• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

05.05.2024

13:16

Ovakav odbojkaški miks samo Srbija ima! Dupli blizanci! Plavuše Jovana i Dijana su identične, a pogledajte njih dvojicu! (VIDEO/FOTO)

Privatna arhiva

Ostali sportovi

Ovakav odbojkaški miks samo Srbija ima! Dupli blizanci! Plavuše Jovana i Dijana su identične, a pogledajte njih dvojicu! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Bliznakinje Jovana i Dijana Lukač godinama se bave odbojkom na pesku i takmiče se na turnirima po Evropi.

O njima se priča, a tek će da pljušte komentari, jer su se u „prelaznom roku“ pojačale na kvadrat. Tim je sada još jači sa, pazite sad, identičnim blizancima Stankom i Stanojem Budimkićem.

 

Priča koja potpuno iskače iz šablona, iz naših, ali i svetskih okvira, jer nešto slično je i na planeti jako retko. Našli su se u Beogradu, a spojila ih je ista strast, pesak, lopta i mreža. 

- Zajedno treniramo odbojku na pesku. Imali smo želju da se takmičimo kao jedan tim. Kada smo videli da se u Italiji održava turnir u kome ima kategorija mix 4x4 (2 momka i 2 devojke, prim aut.) odmah smo se prijavili. Do sada na turniru 4x4 nije bilo duplog para blizanaca, mi ćemo biti prvi, biće spektakl. Inače, to je najposećeniji turnir na Apeninima sa preko 1000 učesnika, ako ne budemo prvi sigurno ćemo biti zapaženi.

 

 

Scena koju su svi zajedno nedavno napravili u srpskoj prestonici danima se vrtela na mrežama i munjevito postala viralna.

- Kada se zajedno krećemo bilo da je na terenu, u kafiću, gradu, izazivamo reakcije ljudi. Elem, smislili smo malu šalu, koju smo sproveli u delo u Knez Mihailovoj ulici. Podelili smo se u parove. Jedan par bi slučajne prolaznike pitao za neku ulicu, a drugi par bi ih susreo posle nekih stotinak metara i zahvalio bi se. Kako su to bila zbunjena lica. Mi smo se taj dan veoma zabavili, a i naši sugrađani sa nama. Naš video koji smo tog dana snimili u Knezu imao je preko milion pregleda.

 

 

Dijana objašnjava kome je palo na pamet da napravi ekipu duplih blizanaca uz obaveze koje imaju i privatno?

- S obzirom da i oni vole sport, hteli su da se oprobaju u odbojci na pesku svidelo im se i dobro im ide. Bavimo se finansijama u jednoj firmi, Stanko i Stanoje su poznati influenseri.  Družimo se, izlazimo zajedno. Ljude zanima da li smo zajedno. Neka to i dalje ostane tajna. Zanimljivi smo gde god se pojavimo. Prvi put ćemo na turniru u Italiji da se oprobamo kao jedan tim, a svakako ćemo posle toga preneti utiske.

 

Drugačiji treninzi izazov

Odbojka na pesku je Jovanin i Dijanin hobi, a u ovaj sve popularniji sport, ušle su, kažu, sasvim slučajno.

- Gledale smo jedan turnir i to nas je podstaklo da se oprobamo u ovom sportu. Priznajemo, privukli su nas i uslovi treniranja, koji su nekako drugačiji i izazovniji i gde smo nas dve mogle da se takmičimo kao jedan tim.

Kako stoje stvari u svetu što se odbojke na pesku tiče? 

- U svetu je popularna odbojka na pesku, Brazilke vladaju planetom, nadam se da će i Srbija imati predstavnike jednog dana na Olimpijskim igrama. 

 

Početak nije bio lak

Dijana i Jovana otkrivaju i da su imale problem na startu bavljenja odbojkom na pesku.

- Visoke temperature su nam predstavljale veliki problem u startu. Ali kad nešto volite i imate cilj, i ono što je teško brzo se prevaziđe. Učestvovale smo na turnirima po Srbiji, Bosni, Rumuniji i Austriji, ne stajemo, sada sa „dva pojačanja“ idemo dalje, Italijo, stižemo!

 

Na njene reči nadovezali su se Stanko i Stanoje i poručili da će upravo njih četvoro u Italiji pokazati da i naša zemlja ima šta da kaže u ovom sportu.

- Nestrpljivo se spremamo za turnir koji nas čeka, da pokažemo da Srbija ima talente u odbojci na pesku. Mislimo da naša ekipa samim tim što smo povezani blizanci ima jačinu i slogu koju ćemo pokazati na Apeninskom poluostrvu. Nadamo se da će Srbija biti uz nas.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!
Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!

Mađarski premijer kaže da je opravdano pretpostaviti da je motiv za atentat na slovačkog premijera bio rat u Ukrajini, budući da snažnim centrima moći odgovara da taj sukob bude nastavljen. Sugerisao je da je to u interesu Amerike

18.05.2024

11:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12