• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.05.2024

18:00

Bez centra moći u Vašingtonu nema rezolucija kao što je ova o Srebrenici! Nemačka hoće da izvrši istorijsku reviziju! (VIDEO)

Maša Banđur

Live TV

Bez centra moći u Vašingtonu nema rezolucija kao što je ova o Srebrenici! Nemačka hoće da izvrši istorijsku reviziju! (VIDEO)

Podeli vest

Mihajlo Olujić, politički analitičar i Aleksa Tojčić iz Centra za društvenu stabilnost komentarisali su sramnu Rezoluciju o Srebrenici i njene sponzore tokom gostovanja u "Info danu" Informer TV.

Olujić ukazuje na činjenicu da ovo nije prvi put da se takozvana Rezolucija o Srebrenici izvodi na dnevni red pred Ujedinjenim nacijama.

- Nije ovo prvi put da se tema Srebrenice i takozvanog genocida poteže pred Ujedinjenim nacijama, Imali smo isti slučaj 2015. Nije mi iznenadilo da se u ovakvoj političkoj klimi potegne ova tema. Nemačka je izabrana da bude predstavnik, jedan od dva sponzora, sa svojim genocidom. Ruanda takođe. Bez centra moći u Vašingtonu nema ovakvih rezolucija. Postoje geopolitički razlozi u Vašingtonu za donošenje ovakve rezolucije. Jasno je zašto je SAD htela ovu rezoluciju na geopolitičkom planu, a takođe i u regionalnom gde se vrše pritisci. Imamo ovu revidiranu rezoluciju. Hrvatska bi svakako podržala ovu rezoluciju i kao originalni sponzor, ali joj je diktirano od strane Nemačke da se uključi tek u drugom krugu, budući da su i oni vršili zločine nad muslimanima. Ovo nije čak ni najmanji obzir prema Srbiji. Najaveći stručnjaci znaju prirodu srpskih žrtava. Genocid ne može biti lokalizovan. On se vrši na širem prostoru.  - rekao je Olujić.

Foto: Masha Bandjur

Aleksa Tojčić

Tojčić je mišljenja da Nemačka vodi kontinuiranu politiku protiv Srbije i srpskog naroda.

- Građani Republike Srpske imaju jedno veliko jedinstvo oko toga da se odbaci ova rezolucija i svi drugi nasrtaji na srpsko nacionalno biće. Postoji jedno veliko poverenje prema Republici Srbiji i narod je dodatno ohrabren ponašanjem srpskog državnog rukovodstva. U Banjaluci se 1942. desio jedan od najvećih masakara. U jednom danu je pobijeno više od 2.300 ljudi. To je nešto što posebno iritira građane Republike Srpske. Hrvati i svi ostali hoće da izvrše jednu istorijsku reviziju i speru ljagu sa sebe. Nemačka vodi jednu kontinuiranu anti-srpsku politiku i pokušava da izvrši jednu istorijsku reviziju. Mi nikada nismo vršili genocid, već smo mi ti nad kojima se on vršio - navodi Tojčić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!
Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!

Mađarski premijer kaže da je opravdano pretpostaviti da je motiv za atentat na slovačkog premijera bio rat u Ukrajini, budući da snažnim centrima moći odgovara da taj sukob bude nastavljen. Sugerisao je da je to u interesu Amerike

18.05.2024

11:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12