• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

27.12.2023

15:06

Pucao u kolegu zbog duga od 2.000?! Opsadno stanje u sudu zbog mogućih incidenata

Privatna arhiva

Vesti

Pucao u kolegu zbog duga od 2.000?! Opsadno stanje u sudu zbog mogućih incidenata

Podeli vest

U Višem sudu u Čačku danas je održano suđenje Slobodanu Bogavcu (56), okrivljenom da je pokušao da ubije kolegu Nebojšu Rakičevića (36) kada ga je presreo nasred ulice i pucao u njega iz puške.

Pucnjava se dogodila 6. februara oko 16 sati u ulici Gavrila Principa u Čačku. Od zadobijenih povreda Rakičević je devet dana bio u komi. Na sreću, uspeo je da se probudi i preživi napad. Nakon pokušaja ubistva, Bogavac je kratko vreme bio u bekstvu.

Pretresom njegovog stana, nađena su dva pištolja, ručna bomba i ogromna količina municije, ali ne i puška iz koje je pucao u kolegu.

Navodno, okidač za ovaj sukob nastao je kada je Rakičević pomenuo okrivljenom dug od 2.000 dinara, nakon što je on taj novac dao umesto njega za novogodišnju proslavu.

Na današnjem ročištu po prvi put od tada sastali su se okrivljeni i oštećeni koji je svedočio.

- Rakičević je ostao pri svom iskazu koji je dao kod tužioca. Naveo je da i dalje strahuje za svoju i bezbednost porodice i da se nakon svega preselio iz Čačka za Beograd. Takođe je rekao da nikada nije bio u sukobu sa okrivljenim, da mu je on i dalje dužan 2.000 dinara na ime učešća za novogodišnju proslavu, ali da to svakako nije bio razlog da pokuša da ga ubije. Naveo je i da je posle ranjavanja imao tri teške operacije i da je bio u komi - rekao je izvor Kurira.

Foto: Privatna arhiva

Nebojša Rakičević pre ranjavanja

Bogavac je, sa druge strane, i danas tvrdio da nema dug prema Rakičeviću i da ga ne mrzi. Potom su pred sudom saslušni svedoci - taksista i sestra okrivljenog koju je pozvao odmah posle napada i rekao joj da je ranio kolegu i da ne zna da li će preživeti.

Inače, tokom postupka u zgradi suda je bilo pojačano obezbeđenje kako bi ročište prošlo bezbedno, s obzirom na to da je optuženi u međuvremenu navodno pretio oštećenom, uz opaske "da mu je žao što ga nije udario još nekoliko puta drškom od puške".
 

Većina svedoka promenila iskaze

Punomoćnik Rakičevića, advokat Slavka Babić, je navela da je većina svedoka, zaposlenih u građevinskoj firmi u kojoj su radili i oštećeni i okrivljeni, menjala iskaz na glavnom pretresu, izjašnjavajući se da nisu videli događaj.
- Međutim, saslušani su i svedoci koji su se nalazili na ulici pored lokala u momentu kad je okrivljeni pucao na mog klijenta, tako da očekujemo da će sud svakako na osnovu svih dokaza da utvrdi krivičnu odgovornost optuženog - navela je advokat Babić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija