• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/K.Ć./24sedam

05.05.2024

21:31

"Kada odzvone zvona i dođe Vaskrs, sreći nema kraja": Danica Crnogorčević otkrila kako se u njenom domu obeležava najradosniji hrišćanski praznik

Printscreen Instagram/danica_crnogorcevic

Estrada

"Kada odzvone zvona i dođe Vaskrs, sreći nema kraja": Danica Crnogorčević otkrila kako se u njenom domu obeležava najradosniji hrišćanski praznik

Podeli vest

Danica Crnogorčević sa suprugom Vaskrs obeležava na tradicionalan način.

Pevačica Danica Crnogorčević je sada otkrila u velikom intervjuu kako Vaskrs izgleda u njenom domu, te kako ga njihovi naslednici doživljavaju.

Kako se u vašem domu slave Vaskršnji praznici?

- Ono oko čega se vodimo u toku čitavog posta, zapravo od samog početka pa sve do kraja, jeste odlazak na bogosluženja u Crkvu, gde se sabiramo svi. Sa decom uvek sve prođe u radosti, jer se dočekuje naš najveći pravoslavni praznik, Vaskrs. To je smisao naše vere. Iz godine u godinu, kako dečica rastu, pokušavam da im objasnim šta je to što nas čini hrišćanima.

Foto: Privatna arhiva

 

Verujemo da su deca najradosnija zbog rituala i običaja?

- Najviše deca, ali recimo kada je strasna sedmica mi odrasli to stvarno proživljavamo, odnosno svesni smo stradanja, te nismo toliko radosni. Međutim, kada odzvone zvona i dođe Vaskrs, sreći nema kraja, te se definitivno najviše raduju dečica, pa i mi sa njima.

Kako se slavilo dok ste bili mali?

- Nije se mnogo promenilo, jedino tehnike farbanja jaja. Ranije se farbalo tradicionalno sa voskom, u pretežno samo crvenoj boji, dok danas... puno tehnika, dekupaž, šareno. Moja majka je uvek farbala voskom i u lukovini, to mi je najlepše.

Foto: printscreen/Instagram

 

Da li je život sa sveštenikom uneo novi pogled na suštinu praznika?

- To je veliki blagoslov, da u porodici postoji svešteno lice. To je zaista poseban blagoslov za našu decu, a i moje malenkosti. Ja sam i ranije išla na bogosluženja, od svog ranog detinjstva, kao i moj suprug, oboje smo vaspitavani u tom duhu. Svaka porodica je mala crkva. Bitno je da se svi odnosimo prema porodici kao prema jednoj zajednici, svetinji.

Kako uspevate da izbalansirate privatni i poslovni život?

- S obzirom da na pevanje ne gledam kao posao, to radim iz ljubavi. Ne vežbam uopšte jer i ne stižem pored četvoro dece, samo dođem na koncert, tada to prenesem narodu i oni zaista osete pravu emociju. To se vidi na licima, po njihovim suzama. Meni su deca prioritet, tako da pevušim samo dok ih uspavljujem.

Foto: Privatna arhiva

 

Spremate li neki veći koncert ili pesmu?

- Da, album je već u procesu. Čekamo još dve pesme i spot, pa će biti objavljen. Što se tiče većih koncerata, evo sada jedva čekamo jedan u Nišu.

Da li biste, da dobijete ponudu, snimili duet sa nekim reperom?

- Već sam snimila sa Beogradskim Sindikatom, za sada mislim da je to to.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12