• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.04.2024

07:40

Šok na frontu! Maestralna akcija ruskih padobranaca! Upali u Časov Jar i zbrisali veliko uporište Ukrajine: Otvoren put za prodor!

Pexels/Reuters

Vesti

Šok na frontu! Maestralna akcija ruskih padobranaca! Upali u Časov Jar i zbrisali veliko uporište Ukrajine: Otvoren put za prodor!

Podeli vest

Jedinice Vazdušno-desantnih snaga iz sastava grupe snaga "Jug", uz podršku avijacije i artiljerijske vatre, upali su u veliko uporište Oružanih snaga Ukrajine na periferiji grada Časov Jar, saopštilo je novinarima rusko Ministarstvo odbrane.

„Tokom izviđačkih operacija i dodatnog izviđanja položaja Oružanih snaga Ukrajine iz vazduha, padobranci su izvršili napad odbrambeni sistem neprijatelja, glavna uporišta i vatreno oružje“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pojašnjava se da je artiljerija grupe, kao i jurišna i strateška avijacija, radila na ciljevima.

"Demoralisavši neprijatelja preciznim udarima i potisnutim vatrenim oružjem, padobranci su  iz više pravaca, pod okriljem oklopne grupe vozila BMD-2, krenuli u juriš", objasnilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Navodi se da su operateri bespilotnih letelica iz vazduha pratili jurišne jedinice, a komandanti su kontrolisali bitku uz pomoć dronova. Prema podacima Ministarstva odbrane, oružje ukrajinskih oružanih snaga uništile su posade dronova FPV i paljba oklopnih grupa.

Naknadno su jurišne grupe Vazdušno-desantnih snaga, koristeći ceo arsenal malokalibarskog naoružanja, uletele u uporište, a neki od militanata su položili oružje i predali se.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija