• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

25.04.2024

23:28

Surovo! Real održao novi čas košarke Duškovoj Baskoniji! Završni turnir na vidiku!

EPAIMAGES

Košarka

Surovo! Real održao novi čas košarke Duškovoj Baskoniji! Završni turnir na vidiku!

Podeli vest

"Kraljevski klub" odbranio prednost domaćeg terena i došao na korak od plasmana na završni turnir Evrolige.

U prvom kolu četvrtfinala viđena su tri brejka, a od favorita jedini je siguran bio Real Madrid. "Kraljevski klub" deklasirao je Baskoniju pred svojim navijačima, dva dana kasnije - ista priča. Četa Ćusa Matea održala je novi čas košarke izabranicima Duška Ivanovića, upisala novi trijumf i došla na korak od plasmana na završni turnir Evrolige - 101:90. 

Istina, od starta je bilo jasno da Baskoniju čeka težak posao protiv branioca trofeja, ali su stručnjaci očekivali daleko jači otpor velikana iz Vitorije. U prva dva meča - rutinska pobeda Madriđana i to pod dirigentskom palicom Fakunda Kampaca. Plesao je Argentinac kao u najboljim danima, diktirao ritam utakmice, pogađao kada je bilo bilo potrebno i duel u "Viznik Centru" završio kao najefikasniji sa 24 poena, sedam asistencija i četiri skoka. 

Foto: EPAIMAGES

 

Baskonija je bila ravnopravan rival u prvoj deonici koju je Real dobio sa 23:21. Ipak, kako je vreme odmicalo "blankosi" su postajali sve sigurniji dok je gostima potpuno stao šut. Na žalost Duška Ivanovića, još jedno slabo veče imao je Markus Hauard koji je duel okončao sa 12 koševa uz katastrofalan šut iz igre 4/10. 

Uz pomoć Vanje Marinkovića i Kodi Miler-Mekintajera Baskonija je uspela da izbegne totalni debakl u Madridu budući da je Real u jednom momentu imao i više od dvadeset poena prednosti. 

Srpski reprezentativac duel je okončao sa 20 koševa, a pratio ga je Miler-Mekintajer sa 13. Sa druge strane, uz pomenutog Kampaca sjajan je bio Geršon Jabusele sa 16, dok je Serhio Ljulj ubacio 13. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija