• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.05.2024

14:12

Nemačka koristi Srebrenicu da sakrije svoja istorijska zverstva! Zapad sve vreme ćuti o Jasenovcu! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Nemačka koristi Srebrenicu da sakrije svoja istorijska zverstva! Zapad sve vreme ćuti o Jasenovcu! (VIDEO)

Podeli vest

Licemerno sponzorstvo rezolucije o Srebrenici iza kog stoji Nemačka i istorijski kontekst nemačkog antisrpskog sentimenta, komentarisali su gosti Info jutra, izdavač Vesna Pešić i predsednik OO SNS Smederevska Palanka Nikola Vučen.

Izdavač Vesna Pešić navela je kako su na prostoru Zapadne Evrope živeli Sloveni koji su proterivani i nasilno germanizovani i pokrštavani.

- Ova agresija Nemačke nad Srbijom traje stotinama godina i njen agresivni, napadački, kolonijalni, genocidni um se pojavio u 19. veku. Prvi krstaški ratovi su se odvijali u zapadnoj Evropi koji su bili produkt dok mračnog uma Nemačke. Čitava zapadna Evropa bila je naseljena slovenskim narodima koji su asimilovani i proterivani što traje do danas. Relikt tog postojanja tih slovena je Lužička Srbija, čitava toponimija imena tih naselja tamo im slovenski koren koja su silom germanizovana. Pričama stradalih Srba treba posvetiti pažnje, oni koji tu rezoluciju guraju ovde su pripadnici elite koja se školovala u Nemačkoj i učila istoriju Srbije koju su pisali njeni neprijatelji. Mi smo dužni da o žrtvama Jasenovca govorimo i da ih ne zaboravimo, jer ukoliko to uradimo stajemo na stranu onih koji danas nama govore da smo genocidni - rekla je Pešićeva.

Foto: Tanja Andric

 

Predsednik OO SNS Smederevska Palanka Nikola Vučen govorio je o tome kako je tokom SFRJ zbog tzv. "Bratstva i jedinstva" bilo zabranjeno ili nepoželjno govoriti o stradanju srpskog naroda.

- Mi kao Srbi pravoslavci imamo u sebi taj prkos i ne dozvoljavam da nam neko nalepi etiketu da smo genocidni, a na nama je genocid zapravo izvršen. U potkozarju i Knež Polju ne postoji kuća koja nije na svojoj koži osetila stradanje gde su cele porodice nasilno ugašene. Svojoj deci moramo da pričamo o stradanju našeg naroda kako bi se kultura sećanja negovala. Ustaše su vojničim ašovima pojedinačno ubijali i silovali devojke na oltarima crkava iza čega je ista ta Nemačka stajala. Bratstvo i jedinstvo SFRJ zabranjivalo je da se govori o patnji srpskog naroda. Kada je počelo da se priča o zločinima Ustaša i građanstva Srbi su nastavili da žive normalno sa Hrvatima. I dan danas postoje masovne grobnice u blizini Kozare i Kozarske Dubice koje su tek sad pronađene ili još nisu - rekao je Vučen.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Jasenovac kandidovati za rezoluciju! Moskva najavljuje dokument o nemačkom genocidu u SSSR tokom Drugog svetskog rata
Politika

Jasenovac kandidovati za rezoluciju! Moskva najavljuje dokument o nemačkom genocidu u SSSR tokom Drugog svetskog rata

Usvajanje rezolucije o Srebrenici pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija moglo da bi otvori Pandorinu kutiju i trasira put drugim zemljama da pokrenu slične inicijative i možda je sada pravi trenutak da Srbija, kojoj Zapad pokušava da nalepi etiketu genocidne države, pred Narodnom skupštinom donese akt o genocidu nad Srbima i zatim isto zatraži u Njujorku.

25.04.2024

07:51

sledeća vest

Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!
Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović priznao je da je napravio koaliciju sa listom "Biram borbu" koju čini šest stranaka iz nekadašnje "Srbije protiv nasilja" - Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije - a čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid.

23.05.2024

08:41

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija