• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/novosti

24.04.2024

10:44

(VIDEO) Haos u Skoplju! U toku formiranje "velike Albanije": Albanci prete i skandiraju zločinačkoj UČK!

Večernje Novosti video printscreen

Vesti

(VIDEO) Haos u Skoplju! U toku formiranje "velike Albanije": Albanci prete i skandiraju zločinačkoj UČK!

Podeli vest

U Severnoj Makedoniji danas će biti održani sedmi po redu izbori za predsednika države, a do zatvaranja biračkih mesta u 19 sati na snazi je izborna tišina. Albanska partija DUI je sinoć održala miting na trgu u Skoplju uz provokacije prema Makedoncima.

Širom grada vijorile su se albanske zastave, a skandirano je terorističkoj UČK. Upućene su i direktne pretnje lideru VMRO-DPMNE Hristijanu Mickoskom.

Direktnu pretnju je pored pripadnika albanskog stanovništva uputio i lider DUI-a Ali Ahmeti.

Upravo ovakvi potezi ekstremistički nastrojenih Albanaca ne samo u Severnoj Makedoniji, nego i širom regiona, pokazuje ništa drugo nego da je stvaranje Velike Albanije uveliko u toku.

 

 

 

Podsetimo, na predsedničkim izborima učestvuje sedam kandidata - pet muškaraca i dve žene. Kandidati su aktuelni predsednik Stevo Pendarovski koga podržava SDSM i koalicija, Gordana Šiljanovska Davkova iz VMRO-DPMNE, Biljana Vankovska koju podržava Levica, Maksim Dimitrievski iz pokreta Znam, Stevčo Jakimovski iz stranke Grom, Arben Taravari iz koalicije Vredi i Bujar Osmani, kojeg podržava Evropski front.

 

Na ovim izborima sučeliće se, kao što je to i do sada bio slučaj, kandidati dva suprotstavljena politička bloka levog centra SDSM i desničarskog VMRO-DPMNE, a unutaralbanskog političkog obračuna između Demokratske unije za integraciju (DUI), koalicije Vredi i ostalih političkih partija, koje uživaju snažnu podršku privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, koji se i na ovim izborima uveliko angažuje. 

Eventualni drugi krug predsednčkih izbora predviđen je za 8. maj, za kada su zakazani parlamentarni izbori.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija