igrati i u sredu derbi, ali svakako treba da učinimo sve da u svet ponovo pošaljemo najlepšu sliku - zaključio je Duljaj.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15