• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.04.2024

11:24

Polomljeni branici, samlevena kabina kamiona! Pogledajte fotografije s mesta nesreće na pružnom prelazu (FOTO)

Infrastruktura železnice Srbije

Vesti

Polomljeni branici, samlevena kabina kamiona! Pogledajte fotografije s mesta nesreće na pružnom prelazu (FOTO)

Podeli vest

​U ponedeljak 15. aprila 2024. godine, u 17.22 sati, na putnom prelazu između stanica Sremska Mitrovica i Martinci, koji je obezbeđen automatskim polubranicima sa svetlosnom signalizacijom i saobraćajnim znakovima na putu, kamion je naleteo na teretni voz.

Teretni voz je prevozio dizel gorivo i u svom sastavu je imao 19 vagona. U trenutku nesreće, uređaji na putnom prelazu bili su ispravni i uredno su funkcionisali, a polubranici su bili spušteni. U toj nesreći povređene su tri osobe iz drumskog vozila.

Foto: Infrastruktura železnice Srbije

 

 

Prema izveštajima železničkih stručnih službi, do nesreće je došlo kada je vozač kamiona na putnom prelazu najpre zaobilazio kolonu koja je čekala ispred spuštene rampe, a zatim je kamion polomio rampu i udario u zadnji deo teretnog voza.

Tom prilikom bile su oštećene sedamnaesta, osamnaesta i devetnaesta cisterna iz sastava teretnog voza, ali iz cisterni nije bilo nikakvog curenja, niti opasnosti po ljude, imovinu ili životnu sredinu. O nesreći su odmah obavešteni MUP i Hitna pomoć.

Foto: Infrastruktura železnice Srbije

 

 

Infrastruktura železnice Srbije ponovo upozorava i apeluje da se posebno na putnim prelazima poštuju signalizacija i saobraćajni znakovi, a naročito da vozači drumskih vozila ne lome spuštene branike i da ih ne zaobilaze, već da stanu i čekaju kada su rampe spuštene. Samo poštovanjem propisa mogu da se spreče nesreće na putnim prelazima i sačuvaju ljudski životi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Rusija se osvetila! Neprijatno iznenađenje za saveznika SAD! Ova država je sada platila najstrašniju cenu!
NIJE IM TREBALO

Rusija se osvetila! Neprijatno iznenađenje za saveznika SAD! Ova država je sada platila najstrašniju cenu!

Rusija je Australiji priredila krajnje neprijatno iznenađenje. Novinari iz Kine su podelili ove podatke. Ruska Federacija i Australija su veoma udaljene jedna od druge, a njihovi odnosi se teško mogu nazvati bliskim. Nedavno su svedene na minimum: australijska vlada je uvela ekonomska ograničenja protiv Ruske Federacije i nekoliko puta ih proširila. Međutim, Rusija ne bi bila svoja da nije našla način da se obračuna sa svojim protivnikom. Prema rečima kineskih novinara, pre izvesnog vremena Kanbera je počela da dobija alarmantne vesti, a ispostavilo se da je povezana sa Moskvom. Ovo je objavila publikacija Guanča.

29.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija