• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir, Informer.rs

26.04.2024

07:16

Šta je ubicama bilo u glavi nakon zločina? Neće da kažu šta su uradili s telom, da li će psihijatri izvući priznanje iz njih?! Mesec dana bez male Danke!

Informer, Društvene mreže

Vesti

Šta je ubicama bilo u glavi nakon zločina? Neće da kažu šta su uradili s telom, da li će psihijatri izvući priznanje iz njih?! Mesec dana bez male Danke!

Podeli vest

Danka Ilić (2) iz Bora ubijena je pre tačno mesec dana u Banjskom polju, a iako je policija uhapsila osumnjičene, Srđana Jankovića (50) iz sela Luka i Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot, smrt devojčice i dalje je obavijena velom misterije!

U istrazi ubistva nedužnog deteta došlo se do mnogih informacija koje upućuju na uhapšene radnike JKP "Vodovod" kao počinioce zločina, ali najvažnijeg dokaza nema, a to je telo! Gde je telo Danke Ilić, zasad niko ne zna, a osumnjičeni o tome ćute.

Nekoliko faza

- Istraga protiv Jankovića i Dragijevića se vodi u nekoliko faza. Prva faza je završena, a to je saslušanje svedoka. Ispitano je više od 15 ljudi koji bi mogli da imaju saznanja o kobnom danu, ali i o kretanju i ponašanju osumnjičenih nakon zločina. Među svedocima našli su se i roditelji ubijene Danke, Ivana i Miloš Ilić, koji su kobnog 26. marta videli Jankovića i Dragijevića, ne znajući da su oni naudili njihovoj ćerki. S druge strane, majka Dejana Dragijevića i otac Srđana Jankovića odbili su da svedoče protiv svojih sinova - podseća izvor i dodaje da su Janković i Dragijević juče upućeni iz Okružnog zatvora u Zaječaru u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu na psihijatrijsko veštačenje.

Tok istrage

* 26. mart - Danka Ilić dolazi u Banjsko polje s majkom i bratom (3), odakle joj se ubrzo gubi svaki trag

* 27. mart - policija, građani i civilne službe počinju opsežnu pretragu terena u Banjskom polju u potrazi za devojčicom

* 4. april - utvrđeno da je Danka ubijena i uhapšeni Srđan Janković i Dejan Dragijević

* 6. april - privedeni otac i brat Dejana Dragijevića, Dalibor i Radoslav Dragijević

* 7. april - u policijskoj stanici u Boru preminuo Dalibor Dragijević

* 24. april - završeno saslušanje svedoka u tužilaštvu

* 25. april - osumnjičeni poslati u Specijalnu zatvorsku bolnicu

- Nakon što su svi svedoci ispitani, osumnjičeni su poslati na veštačenje kako bi se utvrdilo da li su u trenutku izvršenja krivičnog dela bili uračunljivi. Psihijatrijsko veštačenje bi moglo da pomogne i da njih dvojica konačno otkriju gde su premestili telo ubijene devojčice. Postoji mogućnost da oni u razgovoru sa stručnjacima daju odgovor na ključno pitanje u ovom slučaju - gde je telo? - kaže izvor.

Podsetimo, Danka Ilić je nestala 26. marta oko 13 sati, kad ju je majka, koja ju je dovela na svoje porodično imanje u Banjskom polju, nakratko izgubila iz vida pošto je otišla da starijem sinu iz auta donese vode. Kako je istraga pokazala, Danka je izašla iz dvorišta na ulicu, a tada su službenim autom "Vodovoda" naišli Janković i Dragijević.

U policiji su priznali da su dete oborili kolima, da su je ubacili unutra, a onda ju je Dragijević zadavio. Telo su potom bacili na deponiju. Dragijević je rekao i da je telo premestio 28. marta, ali odbija da kaže gde. On tvrdi da ima blokadu i da ne može da se seti, ali ukazao je na svog oca Radoslava i svog brata Dalibora kao na pomagače u premeštanju tela. Zbog toga je policija uhapsila i oca i brata, ali brat je preminuo ubrzo nakon privođenja, a otac se brani ćutanjem - podseća izvor.

Konfuzan slučaj

Stručnjak za bezbednost Ratomir Antonović rekao je ranije za Kurir da je ovaj slučaj konfuzan.

- Veliko je pitanje šta su osumnjičeni zapravo uradili s telom. Ono što je ubicama najverovatnije bilo u glavi nakon zločina jeste da se što pre reše tela. Davanje lažnih lokacija na kojima su ostavili posmrtne ostatke dovodi do toga da se istraga odugovlači, a vreme koje prolazi znatno utiče na to u kakvom stanju će biti pronađeni - naveo je Antonović:

- Telo s vremenom propada i to otežava procenu kako je nastupila smrt. Možda su ga bacili, zakopali ili uradili nešto još monstruoznije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nada

pre 1 nedelju

Ja neverujem da su dete udavili i bacili bilo gde ili unistili ! Pa nije to lopta probusis je i bacis ! Da su obojica neuracunljivi bili prosto neverujem jer su bili zaposleni - sigurno nesto postoji sto i oni a i roditelji kriju i nadam se da ce istraga otkriti - ima tu i Vlaske magije !!!!!!!!

Cika Sale

pre 1 nedelju

Staje bre ovo sa Srbijom ? gde vam je zakon ovi debili bi za 10 minuta sve priznali da je TITOVO vreme ovo je cirkus cuj nece da kaze gde je dete bacijo ej bacijo !!! . Ma nema vise kod nas zakona a i Policajci su neki mekonje u moje vreme kad je bijo TITO uhvate te oni Policajci sto imaju samo 4 razreda osnovne i odmah biju pa moras da priznas i ono sto nisi uradijo. Udri bagru neka pevaju bre kad su bili tako okrutni prema jadnom detetu to su zivotinje .

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)
Live TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)

Predsednik Evropske inicijative za stabilnost (ESI) Gerald Knaus izjavio je da se neke članice Saveta Evrope, uključujući Nemačku i Francusku, spremaju da blokiraju glasanje o pristupanju tzv. Kosova u Savet Evrope u maju. Knaus dodaje da je ovo usledilo nakon kampanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uključujući lični apel predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da ne dozvoli glasanje o prijemu tzv. Kosova, kao i opredeljenost Srbije da kupi 12 francuskih aviona "Rafal". Na ovu temu u "Info jutru" govorio je politikolog Ognjen Gogić.

06.05.2024

12:56

Pravi zločinci se slave, a srpske žrtve se ponižavaju! U Međunarodnoj zajednici, Srbi su jedini krivci za ratove u Hrvatskoj i  BiH! (VIDEO)
Live TV

Pravi zločinci se slave, a srpske žrtve se ponižavaju! U Međunarodnoj zajednici, Srbi su jedini krivci za ratove u Hrvatskoj i BiH! (VIDEO)

Već mnogo decenija nad srpskim narodom sprovode se zločini. Ipak, u Međunarodnoj zajednici, Srbi su predstavljeni kao zločinci i jednin krivci za ratove na Blakanu. Srpske žrtve se unižavaju, dok se veličaju hrvatski i muslimanski zločinci. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona.

06.05.2024

10:33

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija