A
BRISEL NAM POSTAVIO BIZARNI ZAHTEV! EU: Pederima u Srbiji hitno dozvoliti da usvajaju decu!
Evropska unija zahteva od Srbije da najkasnije do kraja 2017. godine usvoji zakone koji bi pederima i lezbijkama omogućili da usvajaju decu! 'Pederski zakon' biće uslov za nastavak pregovora sa EU
Informer 20. 09. 2016. 22:24
40
Informer

Samo dan posle održavanja gej parade, juče smo saznali da Evropska unija zahteva od države Srbije da najkasnije do kraja 2017. dozvoli pederima i lezbijkama da usvajaju decu!?!

Kako tvrde obavešteni, Brisel već neko vreme pred Srbiju postavlja ovaj bizarni zahtev, a on je ponovo aktuelizovan juče, dan posle peder-bala u centru Beograda.

Zna se šta je brak
Moj stav kao ministra zaduženog za porodične odnose je poznat. Brak je zajednica muškarca i žene
Aleksandar Vulin, ministar za rad

- Poruka više zapadnih diplomata jeste da Srbija mora da iskoristi 'dobru atmosferu' posle gej parade i maksimalno ubrza donošenje zakona o pravu LGBT parova na usvajanje dece - prenosi sagovornik Informera iz Vlade Srbije.

Zasad protivustavno

Naša država će, kako se navodi, najpre biti prinuđena da u zakonodavstvo unese pojam "registrovanih partnerstava", koji reguliše imovinske odnose među partnerima, kako heteroseksualnim, tako i homoseksualnim. To će biti prvi korak ka potpunoj legalizaciji istopolnih brakova.

Problem je, međutim, što briselski 'pederski ultimatum' direktno gazi Član 62 Ustava Srbije, koji doslovce kaže da se "brak zaključuje na osnovu slobodno datog pristanka muškarca i žene pred državnim organom".

(VIDEO/FOTO) PEDERBAL! Na gej paradi više političara, ambasadora i novinara, nego gejeva!

mojugao

TANJA MIŠČEVIĆ
ŠEFICA PREGOVARAČKOG TIMA

Tokom pregovora sa EU treba se baviti i pravnim pitanjima prava LGBT populacije, ali ne i istopolnim brakovima. Tu ni sve članice EU nemaju ujednačenu praksu.

- Sve i da se, zbog zahteva Brisela, promeni Ustav, a to je jako teško, mi kao društvo nismo spremni na takav iskorak. To, naravno, odlično znaju u vrhu EU i zato je ovo još jedan politički pritisak na Vladu. Iako smo već tri puta organizovali gej paradu, bez ijednog incidenta, sad nam traže još više i više... - podvlači sagovornik Informera.

Ministar za socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže za Informer da ne zna za takav zahtev Brisela, ali da on svakako iziskuje promenu Ustava.

- Sa ili bez zahteva EU, za realizaciju ovoga morali bismo prvo da promenimo Ustav. U svakom slučaju, moj stav kao ministra zaduženog za porodične odnose je poznat, brak je zajednica muškarca i žene! - kategoričan je Vulin, dok, s druge strane, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović tvrdi da EU ne traži od nas ozakonjenje prava gej parova na usvajanje dece.

(FOTO) TO KOD BOBANA NE PALI! Nata se opasno naježila zbog organizatora gej parade!

Psiholog Zoran Milivojević ističe da usvajanje takvog zakona može izazvati burne reakcije javnosti.

čekajtebre!

LAZAR PAVLOVIĆ
GEJ-STREJT ALIJANSA

Ne očekujem da se uskoro bavimo pitanjem usvajanja dece i istopolnim brakovima. Nama je najvažnije da se urede pitanja poput nasledstva ili posećivanja u bolnicama i zatvorima.

- Cela ta stvar je dosta kontroverzna. Istraživanja su pokazala da su deca koju usvoje homoseksualni parovi tokom odrastanja često prolazila kroz podsmevanje i maltretiranje okoline. Za tu priču, koja može imati jako negativne posledice, jako je važan kulturni kontekst. Ne znam koliko je naše društvo spremno za to - napominje Milivojević.

Gejevi nisu prioritet

I sociolog Milan Nikolić smatra da je čitava priča o pravima LGBT populacije "malo preterana".

- Ima daleko značajnijih socijalnih i ekonomskih problema u ovom društvu od toga hoće li se istopolnim partnerima dozvoliti da usvajaju decu. O ovome se priča zato što postoji jak gej lobi, koji takve teme postavlja kao prioritet, iako one to nikako nisu. Gejevima nisu ugrožena ljudska prava u meri koliko se o tome govori. Pritom, imaju svoje ljude u vrhu sistema... - zaključuje Nikolić.

Dolče i Gabana protiv 'gej usvajanja dece'

Najpoznatiji gej par na svetu modni kreatori Domeniko Dolče i Stefano Gabana žestoko su se usprotivili tome da LGBT osobe usvajaju decu. Oni su u martu 2015. izjavili da prihvataju jedino "tradicionalno shvatanje porodice".
- Rađaju te majka i otac, ili bi bar tako trebalo da bude - rekao je Dolče, na šta se nadovezao Gabana:
- Porodica nije modni krik, u njoj postoji neobjašnjiv osećaj pripadnosti.

SLIČNE VESTI
KOMENTARI40
OSTAVI KOMENTAR
srb820.09.2016. 22:30
nema sanse. upravljaju donekle narodom zatupljivanjem rijalitijima, al ovo nema teorije da prodje bez bune.n
Odgovori
kako da ne20.09.2016. 22:35
to nisu usvojile ni sve clanice eu! zasto bismo mi! ja sam u svakom slucaju protiv!
Odgovori
hok21.09.2016. 14:36
@kako da neNemci REKLI NE USVANJU DECE I BRAKOVIMA,SLOVENCI REKLI NE USVAJANJU DECE I BRAKOVIMA,... A MI DALI CE NAS NEKO NESTO UOPSTE PITATI .
Odgovori
peri peric20.09.2016. 22:36
bolje bi bilo EU da je Srbiju uslovila na postovanje vazecih zakona koji zivot znače gradjanima.Pedersko usvajanje dece je zadnjeako uopste i treba da se polemiše,iovako nam je dosta svega vise,pogotovo zskoni koji ljudima pravo na zivot i porodicu devazuise.n
Odgovori
Nemanja20.09.2016. 22:37
Odmah odustati od EU. Takva bolesna tvorevina nam me treba. Sloboda, demokrstija, ljudska prava, EU mrs... nn
Odgovori
55555520.09.2016. 22:39
Колонија,да чује се добро.И код суседа певуши ,,колонија",и то како чујем врло је слушана,а и код нас је слушана! Пораз ума !
Odgovori
Lala iz Banata20.09.2016. 22:42
Може..! Али децу из - Европске Уније...!! Нека изгласају закон по којем, наши "педери" могу да усвајају децу из Европске Уније...Уз њихове "донације" и гаранције, за такав социјални - "подухват"!
Odgovori
srbija20.09.2016. 22:42
Predlažem Briselu da usvoji sve pedere iz Srbije. Daćemo im i miraz!
Odgovori
mile pajser20.09.2016. 23:24
EWO JAWLJAM SE DOBROWOLJNO DA ME USWOJE-BESPLATNO LECIM PEDERLUK I OSTALE POJAWE
Odgovori
DS20.09.2016. 23:40
Ovaj zahtjev EU je skroz kontradiktoran,jer,da pederi i lezbejke,po prirodi stvari,zele imati djecu i da imaju prirodni nagon da odgajaju djecu radjali bi ih i sami i ne bi ih trebali usvajati.Pederi i lezbejke nemaju nikakav nagon za djecom,to znaju svi pa ovaj zahtjev EU prema Srbiji shvatam kao provokaciju i zamajavanje Srbije na putu ka clanstvu u EU. Medjutim,EU ima mnogo krupnijih zahtjeva za odbijanje Srbije od EU a to je da se odrekne KosMeta,Rusije i da udje u NATO sto se nikada nece desiti pa prema tome Srbija i Srpska nikada nece uci u EU.A,najprije ce biti da ce EU nestati jer je momentalno bas u tom procesu..
Odgovori
ciki20.09.2016. 23:53
Pa nista cudno. 80% politicara trule evrope i zapada, a kod nas nesto manje su pederi po seksualnom opredeljenju, a pedercine u dusi i mozgu i posle ovakvih nastupa i zahteva oni, oni traze neka prava. Ma mogu imati samo pravo da se trpaju medju sobom skim god hoce, ali nikakva prava u kojima se odlucuje o pitanjima normalnih ljudi. NIKAKVA. Oni bi da mogu na silu da i normalan svet nateraju da postanu kao oni, ali u ulozi njihovih sluga. A ZNA SE KO JE KRIV!!!! Ma potreban je jedan dobar RAT i to podhitno. Nema se vise vremena za gubljenje raznoraznim dijalozima iza raznoraznih kulisa, a zavaravati narod o nekom napredku.
Odgovori
branko21.09.2016. 00:02
je,bem te evropo pa pravite im i davajte vasu decu da usvajaju
Odgovori
simi21.09.2016. 00:17
E to je ono:das mu prst on hoce saku.nMa .... ti i EU  i Brisel i MMF i ko zna sta vec.Drugi da mi ultimatume stavlja sta da radim u mojoj kuci.Bem te domacine onda.Svajcarci dadose milijardeeeee da ne udju u EU a mi ih molimo.Ma sve to terati u tri lepe nVratiti vojsku,vojni rok i td jer vidite kako nam se komsije .urce a onaj nas se sve sklamna i izvinjava,kleci, pa dokle vise.n
Odgovori
zimzelen21.09.2016. 03:31
@simiBravo simi samo tebe I mene niko ne pita.Citam ove komentare razne pa narode davoli vladaju nemojte misliti da ce neko pitati pametan narod.Sami ste vidjeli koji su sve bili medju pederima I oni ce odlucivati o usvajanju djece necemo mi
Odgovori
zoran21.09.2016. 00:40
Energije koje nose majka i otac ne mogu zameniti dva istopolna partnera, a to definitivno utice na psihu deteta. Tu ne treba biti mnogo pametan. Celokupna kreacija lezi na odnosu dva suprotna pola, a sada cemo mi da se pravimo pametni. Ne ide to tako. Licno me ne interesuje kako ce ko i sa kim ziveti, ali posledice takvih odluka treba da podnesu, a to znaci dva muskarca ili dve zene ne mogu u svom odnosu kreirati dete. Prema tome rezultat je jasan. Neka razmisle sami; zasto je priroda to tako napravila.
Odgovori
Fucken bastards21.09.2016. 01:55
"Informer"-u niste li pogrešili godinu, ja mislim da su rekli do kraja 3017 g. a ako nije onda je ponovo štap i šargarepa. Drugim rečima oni hoće da nas j*bu u zdrav mozak.
Odgovori
Nesa21.09.2016. 03:21
Kad sve ovako saberem sta hoce od nas da naprave, pa stavim prst na celo, prosto mi dodje, a koji ce nam k...c ta Evropa. Mislio sam bice nesto pozitivno na cemu ce insistirati a njima su pozadinci glavna briga.
Odgovori
ZULJ21.09.2016. 03:32
MNOGI PEDOFILI SU USVAJALI DECU IZ RUSIJE I GODINAMA IH KRVNICKI SILOVALI ,DECA NISU ZNALA JEZIK ,NISU IMALI NIKOGA DA IH ZASTITI ,POSTOJE I TELEVIZIJSKI DOKUMENTI DEVOJCICE KOJU JE USVOJIOPEDOFIL I GODINAMA SILOVAO
Odgovori
Kisko21.09.2016. 06:30
U potpunosti podrzavam Lazara Pavlovica iz gej alijanse. On trazi da im se omoguci laksi odlazak u zatvore a verovatno da bi mogli da se intimno druze sa zatvorenicima. Pa apelujem na nadlezne da im omoguce grupne jednodnevne izlete u svim zatvorskim ustanovama a posebno pred sledecu paradu jer zbog upale prepona nece ih biti u punom broju na setnji.
Odgovori
Srbin21.09.2016. 07:08
Ovo je najveća beda - da deca bolesnika gledaju kako se vole dva muškarca Ne razumem Mislim da će skoro biti rata
Odgovori
MIKI21.09.2016. 07:29
narode Srbije daji su ovo vrednosti kojima tezimo????????????????//
Odgovori
asid21.09.2016. 07:37
Prvo im dozvoliti da usvoje ove siročiće iz DS-a, Bojana, Borisa, Dragana, Dragana...!
Odgovori
mica21.09.2016. 07:48
Zamislite pravu domacinsku kucu u sumadiji sa svim ovim.
Odgovori
gago21.09.2016. 08:26
U EU vrhu sedi mnogo pozadinaca pa bi hteli da svi budemo kao oni.Ja nebih u tu i takvu EU.
Odgovori
KoleM21.09.2016. 08:41
U svetu više dece imaju pederi i lezbejke nego hetero u Srbiji. Nisu vama problem pederi, njih je oko 2%. Problem je kad žena izabere da brine o psu umesto o detetu. Nigde nisam video da vam življenje sa psima smeta? A i inače usvojiti decu u Srbiji je nemoguća misija i za hetero parove.
Odgovori
Objavi21.09.2016. 08:46
Dveri govore već godinama da će taj zakon biti uslov.
Odgovori
nati21.09.2016. 09:52
Zasto se odgovorni u Srbiji pale na ovakve idiotske zahteve EU.Meni se cini da oni nas ismejavaju i .ajebavaju ovakvim izjavama i zahtevima.Treba ih na isti nacin ismejati i podvrgnuti ruglu.n
Odgovori
Darko21.09.2016. 10:00
Pa dobro bre,da se ispune prava pederima...a sta je sa pravom dece,koja bi mimo svoje saglasnosti i nemoci,bila data tim bolesnicima?sta cemo sa tim,da li neko uopste razmislha o tome?znaci sveli smo decu na nivo kucnih ljubimaca.Ma nosite se bre u pi..u mate...u!
Odgovori
asid21.09.2016. 11:00
Prvo im dozvoliti da usvoje ove siročiće iz DS-a, Bojana, Borisa, Dragana, Dragana, Borka, Janka a i onog elebaka Pavićkovića...!
Odgovori
ana dij21.09.2016. 13:08
Sve što se u našoj zemlji radilo, bar do sada, moralo je da bude u "NAJBOLJEM INTERESU DECE". Ako je dete nastalo prirodno od dva raznopolna roditelja, tate i mame, ne sme da se odnosu na ostalu decu stavlja u nejednak položaj, da ima dve mame ili dve tate. Ako bi pederi i lezbejke usvajali decu, deca bi služila kao taoci. Ovo ne bi bilo u najboljem interesu deteta. Decu ne treba žrtvovati zarad nekih izmišljenih i nakaradnih ljudskih prava.
Odgovori
vlada21.09.2016. 13:17
Mi nemamo dovoljno dece ni za "normalne", a ne za pedere!
Odgovori
branko121.09.2016. 15:11
Kad oni usvije zakon I priznaju da su "rođeni"u takvom "braku"i da smrde jer su rođeni kroz d**e,jer hoće da dokažu da je to sve prirodno,i mi odmah donosimo taj zakon
Odgovori
statobi21.09.2016. 15:33
Sta to bi??? Pederi i pederke da usvajaju decu??? Pa ta deca se mozda nece sloziti sa tim kada odrastu, pa koga oni da tuze sto su dati na usvajanje homoseksualcima. Drzavu, EU ??? To je diskriminacija, to je nametanje.
Odgovori
sike21.09.2016. 16:37
Mozda bi trebalo kao u Holandiji odobriti seksualne odnose sa decom starom 15 god.ako to ta deca hoce. Mozda LGBT-tejce treba ukljuciti u parlament kao u Holandiji,gde su zahtevali zakonsko odobrenje za spustanje starosne granice na 12god.ali srecom, "nepravdom"prema demokratiji nije proslo.Mozda nas nase demokrate i borci za ljudska prava,uz EU i pomoc Sorosove legije stranaca, ipak nateraju da pristanemo i na tu demokratsku "pravdu"(ljubi ih majka).
Odgovori
SVE O POZNATIMA
Vreme
Beograd 27o
27 C
Beograd
 • Novi Sad
  27o
 • Niš
  22o
 • Subotica
  24o
 • Zrenjanin
  27o
 • Klek
  27o
 • Kula
  25o
 • Sombor
  25o
 • Vrbas
  25o
 • Vranje
  22o
 • Prokuplje
  22o
 • Leskovac
  22o
 • Arilje
  22o
 • Kraljevo
  21o
 • Apatin
  25o
 • Vlasotince
  22o
 • Pirot
  22o
 • Ingija
  27o
 • Loznica
  22o
 • Grocka
  27o
 • Kovin
  27o
 • Ruma
  27o
 • Kladovo
  26o
 • Novi Pazar
  19o
 • Jagodina
  21o
 • Ivanjica
  22o
 • Titel
  27o
 • Ub
  25o
 • Bor
  24o
 • Nikinci
  27o
 • Batajnica
  27o
 • Surdulica
  19o
 • Ralja
  27o
 • Zlatibor
  22o
 • Popinci
  27o
 • Kosjeric
  21o
UZ OVE OBLINE NEMA VRELINE! Brutalno zgodna Anastasija Verbovaija opasna je za muška srca!
Insajderska priča,trač ili istina, pišite, podelite...
Informerka