• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.06.2023

07:37

SRPSKI NARKO-BOS UHAPŠEN U ITALIJI BIO U BEKSTVU GODINU DANA:  Osumnjičen da je kao član organizacije švercovao 6 tona kokaina

Youtube printscreen

Vesti

SRPSKI NARKO-BOS UHAPŠEN U ITALIJI BIO U BEKSTVU GODINU DANA: Osumnjičen da je kao član organizacije švercovao 6 tona kokaina

Podeli vest

Državljanin Srbije A. D. (47) uhapšen je u Italiji zbog sumnje da je učestvovao u švercu 6,1 tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Prema navodima italijanskih medija, Srbin je uhapšen po međunarodnoj poternici koju je za njim u julu prošle godine raspisala Crna Gora, a zbog sumnje da je član kriminalne organizacije koja je na međunarodnom nivou transportovala kokain preko Atlantika.

"Osumnjičenom narko-bosu iz Srbije, italijanska policija ušla je u trag dok je on boravio u naselju Mizurini. Sumnja se da je bio član balkanskog kartela i da je učestvovao u plovidbi od Kanarskih ostrva do Kariba. Uhapšen je u noći između nedelje i ponedeljka - naveli su italijanski mediji.

Foto: informer.rs

Zaplenjena droga / ilustracija

Prema njihovim navodima Srbin je otkriven zahvaljujući automastkoj proveri, koja je izvršena u hotelu gde se osumnjičeni prijavio.

"Policija je obaveštena da je u Mizurini registrovan gost A. D. koji je na Interpolovoj poternici. Brzom i efikasnom reakcijom policije on je uhapšen "naveo je italijanski "Amicodelpopolo.it".

Kako smo ranije objavili, a prema pisanju lokalnih medija u Italiji, uhapšeni A. D. se u julu 2022. našao na poternici Višeg suda u Podgorici nakon što je istragom Specijalnog državnog tužilaštva obuhvaćeno 28 osoba zbog sumnje da su od maja 2019. do februara 2020, pomoću tri prekookenska broda, pokušali da prošvercuju 6,1 tonu kokaina.

Foto: twiter, Armada de Colombia

Policija zaplenila oko šest tona kokaina koji je prevožen brodom/ilustracija

Tada je u Crnoj Gori uhapšeno osam osoba, dok je njih 11 već bilo u zatvorima, a pojedini su bili u bekstvu, među njima i A. D. i još jedan državljanin Srbije, S. M. (47).

"Akcija "Florida 1" bila je jak policijski udar na balkanski kartel, koji je u svetskim policijskim dokumentima zaveden kao jedna od najvažnijih karika u međunarodnom poslu šverca i dopremanja kokaina do evropskih luka"  podsetili su izvori.

Kako su tada pisali crnogorski mediji, policijsko-tužilačke mere i radnje na prikupljanju dokaza u operaciji "Florida 1" počele su 2019. zbog toga što su postojali podaci da se državljani Crne Gore, Italije, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Velike Britanije bave "transnacionalnim krijumčarenjem kokaina rutom Južna Amerika - Evropa".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija