• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.05.2024

18:10

Bomba istine! Najveći antirusi prinzali da ih je Moskva potukla! Niko nije očekivao ovakav manevar Putina! "Potcenili smo ih..."

Shutterstock

Vesti

Bomba istine! Najveći antirusi prinzali da ih je Moskva potukla! Niko nije očekivao ovakav manevar Putina! "Potcenili smo ih..."

Podeli vest

Ministar odbrane Litvanije Laurinas Kačiunas izjavio je danas da NATO potcenjuje sposobnost Rusije da se prilagodi sankcijama.

Kačiunas je rekao da "početna tačka" za predstojeći NATO samit treba da bude "ruska vojna pretnja", kao i da je Rusija uspela da pokrene svoju vojnu ekonomiju uprkos sankcijama jer, pošto je reč o državi sa autoritarnim režimom, ne mora da brine o blagostanju svog društva.

Greška u uvođenju sankcija Rusiji se desila jer su, prema rečima Kačiunasa, SAD i EU to učinile koristeći "Zapadne kriterijume i pristup u proceni njene strategije", prenosi Ukrajinska Pravda.

- Nedostatak odgovornosti Rusije za njeno društvo i okrutno vođenje njenog mobilizacionog potencijala čini Rusiju jednim od najopasnijih neprijatelja s kojim se Savez mora suočiti u bliskoj budućnosti  -ocenio je Kačiunas.

Zbog toga, dodaje Kačiunas, NATO "mora da promeni mnogo u svom radu", a povećanje u izdvajanju njegovih država članica za odbranu od dva odsto "je samo donja granica i biće povišena".

- Pošto Kremlj razume samo silu, mi moramo da razvijemo sistem aktivne odbrane koji ne dozvoljava Moskvi da preti eskalacijom u konfliktu - kazao je Kačiunas.

Samit NATO biće održan od 9. do 11. jula ove godine u Vašingtonu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija