• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

24.04.2024

21:01

Olanjinka odveo Zvezdu u finale Kupa! Jovanović spasao Partizan debakla (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto©

Fudbal

Olanjinka odveo Zvezdu u finale Kupa! Jovanović spasao Partizan debakla (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan sa 2:0 (2:0) u polufinalu Kupa Srbije na "Marakani", pa će tako imati priliku da brane titulu.

Crveno-beli tako su i četvrti uzastopni put izborili plasman u finale najmasovnijeg nacionalnog tamkičenja, a rival za titulu biće im fudbaleri Vojvodine. 

Izabranici trenera Vladana Milojevića su do trijumfa nad velikim rivalom stigli lakše nego što se očekivalo i to golovima Pitera Olanjinke u 27. i 29. minutu. Novi okršaj večitih rivala na "Marakani" samo četiri dana posle burnog 173. večitog derbija u kojem je Zvezda slavila sa 3:2, bio je potpuno drugačiji od večerašnjeg. I rezultatski, ali i po pitanju igre dva tima.

Foto: Starsportphoto

 

Početak derbija nagovešavao je nastavak bure. Naime, utakmica je kasnila sa početkom više od pet minuta i to zbog protesta crno-belih, koji su umesto da izađu na teren, imali sastanak sa trenerom Igorem Duljajem kraj aut-linije. Zbog kašnjenja meča sudija Miloš Milanović je na kraju sanckionisan kapitena Partizana Svetozara Markovića. Delovalo je da če to biti uvod u još jednu veliku borbu večitih, ali je na terenu bilo dosta mirnije. 

Jeste "parni valjak" ponovo ofanzivnije otvorio utakmicu. Dve velike šanse imali su crno-beli preko Goha i Baždara zbog kojih je "Marakana" u trenu utihnula, ali je na pravom mestu oba puta bio golman Omri Glazer.

Trener Vladan Milojević se sa pravom ljutio kraj aut-linije na svoje igrače, koje u uvodnih 25 minuta gotovo nisu ništa pokazali. A onda blickrig u režiji Pitera Olajninike. 

Povukao je po desnoj strani Hvang, a onda masestralnim potezom "zalomio" Kalulua, potom centrirao na drugu stativu, gde je na pravom mestu bio Olanjinka i praktično uz pomoć protivničkog igrača Aleksandra Filipovića ugurao loptu u mrežu Jovanovića za bakljadu na severu "Marakane".

Foto: Starsportphoto

Piter Olanjinka postiže prvi pogodak

Srpski šampion tako je iz prve šanse stigao do pogotka, ali tu se nije zaustavio. Ekipa Igora Duljaja se nije osvestila od prvog gola, a samo dva minuta kasnije usledio je novi u mreži Jovanovića. 

Stamenić je progirao usamlejnog Mijailovića, koji je utrčao po desnoj strani, da bi potom centrieao na drugu stativu, gde je ponovo bio Olanjinika koji je fantastično primio loptu, a onda je sa par metara zakucao u mrežu za potpuni delirijum "delija", koji su stadion bakljama obojili u crveno. Dva šokantna gola potpuno su poremetili crno-bele, koji su u tim trenucima delovali kao razbijena vojska. 

Foto: Starsportphoto©

Drugi pogodak Pitera Olanjinke

Srpski šampion je do poluvremena mogao potpuno da dotuče rivala i zatvori utakmicu, jer je novu sjajnu šansu imao Marko Stamenić posle dodavanja Hvanga. Vezista sa Novog Zelanda bio je sam pred Jovanovićem, ali nije uspeo da zatrese mrežu gostiju po treći put. 

Drugo poluvreme nije donelo nikakve promene i dalje je Zvezda bila ta koja je dominirala na terenu, stvara šanse kao na traci. Prosto je neverovatno kako je Zvezda lako probijala odbranu Partizana, pre svih Olanjinka. Nigerijski napadač je zadavao muke crno-belima, ali je Jovanović bio na visini zadatka. Mogli su crveno-beli na isteku sat vremena igre da praktično do vrha napune mrežu večitog rivala i tako zatvore utakmicu, ali su se Ivanić, Ndijaje i Olajnjnika ispromašivali.

Foto: Starsportphoto©

 

"Parni valjak" nije imao šta da izgubi, pa je trener Duljaj u nastavku potegao za izmenama i na teren poslao Natha, Jankovića i Saldanju umesto Goh, Severine i Antića.  Na drugoj strani, odgovorio je Milojević i ubacio Aleksandra Kataija umesto Osmana Bukarija. 

Najbolju šansu koju je Partizan stvorio u drugom poluvremenu bila je i 74. minutu. Nemanja Nikolić je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je na pravom mestu bio Glazer i skrenuo loptu korner. 

Foto: Starsportphoto

 

Crveno-beli su na kraju ostali i bez svog najboljeg pojedinca Pitera Olanjinke, koji se posle jednog starta povredio, pa ga je na terenu zamenio Điga. Pokušvao je Partizan do kraja meča da stigne do pogotka i uvede meč u dramu, ali je nedostajala završnica. S druge strane, Zvezda je nastavila da stvara šanse, ali je Jovanović bio poput hobotnice na golu. Golman Partizana je na kraju bio najzaslužniji što njegov tim nije doživeo debakl na "Marakani. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o  PVO raketnom kompleksu Buk-M3!
Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o PVO raketnom kompleksu Buk-M3!

Ima li kraja uspešnim мodernizacijama sovjetskih i ruskih PVO raketnih sistema? Kada je počeo razvoj ”Buka (bukve)”, koji je trajao od 1972. do 1977. godine, s tim da su borbena ispitivanja počela 1977. godine, malo njih je slutilo da će ovaj naslednik ”Kuba”, na čijoj osnovi je i urađen, dočekati da bude veoma velika, gotovo neotklonjiva opasnost za sve što leti.

04.05.2024

15:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija