• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.02.2022

07:10

ČUKARIČKI IDE STOPAMA DINAMA! Brđani godinama prave ČUDESNE transfere, a sportski direktor otkriva TAJNU FORMULU

Starsportphoto

Fudbal

ČUKARIČKI IDE STOPAMA DINAMA! Brđani godinama prave ČUDESNE transfere, a sportski direktor otkriva TAJNU FORMULU

Podeli vest

Večiti rivali Crvena zvezda i Partizan su oduvek bili najbolji i najatraktivniji srpski klubovi, dok se treća ekipa u državi stalno menjala. Poslednjih godina se u vrhu srpskog fudbala konstantno nalazi Čukarički, koji je u prethodnih sedam sezona završavao treći na tabeli Superlige, a osvojio je i jedan Kup

Međutim, bez obzira na rezultatske uspehe, to nije ono po čemu su "brđani" poznati od 2013. godine, kada su se vratili u Superligu.

Čukarički je tada počeo da raste, a klub fantastično posluje zahvaljujući izlaznim transferima kakve nema niko u Srbiji osim večitih rivala, a "brđani" slobodno mogu da izađu na crtu crveno i crno-belima u tom segmentu.

Klub sa Banovog brda je u istoriji prodao devetoricu fudbalera za sedmocifren iznos, od čega je njih osmorica napustilo tim u poslednjih pet i po godina.

Najsvežiji veliki izlazni transfer dogodio se u nedavno okončanom zimskom prelaznom roku, pošto je napadač Đorđe Jovanović za 1.900.000 evra prešao u Makabi iz Tel Aviva.

O transfer politici je posle prodaje Jovanovića u Izrael imao šta da kaže i sportski direktor kluba Vladimir Matijašević.

Foto: Informer

Vladimir Matijašević

- Normalno je da smo zadovoljni prelaznim rokom, pored Jovanovića, registrovan je za Lacio i Kamenović. Možda će biti još nekih dešavanja, jer je Rusija otvorena. Videćemo još. Zadovoljan sam, ali iskreno i umoran od svega. Malo mi je i fudbala preko glave - rekao je Matijašević za klupski sajt, pa se nadovezao:

Ovaj transfer oko Jovanovića me je "ubio". Ne zato što je bilo nešto komplikovano, više psihički, jer se sve brzo izdešavalo. Makabi je tražio jeftinijeg igrača, ali trajali su ti pregovori pet dana. Voleo bih da imamo sredstva pa da nam igrači ostaju i po tri godine zajedno i da probamo da razdvojimo večite. Ipak, to u ovom trenutku nije realno. Šta će biti u budućnosti ne znam.

Čukarički godinama već živi od prodaje, pa će na Banovom brdu morati da nastave sa forsiranjem mladih igrača, što je dobitna formula za uspeh.

- Malo me i boli glava od tog "izbacivanja" golobradih momaka. Sve nas je korona poremetila, ali su nam večiti i reprezentacija pomogli čak i u ovom našem transferu. Podrazumeva se da na leto moramo nekoga da prodamo da bismo popunili budžet. Mislim da će se to desiti pre leta. Čukarički već deset godina živi od prodaje, nije lako. Mi imamo jednog sponzora od 100.000-150.000 evra, sve ostalo čovek sam pomaže ili je prodaja igrača. Sledeće godine ako se uđe u grupnu fazu Lige konferencije to je druga priča - poručio je Matijašević.

Top 10 izlaznih transfera u istoriji Čukaričkog

1. Slobodan Tedić - 3.000.000 evra, prodat u Mančester siti

2. Dimitrije Kamenović - 2.500.000, Lacio

3. Petar Mićin - 2.500.000, Udineze

4. Andrija Pavlović - 2.000.000, Kopenhagen

5. Goran Gavrančić - 2.000.000, Dinamo Kijev

6. Đorđe Jovanović - 1.900.000, Makabi

7. Erhan Mašović - 1.600.000, Klub Briž

8. Samjuel Evusu - 1.500.000, Al-Fajha

9. Veljko Birmančević - 1.000.000, Malme

10. Nikola Stojiljković - 750.000, Braga


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija