• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

24.04.2024

21:33

OCENE: Ivanić i Hvang držali čas, Olanjinka prelomio utakmicu

Starsportphoto

Crvena zvezda

OCENE: Ivanić i Hvang držali čas, Olanjinka prelomio utakmicu

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije pobedivši Partizan 2:0 (2:0), a jednu od najboljih partija od kada je u Zvezdi odigrao je Piter Olanjinka. Uz njega su blistali i Mirko Ivanić i In Bom Hvang.

OMRI GLAZER 

7 - Informacija da bi izrelski golman mogao da napusti Crvenu zvezdu ovog leta ne bi trebalo preterano da raduje navijače crveno-belih, jer je on najbolja zaostavština Baraka Bahara. Potvrdio je to i u ovom meču, kada je u dva navrata odlično reagovao u prvom poluvremenu. prvi put je to bilo posle kontranapada, kada je šutirao Goh. Drugi pu je odbranio udarac mladom Samedu Baždaru. Istina, taj drugi pokušaj bio je iz ofsajda, ispostavilo se, ali Glazer je svejedno odlično reagovao. 

SRĐAN MIJAILOVIĆ

7 - Asistencija kod gola Olanjinke je plus u odnosu na ono što se primarno očekivalo od Srđana Mijailovića. Skoncentrisan an defanzivu, dobro je zatvarao prostor po desnoj strani, ali umeo je da umeša prste i u ofanzivi. Kod pomenutog gola, maltene se ušetao sa desne strane u protivnički šesnaesterac i na drugoj strani našao Olanjinku, koji je odradio sve ostalo. U nedostatku klasičnog desnog beka, Mijailović ovo proleća odrađuje sve što se od njega očekuje. 

Foto: Starsportphoto

Ivanić u derbiju

UROŠ SPAJIĆ

7 - Dobra stvar za bilo koji tim jeste kad posle utakmice glavne zvezde ne budu odbrambeni igrači, nego napadači. Otprilke tako bi se mogla okarakterisati partija Uroša Spajića. Od njega je počela ona akcija kod drugog gola, mda je samo poslao pas ka sredini terena. Mogao je bolje da odreaguje kod šanse Goha. U drugom poluvremenu, Zvezda je izašla jako visoko, maltene je stajao na ivici protivničkog šesnaesterca, jednako spreman da se vrati ka Glazeru, ali i da nadskoči protivničke igrače kod neke eventualne prilike za gol. Sve u svemu solidna partija. 

ALEKSANDAR DRAGOVIĆ

7 - Štoper srpske krvi, a sa austrijskim pasošem odigrao je možda svoj poslednji derbi. Nije to bilo njegovo najsvetlije izdanje, ali nije pravio ni kardinalne gređke. Veliki posao odradio je početkom prvog poluvremena, nakon dobre šanse Kalulua. Dragović je izbio loptu i praktično spasao gol, a onda je usledio korner. I nakon njega je najbolje reagovao. Ne možemo mu baš zažmuriti na situajcije u kojima je trebalo bolje da reaguje. Recimo kod pokušaja Goha. Da ne cepidlačimo, kada se igra derbi, a Zvezda ne primi gol - znači da je odbrana uradila dobar posao. 

Foto: Starsportphoto©

In Bom Hvang

MILAN RODIĆ

7 - Buduće generacije kad jednom budu pričale o ovom sada vremenu Zvezde ili nekoj skorisjoj prošlosti, neće moći, a da ne pomenu Milana Rodića. Čovek se u subotu na derbiju povredio, izašao je na poluvremenu, bolela su ga jako leđa, ali je nešto zahvaljujući medicini, a najvećim delom snazi volje, zaigrao i večeras. Ma koliko bio osporavan, ma koliko mu tražili mane, Crvena zvezda ne može bez njega. I to će tako biti dok ne nađe nekog boljeg na poziciji desnog beka. Naročito Milojević nije čovek koji voli da eksperimentiše i na levom beku želi - levog beka, a ne štopera. Nije bio u punom sjajnu, igrao je pomalo rezervisano, ali odrađivao je posao. 

IN BOM HVANG

7,5 - Iz utakmice u utakmicu Hvang potvrđuje da je klasa za srpski fudbal. Ono što je uradio kod vodećeg gola Crvene zvezde je master rad. Zamolio je dvojicu igrača Partizana, Ovusu je trebalo nekoliko sekundi da shvati šta se desilo kad je pokušao da ukliza Hvangu, a ovaj mu "udario lažnjak", pa je fudbaler iz Gane završio na zemlji. Ordinirao je sredinom terena, zadržavao loptu, a onda je precizno plasirao saigračima. Kada bi Zvezda u timu imala barem još jednog fudbalera njegovih kvaliteta, lakše bi išla u susret kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sportski sektor sa "Marakane" trebalo bi da svaku cenu da ga zadrži.

Foto: Starsportphoto©

Rodić ne odustaje ni povređen od derbija

MARKO STAMENIĆ

6,5 - Stamenić je opravdao dobio žuti karton, kada je u pokušaju da zahvati "makazice" udario u glavu protivničkog igrača Nikolu Antića. Nije bilo namere, jednostavno se tako namestilo. Sportski je reagovao, a kada su ka poluvremenu pošli ka svlačionici, prišao je Antiću, zagrlio ga i izvinio mu se. Gledajući koliko je bila jaka tenzija na pomen derbija u poslednje vreme, ovo je gest za poštovanje. Imao je jednu priliku u 38. minutu, ali mu je Jovanović odlično odbranio. Kad je reč o defanzivi, vrlo koristan je bio. Zajedno sa zadnjom linijom tima, činio je ozbiljnu prepreku za igrače Partizana. 

OSMAN BUKARI (DO 68. MINUTA)

6 - Potpuno ludilo sa ovim momkom, o kojem je Milojević pričao nakon prošlog derbija. Pored sintagme "slaba realizacija" komotno bi mogla da stoji njegova fotografija. Ni sam verovatno ne zna koliko šansi po utakmici stvori, a koliko od toga realizuje. U jednom momentu čak je izašao sam ispred golmana Jovanovića i šutirao je preko gola. Nije bilo iznenađenje kad ga je u 68. minutu Milojević izveo. Bila je to prva izmena u timu crveno-belih. Lepo je neko nedavno rekao - on kad bi pogađao svaku šansu koju stvori - vredeo bi 15 miliona evra i ne bi igrao za Zvezdu. To je otprilike razlika. 

Foto: Starsportphoto

Proslava gola

 

MIRKO IVANIĆ

7,5 - Jedan od ključnih igrača Zvezdinog tima odigrao je odlično utakmicu. Sve što se od njega inače očekuje radio je, i mnogo više od toga. Tačni pasovi, asistencija, ali i šut koji je pdoigao na noge navijače, samo su neki od segmenata koje nam je vezista plasirao ove večeri. Kada Zezdi ide lepo, čak i onaj ko ne vidi konkretan Ivanićev učinak, trebao bi da zna da je uradio odličan posao. 

PITER OLANJINKA (DO 79. MINUTA)

8 - Oh, kako je samo trener Vladan Milojević napravio fantastičnu procenu kada je rešio da ukaže poverenje Piteru Olanjinki od prvog minuta. Vratio mu je to Nigerijac na najlepši mogući način. I pre golova bio je odličan, probijao se i ulazio u šansu, a kod vođstva crveno-belih odradio je sjajan posao. Iako je gol pripisan mladom Aleksandru Filipoviću i vodi se kao autogol, sve je uradio Olanjinka i upravo on ga je naterao da tako reaguje. Da nije Filipović poslao loptu u sopstveni gol, iza leđa Aleksandra Jovanovića smestio bi je napadač Zvezde. Samo dva minuta kasnije Olanjinka je dao gol za 2:0. Praktično je prelomio utakmicu. Stavio je na slatke muke Milojevića, jer je pokazao da mu je mesto u prvoj postavi.

ŠERIF NDIJAJE (DO 87. MINUTA)

6 - Napadač iz Senegala pre ovog duela, tri puta je imao priliku da se sretne sa Partizanom i svaki put mu je dao gol. po tome je postao jedinstven u Zvezdi, računajući period od kada je Srbija samostalna država. Ovaj put, nije mu pošlo za rukom da matira golmana Jovanovića. Istini za volju, nije kao ranije ni ulazio u šanse. Zbog korpulentne konstitucije nije se libio da ulazi u duele. Početkom drugog poluvremena krenuo je u kontranapad, mada ga je Filipović stigao i faulirao. Neće svakako ovo biti derbi kojeg će se posebno sećati.

Foto: Starsportphoto

Slavlje sa navijačima

IZMENE

ALEKSANDAR KATAI (OD 68. MINUTA)

Katai ne bi bio to što jeste da barem jednom ne izmami uzdah publike. Ovaj put je to uradio kada je fantastično proigrao Hvanga, mada se nakon toga ispostavilo da je bio ofsajd. 

NASER ĐIGA (OD 79. MINUTA)

Bez konkretnog učinka, nedovoljno minuta za ocenu. 

ŽAN FILIP KRASO (OD 87. MINUTA)

Bez konkretnog učinka, nedovoljno minuta za ocenu. 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku
Politika

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) u Crnoj Gori Milan Knežević tradicionalnim pozdravom "Hristos Voskrese – Vaistinu Voskrese" čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske i svim vernicima i upitao ima li naroda na Zapadnom Balkanu koji je u prošlom ali i ovom veku više postradao nego što je srpski.

04.05.2024

17:18

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o  PVO raketnom kompleksu Buk-M3!
Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o PVO raketnom kompleksu Buk-M3!

Ima li kraja uspešnim мodernizacijama sovjetskih i ruskih PVO raketnih sistema? Kada je počeo razvoj ”Buka (bukve)”, koji je trajao od 1972. do 1977. godine, s tim da su borbena ispitivanja počela 1977. godine, malo njih je slutilo da će ovaj naslednik ”Kuba”, na čijoj osnovi je i urađen, dočekati da bude veoma velika, gotovo neotklonjiva opasnost za sve što leti.

04.05.2024

15:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija