• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

15.04.2024

21:52

"Samo da nađu našu Danku, da vidimo šta su joj uradili..." Neutešni deda ubijene devojčice iz Bora za čijim se telom traga 22 dana!

Društvene mreže

Vesti

"Samo da nađu našu Danku, da vidimo šta su joj uradili..." Neutešni deda ubijene devojčice iz Bora za čijim se telom traga 22 dana!

Podeli vest

Samo želim da našu Danku, da vidimo šta su joj monstrumi uradili i da je dostojanstveno sahranimo, da znamo gde joj je grob... Policiji smo uvek na raspolaganju za svaku informaciju i samo njima verujemo kad je reč o potrazi za telom...

Ovo je ispričao Milan Ilić iz Bora, deda po ocu male Danke Ilić (2), koju su 26. marta u Banjskom Polju ubili pijani radnici borskog "Vodovoda" Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50), posle čega su sakrili njeno telo.

Policija je, inače, od 26. marta, pa narednih deset dana tragala za malom Dankom, koja je nestala sa porodičnog imanja u Banjskom Polju, gde je bila s majkom Ivanom i starijim bratom. U tom periodu sumnjalo da je devojčica oteta i svi su se nadali da je živa. Međutim, 4. aprila usledio je šok kada je javnost obaveštena da je Danka ubijena, da su ubice uhapšene, ali je lokacija njenog tela do danas ostala nepoznata.

Foto: Društvene mreže

Milan Ilić želi da spere ljagu sa porodice

- Mi se svaki drugi dan interesujemo u policiji o napretku potrage za telom. Ne razumem zašto su joj to uradili ti monstrumi... - kazao je Ilić.

Prema njegovim rečima, Dankin brat, koji je u trenutku nestanka devojčice bio sa njom i njihovom majkom u Banjskom Polju, odveden je u jednom momentu u hraniteljsku porodicu. Razlog tome je, kako Milan kaže, to što su Dankini roditelji Miloš i Ivana bili sumnjivi policajcima u prvim danima potrage za devojčicom.

- Dankin brat, moj unuk, vraćen je roditeljima i našoj porodici, i to vrlo brzo, posle dva ili tri dana. Bio je u hraniteljskoj porodici. Po zakonu je tako bilo, to je procedura jer su moja snajka i sin bili osumnjičeni. Dok se nije rešila stvar, dete je moralo da bude tamo - kaže Milan.

Foto: facebook.com

Dankin brat pita za sestricu

On napominje da njegov unuk ima tri godine i još nije svestan šta se dogodilo sa njegovom sestrom Dankom.

- Dete je, mali je... Poneki put spomene Danku, a to nam slomi srce. Vratili smo ga u vrtić, svi pokušavamo da živimo normalno i čekamo svakog trenutka da nam jave da su je pronašli - ističe Dankin deda.

Milan dodaje da mu je bilo veoma teško dok je preko medija slušao ljude koji su "bacili ljagu na njegovu porodicu". 

- Teško mi je bilo da gledam razne privatne detektive i ljude koji dolaze na televiziju i tamo svašta pričaju o meni i mojoj porodici. Ja sam dete grada Bora, svi me znaju i svi su se čudili izjavama da smo alkoholičari, kockari, da je snajka opljačkala pumpu, da je napravila manjak... To je strašno. Ne znamo kako da operemo ljagu sa naše porodice i zato jedva čekam da se sazna prava istina, pa ćemo posle, ako Bog da, da isteramo pravdu - kategoričan je Milan.

Foto: Tanjug / printscreen

Dankini roditelji su svo vreme zajedno

On je istakao i da se Dankini roditelji nakon ćerkinog nestanka nisu razdvajali, kao što su preneli pojedini mediji.

- Oni su zajedno živeli sve to vreme, čak i dok su bili na saslušanjima. Nisu se razdvajali - rekao je Milan, i dodao:

- Posebno bih se zahvalio policajcima i gradonačelniku Bora Aleksandru Milikiću na velikom trudu. Ljudi su na terenu i svaka im čast. Ja sam od prvog dana kada je Danka nestala bio sa njima. To je neverovatno kako je sve to brzo organizovano i mogu da javno zahvalim gradonačelniku Bora koji je prvi bio gore u Banjskom Polju i prvi je organizovao potragu.

Foto: Informer/društvene mreže

Osumnjičeni za ubistvo

Nova saslušanja

Podsetimo, Srđan Janković i Dejan Dragijević su u pritvoru, a iza rešetaka je i Dejanov otac Rade zbog sumnje da je pomogao sinu da sakrije telo dva dana posle zločina. Zbog istog nedela bio je uhapšen i Dejanov brat Dalibor, ali on je ubrzo preminuo u stanici od infarkta. 
U nastavku istrage danas bi trebalo da bude saslušana u tužilaštvu i Dejanova majka Svetlana, jedini član porodice Dragijević koji je na slobodi. Ona bi trebalo da otkrije da li je znala šta je 26. marta uradio njen sin Dejan, i šta je on potom sa bratom i ocem uradio sa telom. 


Nastavljena potraga u smanjenom obimu

Potraga za telom male Danke Ilić se nastavlja, ali u smanjenom obimu. Policija je ponovo obilazila teren oko sela Zlot, gde žive Dragijevići, kao i obalu obližnjeg potoka, gde su rezervoari sa vodom za navodnjavanje. Na ulicama Zlota i obližnjih sela primetan je manji broj policajaca, u odnosu na pre nekoliko dana, kada je tamo bilo na stotine pripadnika MUP, koji su tražili telo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Rusija se osvetila! Neprijatno iznenađenje za saveznika SAD! Ova država je sada platila najstrašniju cenu!
NIJE IM TREBALO

Rusija se osvetila! Neprijatno iznenađenje za saveznika SAD! Ova država je sada platila najstrašniju cenu!

Rusija je Australiji priredila krajnje neprijatno iznenađenje. Novinari iz Kine su podelili ove podatke. Ruska Federacija i Australija su veoma udaljene jedna od druge, a njihovi odnosi se teško mogu nazvati bliskim. Nedavno su svedene na minimum: australijska vlada je uvela ekonomska ograničenja protiv Ruske Federacije i nekoliko puta ih proširila. Međutim, Rusija ne bi bila svoja da nije našla način da se obračuna sa svojim protivnikom. Prema rečima kineskih novinara, pre izvesnog vremena Kanbera je počela da dobija alarmantne vesti, a ispostavilo se da je povezana sa Moskvom. Ovo je objavila publikacija Guanča.

29.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija