• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.05.2024

19:45

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

Podeli vest

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

Politički filozof Dragoljub Kojčić rekao je da je svaki prosečan čovek još na početku rata u Ukrajina mogao da pretpostavi da ovo nije rat između ruskog i ukrajinskog naroda.

Foto: Tanja Andric

Dragoljub Kojčić

-Jasno je ko se umešao: politički Zapad koji je ignorisao svaki dogovor da se neće približavati granicama Rusije. Nisu poštovali ni Povelju UN kada su nas napali. Motiv napada na Rusiju može biti rusofobija. Ovaj rat za Rusiju ne predstavlja rat sa Ukrajinom, već je ovo rat NATO. Ni svi tamo u EU ne misle isto. Ne misle svi da treba jurišati na Rusiju i rasparčati je. Mi možemo da pretpostavimo da će zarobljeni vojnici malo umekšavati priču da bi spasli živu glavu. Znamo od Minskih pregovora da je zapadni politički vrh pokušao da laže Rusiju. To je potvrdila i Angela Merkel. Cilj je bio da se Rusija obmane na neko vreme. Ali upravo to je dovelo do katastrofe u Ukrajinskom narodu. Kako se ova eskalacija ratnih dejstava bude podizala, tako će dolaziti do svesti ukrajinskih građana. Shvatiće da su gurnuti u nesreću. Rusija ne gađa civile, vrlo selektivno gađa svoje protivnike. Čak nema civila ni na nivou kolateralne štete- rekao je Kojčić.

Istoričar Miloje Pršić razjasnio je sve detalje vođenja rusko-ukrajinskog rata objasnivši da su Ukrajinci trenutno u goroj poziciji nego što su ikad bili.

Foto: Tanja Andric

Miloje Pršić

-Situacija na frontu je od Odese do Harkova apsolutno aktivna. Intenziviraju se dejstva. Na svih hiljadu kilometara front je aktivan, naročito na području Avdejevke i Časovog Jara. Nema nikakvih frontalnih napada. Ostavlja se prostor da se ukrajinske snage izvuku. Za Ukrajinu je nepovoljna situacija na celom frontu. Sirski kaže da je stanje na frontu teško. Uočljivo je da cele jedinice odustaju da se bore, nego se predaju. Zapad se zaigrao, ali perfidno igra. Imamo podatak da su ukrajinske snage od 2014. godine po dubini određivale teritorije. Gradovi se razaraju do temelja. Morate jednostavno da razarate to jer je svaki objekat pretvoren u utvrđenu tačku. U 2022. godine Ukrajinci su uspeli da stabilizuju front i vrate deo svojih teritorija. Sada su u poziciji da se povlače sa celog fronta. Rusi gađaju vojna mesta, skladišta goriva, komunikacijske raskrsnice i mislim da će preći na gađanje železnice i aerodroma. Rat se zahuktao, a ruske strane su u potpunoj ofanzivi- rekao je Pršić.

Danijel Simić, novinar i ratni reporter objasnio je kako trenutno izgleda situacija na frontu oko Časovog Jara.

Foto: Informer printscreen

Danijel Simić

-Što se tiče Časovog Jara, on je došao na red. Imamo iste priče. Neće doći do neke epohalne promene na ratištu. Onaj ko ide napred je svakako u boljoj situaciji. Ukrajinci nisu u ružičastoj situaciji delom i zbog kašnjenja opreme. Ima dosta tehnike koja je dostavljena Ukrajini, a nije prijavljena. Što se tiče Časovog Jara, ruske snage su okružile mikroreon. Sve što postoji u Rusiji trenutno leti ka i oko kanala i tog mikroreona. Ulazak ruskih jedinica u južnu tačku odbrane nije se još uvek odigralo, ali ako se to desi to će biti ozbiljan problem oko održavanje grada Časovog Jara. Oružane snage Rusije dominiraju čitavom linijom fornta- rekao je Danijel Simić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Ruska ofanziva na Harkov daleko je više od pukog vojnog poraza Ukrajine! I Zapad i Kijev to znaju, zato i boli toliko!
Jasno kao dan

Ruska ofanziva na Harkov daleko je više od pukog vojnog poraza Ukrajine! I Zapad i Kijev to znaju, zato i boli toliko!

U "Čapajevu", sovjetskom filmskom klasiku iz 1930-ih, koji je još uvek dobro poznat u ruskoj i ukrajinskoj popularnoj kulturi, poznata ključna scena prikazuje "psihološki napad". U filmu se ovo ne odnosi na propagandu ili informacioni rat, kao što bismo sada mogli pretpostaviti. Umesto toga, napad je disciplinovano napredovanje preko pravog bojnog polja, izvedeno sa toliko sjaja da gotovo uspaniči branioce u porazu. U starom sovjetskom filmu, ovaj napad je odbijen.

15.05.2024

19:37

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija