• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.04.2024

23:22

Kijevu možete dati i 300 milijardi, ali Rusi neće otići! Šta se dešava u Mariupolju, Rusi gube grad! Pusti snovi Zapada, Moskva neće ostati bez raketa H-69 (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

Kijevu možete dati i 300 milijardi, ali Rusi neće otići! Šta se dešava u Mariupolju, Rusi gube grad! Pusti snovi Zapada, Moskva neće ostati bez raketa H-69 (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 791. dan.

Fico: Možete dati Kijevu i 300 milijardi
dolara, ali Rusi neće otići 

Foto: Reuters

 

Slovački premijer Robert Fico rekao je da će dodela više milijardi dolara vojne pomoći Kijevu samo rezultirati povećanjem broja poginulih i produžiti sukob. „Rusi neće odustati od zahteva koje imaju. Neće napustiti Donbas, Lugansk i Krim. Oni neće otići! Možete dati Kijevu najmanje 300 milijardi dolara, primetio je on.

Moskva sprema rezoluciju o svemiru

Rusija će uskoro podneti svoj nacrt rezolucije o oružju u svemiru Savetu bezbednosti UN, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Moskva sada ima razlog da uništi NATO zemlju! Estonija će silom zatvoriti pravoslavne manastire, RPC proglasila terorističkom!

Rusi gube Mariupolj! 

Lider partije „Pravedna Rusija - za istinu" Sergej Mironov rekao je da se stanovnici Mariupolja i drugih gradova na novim teritorijama žale na dominaciju migranata. 
- Radost oslobođenja od ukrofašizma i oživljavanje njihovog rodnog grada među stanovnicima Mariupolja ustupila je mesto zbunjenosti i uznemirenosti kada se ovde slio tok migranata - navodi se u poruci na sajtu političara.

Skot Riter: Rusi nameću svoju volju na bojnom polju

Sredstva koja je američki Kongres konačno dodelio Kijevu neće imati značajniji uticaj na tok ukrajinskog sukoba, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter na Jutjub kanalu Judging Freedom.
Prema Riteru, bez obzira na to koje iznose Vašington daje Ukrajincima, Oružane snage Ukrajine jednostavno nemaju preostalo ljudstvo za odbranu - a za obuku novih vojnika potrebno je vreme, koje Kijev nema.
- Kako ih opremiti? Kako sve ovo isporučiti na liniju fronta? Ukrajinci su već izgubili nadmoć u vazduhu, ostvarljivu uz pomoć sistema PVO - oni suštinski više nemaju nikakvu PVO, pa stoga Rusi nameću svoju volju na bojnom polju. Dakle, sada je situacija potpuno drugačija od one iz 2023. godine - rekao je Riter.

Pusti snovi Zapada: Rusija neće ostati bez raketa, H-69

Ruska vojska sve češće koristi nove krstareće rakete dugog dometa H-69 u ratu u Ukrajini, koje su izazvale pometnju svojim sposobnostima, dok je njihova masovna proizvodnja izazvala talase neverovanja na Zapadu, ali i pokazala mogućnosti ruske ratne industrije.
Rusija je do sada koristila teže i veće rakete H-101, koje su lansirane sa strateškog bombardera Tu-160. Pored Tu-160, ostali koršćeni avioni ove klase su Tu-22 i Tu-95MS.
Pojava projektila H-69 na bojnom polju izazvala je intenzivnu debatu među zapadnim analitičarima.

Pentagon: Predali smo Kijevu
ATACAMS povećanog dometa

Foto: Reuters

 

Pentagon je potvrdio Sputnjiku da su Ukrajini isporučene operativno-taktičke rakete Atakams, povećanog dometa za upotrebu, kako se navodi, „unutar suverene ukrajinske teritorije".
Izvori lista Politico tvrde da su SAD u martu tajno prebacile operativno-taktičke rakete ATACMS Ukrajini. Od tada su već dva puta korišćeni protiv ruskih ciljeva.

Sijarto i Ji o Ukrajini

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je  u razgovoru sa kineskim kolegom Vang Jiem da je, za vreme ozbiljnih bezbednosnih izazova u svetu i rata u Ukrajini, važno da se "ojačaju glasovi onih koji podržavaju raniji mir".

Moskva na nogama, Šojguov zamenik praćen najmanje pet godina! Šok detalji istrage o korupciji u vrhu vlasti u Rusiji!

Uhapšen iguman Uspenske Svjatogorske lavre

Ukrajinske specijalne službe privele su igumana Uspenske Svjatogorske lavre mitropolita Arsenija, a blokiran je i sam manastir.
-U ovom trenutku manastir je blokiran. Igumana manastira, mitropolita Svjatogorskog Arsenija priveli su pripadnici snaga bezbednosti u Slavjansk, piše Savez pravoslavnih novinara.
Savez pravoslavnih novinara podsetio je da su ranije, 23. septembra 2023. godine, policija i specijalne službe Ukrajine blokirale autobuse i automobile sa hodočasnicima koji su išli u Svjatogorsku lavru na praznik Sabora svih prepodobnih otaca.
SBU optužuje vladiku da je tokom liturgije, navodno, parohijanima otkrio položaje ukrajinskih trupa i tako ih predao ruskoj strani..

Nema uslova za mirno rešenje u Ukrajini

Zamenik predstavnika generalnog sekretara UN Farhan Hak rekao je da ne vidi uslove za mirno rešenje u Ukrajini .
„Naša zabrinutost u vezi sa situacijom u Ukrajini je dobro poznata, nije se promenila. Nadamo se da će se, kada uslovi budu povoljni, situacija u Ukrajini rešiti pregovorima u skladu sa Poveljom UN i rezolucijama Generalne skupštine. Za sada generalni sekretar ne veruje da su uslovi povoljni", rekao je on, komentarišući dodelu pomoći Ukrajini iz Sjedinjenih Država.

Gem, set i meč za Putina! Moskva gazi, a pokušaji Vašingtona da nanese fatalnu štetu Rusiji su neviđen fijasko!

Ukrajina će platiti visoku cenu

Deputat Državne dume iz Sevastopolja, član Komiteta za međunarodne poslove Dmitrij Belik izrazio je uverenje da će Ukrajina platiti previsoku cenu za pomoć SAD. „Zapad nikada nikome ništa nije dao besplatno bez poštovanja sopstvenih interesa. Malo je verovatno da će Ukrajina imati novca da otplati zapadne dugove, ali ima preduzeća, plodnu zemlju, minerale, a možda i samo zemljište za zakopavanje toksičnog i radioaktivnog otpada", citira RIA Novosti poslanika.

Kuleba jasan, nešto nije u redu sa Zapadom 

Foto: Rojters

 

Dmitrij Kuleba je rekao da kada se uporede najnovija dostignuća Rusije i Zapada u oblasti odbrane „stiče se utisak da sa Zapadom nije sve u redu". „Kada vidim šta je Rusija postigla u izgradnji svoje odbrambene industrijske baze za dve godine... i šta je Zapad postigao, mislim da nešto nije u redu sa Zapadom", rekao je on.

(FOTO) Šta se to dešava u Rusiji?! Uhapšeni Šojguov zamenik primećen sa Monikom Beluči! Ali, to nije sve...

 

Rusi pogodili ukrajinske vojnike u Harkovu

Ruske snage pogodile su studentski dom u Harkovu u kojem su se nalazili ukrajinski vojnici, saopštio je za Sputnjik koordinator proruskog ilegalnog pokreta u Nikolajevu Sergej Lebedev, pozivajući se na svoje izvore.

Lebedev je dodao i da je u ponoć izvršen napad na zgradu koju je ukrajinska vojska koristila za rotaciju trupa u selu Borova u Harkovskoj oblasti, koje se nalazi u blizini Izjuma. U zgradi se nalazilo do 30 ljudi.
 

Rusi uništili i ovo?! Srušen mit o američkoj vojnoj nadmoći! Pred celim svetom ponižavaju NATO snage na bojnom polju!

 

Uzbuna za vazdušnu opasnost

Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je u Dnjepropetrovskoj, Nikolajevskoj, Odeskoj, Kirovogradskoj, Čerkaskoj i Vinickoj oblasti Ukrajine, sledi iz podataka onlajn mape ukrajinskog Ministarstva za digitalnu transformaciju.

 

Šok na frontu! Maestralna akcija ruskih padobranaca! Upali u Časov Jar i zbrisali veliko uporište Ukrajine: Otvoren put za prodor!

 

Eksplozije u Harkovu

Tokom noći odjeknule su eksplozije u Harkovu i Harkovskoj oblasti, javili su ukrajinski mediji.

 

Amerika kreće! Udarna odluka Senata protiv Rusije, Kine i Palestine! Ovako misle da sruše sve svoje protivnike?!

 

Ruska PVO oborila osam dronova

Ruska PVO oborila je tokom noći osam ukrajinskih dronova iznad Kurske, Belgorodske, Voronješke i Smoljenske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrne Rusije.

Tri drona su oborena iznad Kurske oblasti, dva iznad Belgorodske, dva iznad Voronješke i jedan iznad Smoljenske, precizira se u saopštenju.
 

 

Hitno se oglasila Ukrajina nakon vesti o hapšenju Zalužnog! Poznata sudbina bivšeg šefa vojske!

 

Šojgu: Rusija će intenzivirati napade na skladišta sa zapadnim oružjem u Ukrajini

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu rekao je da će ruske snage intenzivirati napade na ukrajinska skladišta u kojima se nalaze oružja sa Zapada, preneo je Rojters.

 

Drama! Ukrajinska brigada otkazala poslušnost i pobegla! Rusi se probili kroz rupu na frontu, Kijev šalje "Maguru" da zaustavi prodor!

 

Hronika specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini

Ruske trupe su tokom 24 sata lansirale rakete, klizne bombe i bespilotne letelice kamikaze na ciljeve u Harkovu, Poltavi, Odesi i Dnjepropetrovsku.

U pravcu Bahmuta, ruske trupe jurišale su na mikrookrug Kanal na istočnoj periferiji Časova Jara .Ukrajina se oslanja na veliki broj odbrambenih položaja, gusto miniranje prilaza gradu otežava napredovanje ruskih oružanih snaga.

U pravcu Avdejevke vode se borbe u centralnom delu Očeretina ruske trupe čiste severnu periferiju sela. Do večeri su se pojavile nepotvrđene informacije da su ukrajinske formacije takođe počele da se povlače iz Novobahmutovke, koja se nalazi na jugu.

Na pravcu Ugledar, jurišne grupe Oružanih snaga Rusije, nakon konsolidacije u Novomihajlovki, napreduju u pravcu Paraskovjevke i Konstantinovke . Borbe se nastavljaju u obližnjem SNT Mashinostroite.

 

Šok! Zapadni mediji pokvarili slavlje Zelenskog! Da li je svestan šta Rusi upravo rade na frontu?!

 

Ruski zvaničnici u Harkovu: Četiri osobe ubijene u napadu ukrajinskog drona

Službe za hitne slučajeve u delovima ukrajinskog regiona Zaporožje koje su pod ruskom kontrolom saopštile su da su u udaru ukrajinske bespilotne letelice poginule četiri osobe u automobilu severno od grada Melitopolja.

Zvaničnici, koje je citirala agencija RIA Novosti, rekli su da se napad dogodio u selu Mirne.

Guverner okupiranih delova Hersonske oblasti koji je postavila Rusija Vladimir Saldo rekao je da je u ukrajinskom granatiranju povređeno pet osoba na pijaci u gradu Kahovka.

 

Kada ovo krene, ceo svet će gledati! Rusija spremila ogromno iznenađenje za leto: Zapad nije svestan kakav manevar sledi!

 

Peking: "Licemerne i neodgovorne" ocene SAD dok usvajaju zakon o velikoj pomoći Ukrajini

Peking odlučno odbacuje neosnovane optužbe SAD u vezi sa trgovinskom i ekonomskom razmenom Kine sa Rusijom, izjavio je danas portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin.

- Sjedinjene Američke Države nastavljaju da iznose neosnovane optužbe o normalnoj trgovinskoj i ekonomskoj razmeni između Kine i Rusije, dok usvajaju zakon o velikoj pomoći Ukrajini - rekao je Vang na redovnom brifingu za novinare upitan da prokomentariše američke optužbe i moguće sankcije u vezi sa tim pitanjem, prenosi Sinhua.

Vang je naglasio da je stav Kine po ukrajinskom pitanju „pravičan i objektivan“ i da njegova zemlja „aktivno radi“ na mirovnim pregovorima i političkom rešenju sukoba.

- Podsticanje sukoba uz prebacivanje krivice na druge je, ne samo licemerno već i krajnje neodgovorno. Kina to odlučno odbacuje - rekao je Vang.

 

Kada ovo krene, ceo svet će gledati! Rusija spremila ogromno iznenađenje za leto: Zapad nije svestan kakav manevar sledi!

 

Sunak: Odbrambenu industriju stavljamo u "ratni režim"

Britanski premijer Riši Sunak rekao je da će britansku odbrambenu industriju postaviti u ratni režim, najavljujući dodatna sredstva za municiju za Ukrajinu.

- Postavićemo britansku odbrambenu industriju u ratni režim - najavio je Sunak na zajedničkoj konferenciji za novinare u Poljskoj sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija