• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2024

06:40

Na današnji dan: 26. januara 2020. poginuo je Kobi Brajant (Video)

AP/Photo

Košarka

Na današnji dan: 26. januara 2020. poginuo je Kobi Brajant (Video)

Podeli vest

Na današnji dan 26. januara 2020. svet je ostao bez jednog od najboljih košarkaša svih vremena Kobija Brajanta, koji je poginuo u padu helikoptera u svojoj 41. godini.

Svet popularne "crne mambe" oplakivao je čitav svet, a žal za odlaskom jednog od najvećih traje i dan danas.

Većina sadašnjih zvezda košarke, što u NBA, što Evroligi, odrasla je uz Kobija, a mnogi su zbog njega i zavoleli sport pod obručima.

Foto: AP/Photo

Mural Kobija i njegove ćerke u Los Anđelesu

Prema mišljenju mnogih, najbolji igrač Los Anđeles Lejkersa svih vremena svoj život je iznenada izgubio kada je helikopter, koji je prevozio penzionisanog košarkaša i njegovu ćerku Đijanu.

Njih dvoje su se uputili ka "Mamba" trening centru u kojem je njegova ćerka sa svojim timom igrala košarkaški turnir. Na samo 32 kilometra od kompleksa u mesto Kalabasas, Kalifornija, letelica je naglo počela da gubi visinu i uprkos grčevite borbe pilota, završila je na zemlji.

Lejkersi su u njegovu čast iz upotrebe povukli dresove sa dva broja koje je nosio tokom karijere - 8 i 24.

Karijeru je završio kao treći najbolji strelac u istoriji NBA sa 33,643 poena. Osvojio je pet šampionskih prstenova (2000, 2001, 2002, 2009. i 2010.) i proglašen je najkorisnijim igračem regularnog dela sezone 2008. 

Uspeo je na jednoj utakmici da ubaci 81 poen, i to Toronto Raptorsima 2006.

Foto: AP/Photo

Kobi na meču koji je završio sa 81. poenom

Svoju igru oblikovao je prema legendarnom Majklu Džordanu i važio je za najvećeg radnika među sportistima, a priče o njegovom "ubilačkom" mentalitetu prepričavaju se i dan danas.

Sjajni Lebron Džejms je prilikom njegove smrti rekao da je bio napadač bez mane.

- Nije imao mane i "rupe" u napadu. Odaljite se, on šutira za tri. Priđete mu, brz je i probiće vas. Mogao je da pogodi za dva, da završi na obruču. Bio je noćna mora za čuvanje - govorio je popularni "kralj" Džejms.

Pored ubedljivo najprodavanijeg dresa u istoriji košarke, izuzetno popularna je i Kobijeva linija "Najki" patika, koje su sve teže dobavljive zbog ogromnog interesovanja.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija