• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji

25.04.2024

22:28

Tramp "naredio svojima" da se Ukrajini dodeli 61 milijarda dolara, računa na Zelenskog u ratu sa Bajdenom!

Shutterstock, AP, EPA

Vesti

Tramp "naredio svojima" da se Ukrajini dodeli 61 milijarda dolara, računa na Zelenskog u ratu sa Bajdenom!

Podeli vest

Bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu potrebna je pomoć Ukrajine da bi bio izabran za predsednika na izborima u novembru. O tome je u intervjuu za Lenta.ru govorila politikolog, rukovodilac Centra za severnoameričke studije IMEMO RAN Viktorija Žuravljeva .

Tramp je prihvatio ono što se već dešavalo jer je trebalo da bude izabran. Oni koji su protiv pomoći neće ga izabrati, tako da treba da dobijemo širu podršku. To je biračko telo koje danas veruje da SAD treba da pomognu Ukrajini. Tramp zapravo ima koristi od činjenice da je ovaj zakon usvojen i pomoć odobrena

Osim toga, dodala je ona, odluka o odobravanju pomoći je "veliki plus za samu Republikansku partiju , jer je pokazala bar neku efikasnost".

- Ovo je takođe plus za Trampa, jer on trenutno predstavlja republikance. Malo je verovatno da je on bio taj koji je zaista lobirao i gurao zakon, ali mu je to koristilo - zaključila je Žuravljeva.

Tramp je 12. aprila održao zajedničku konferenciju za novinare sa predsednikom Predstavničkog doma SAD Majkom Džonsonom , gde je dozvolio da se Ukrajini daju krediti. Pretpostavlja se da je to ojačalo poziciju govornika i omogućilo da se započne rasprava o predlogu zakona za podršku američkom Kijevu .




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sramni udari kolega na Sašu Ilića! "Ko je on i šta je osvojio?"
Fudbal

Sramni udari kolega na Sašu Ilića! "Ko je on i šta je osvojio?"

Teške reči uputili su ruski treneri na račun legende srpskog fudbala Saše Ilića (46)! Tek što je preuzeo klupu ruskog kluba Nižnjeg Novgoroda, tamošnji treneri ostrvili su se na njega i poručili da on nema dovoljno jaku trenersku biografiju da bi postao strateg ove ekipe.

05.05.2024

12:56

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija